Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

hlásim sa ako právnik, je to ale úplne mimo moje zameranie 😃

§ 2165 NOZ - (1) Kupující je oprávněn uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době dvaceti čtyř měsíců od převzetí. 

Tj tak jak píšu vyššie, právo reklamovať má kupujúci, bez ohľadu na ďalší prevod vlastníckeho práva. Riešením je buď to právo postúpiť, prípadne uplatňovať prostredníctvom špeciálnej plnej moci od povdoného zákazníka... V praxi to ale často uplatniť ide,  záleží na obchodníkovi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono postavit se do role kupujícího nemusí být zase tak složité, obzvlášť, když držíš v ruce původní účet, ty společnosti se nedívají na kamery, kdo byl v té prodejně a určitě nemohou jednostranně určit, že peníze pošlou na účet, ze kterého se platilo a přes to nejede vlak. Problém může nastat při on-line nákupu, kde jsou osobní údaje kupujícího zaneseny.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem nedávno nesl na reklamaci hodinky, zajímala je akorát záruční kartička, aby si ověřili, že hodinky jsou ještě v záruce. Nikdo nezkoumal, jestli jsem to já, kdo je koupil. Moje osobní údaje si nikdo nevyžádal ani při koupi samotné. Takže by to jít mělo. Už i proto, že je přeci běžné něco koupit a následně to darovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravicko panove :D

jdu s prosbou, nikde se mi nepovedlo najit nejakou podporu google, na kterou by se dalo dovolat, nebo napsat mail atp. Stale se snazim dostat do sveho stareho uctu, kde sice mam dvoufazove overeni ale velmi inteligentne jsem tam mel zadany sluzebni tel, ktery uz samozrejme davno nemam. Heslo taky nevim, pac zrovna na google ho celkem pravidelne menim a nikam si to nepisu..... 

Da se vubec nejak s googlem spojit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to asi blbost, když píšeš o starým účtu, ale co kdyby náhodou: Nemáš ještě nějakej comp, nebo tablet, kterej si mohl označit při přihlášení jako důvěryhodnej ("Na tomto zařízení již neověřovat"), kde už není dvoufázové ověření potřeba a ze kterého by se šlo přihlásit jenom heslem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevyznáte se někdo v mikroskopech? Chci osmiletému klukovi nějaký k vánocům, asi plus mínus dva tisíce rozpočet a aby už se do toho dalo i trochu koukat. Přečetl jsem pár článků a docela dobře mi vychází tento, ale je to pro mě upřímně Španělská vesnice :D

https://www.mikroskop-shop.cz/detsky-mikroskop-p1374

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já bych to nekupoval. Za prvé za tyhle peníze bude stát optika za prd. Za druhé je to pouze klasický mikroskop, tedy prosvěcuješ preparát skrz.  Musíš ho připravit tenkým řezem, množství použitelného materiálu je omezené. Trvá to dlouho, tebe to nebude bavit a dítě to samo nezvládne. Výhoda mikroskopie je větší zvětšení. Já bych radši zvolil binokulární lupu. Tam nemusíš připravovat vzorky, svítíš na objekt shora. V zásadě cokoliv položíš pod lupu, tak to si zvětšíš. Muší křídlo, brouka, kámen, list. Dostupné zvětšení je samozřejmě řádově menší, ale pořád objevujete svět, který není vidět očima. Samozřejmě je otázka, kolik do toho vrazit. Ty cca 2kkc jsou dost limitní, optika je drahá. 

Levná verze

https://skola-servis.cz/produkt/binokularni-lupa-led-20x/

http://www.dalekohledy.com/mikroskop-bresser-biolux-icd-20x-50x

 

Případně pokud by ses odvázal, tak třeba takto:

http://www.dalekohledy.com/mikroskop-erudit-icd

 

Samozřejmě v té vyšší ceně a pak až do nebes :) je výběr větší. Když tak se dá určitě vybrat i něco jiného.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...