Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

proutí rozdělit ve špičce podle podobné tloušťky do skupin po 8 prutech. Nejkratší prut ze skupiny definuje délku pomlazky. V tom místě omotat slabším prutem, možno podélné seříznitym. Plést dle návodu. Na konci špičky připlést kousek provázku a omotat zakončení. 

index-wd-pt-43745.thumb.jpg.4fe46f962d59dc126e23c066698177f6.jpg

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj, vůbec nevím kam s tímhle dotazem, tak to dám sem. 

Manželka už dlouho otravuje s bělením zubů a já byl vždycky proti. No, přestala kouřit a bude mít narozky, tak jsem si říkal, že ji asi udělám radost i když mi to za ty prachy hlava nebere. Nemluvím jen o tom domácím bělení. Mluvím o tom odborném. Mám tedy dotaz, jestli tady s tím někdo z vás má nějakou zkušenost a umí doporučit či vysvětlit, který způsob je nejvhodnější. Nebo jestli je tu někdo, zubař/ka, Zubní hygienik, kdo to třeba sám dělá...když se tady neujme tahle část dotazu, tak ji si dám do inzerce. Díky moc za případné rady do SZ.

Nestler

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neodtéká mi voda u sifonu. Tak jsem ho vyčistil a nepomohlo to. Takže je bohužel problém někde dál. Dál ale už znamená někde v trubkách co vedou zdí do hlavního odpadu. Ale nemůže to být někde daleko, protože napustím 1 max 2l vody, než se naplní sifon. Zkoušel jsem tam nacpat drát, ale nezdá se mi že na něco narážím. Tak jsem tam teď ještě nalil krtka a čekám.

Máte ještě někdo jiný nápad, co můžu zkusit? Diky za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sifonom by nemal preist do trubky ziadny predmet, ktory by dokazal upchat potrubie.... Takze to bude skor gulicka uvolneneho mastneho sajrajtu, ktory sa tam niekde nejaku dobu zbieral a naraz sa uvolnil. Krtek by to mal vyriesit aj ked nie je krtek, ako krtek, mne sa celkom osvedcil ten gelovy co ma schopnost drzat sa na tom cez co tecie a posobit tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží na ucpání. Krtek je slaboučkej, ale zase šetrnej k trubkám. Hydroxid je síla, ale může rozleptat např. ty slaboučký plastový krky co se používájí jako sifony. Jestli to je dál v trubách, tak sundat sifon a protáhnout to protahovací pružinou. Klidně bych zkusil a to hned na začátku klasickej zvon, kterej může slabší ucpání uvolnit a pak toho krtka.  

edit: koukám, že ty zvony už vypadat trochu jinak :), ale určitě bude makat líp jak ty starý.

https://www.elektro-ivicic.cz/cerpadlo-na-cisteni-odpadu-zvon-vorel-p151268/#gallery

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S hydroxidem akorát pozor, abys to nepřehnal. Já tam jednou dal za sebou několik dávek, no a místo kýženýho efektu jsem to tím "zabetonoval". Takže jsme pak nakonec museli volat instalatéta a měnit sifón (naštěstí se to obešlo bez sekání do zdi).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nemas ty plastovy krky, zvolil bych hydroxid. Nasypad do sifonu a zalit varnou konvici vody a za tim hned pustit teplou vodu. Pripadne potom jeste jednu konvici bez hydroxidu at se to proplachne poradne. Samozrejme do toho necumet. Dneska uz ty plasty drzi, drivejsi novodurovy trupky to umelo i rozleptat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hydroxid sodný pomůže pokud to ucpání není úplně na tvrdo. Musí se k zácpě dostat, což když bude plná trubka vody, jde jen těžko. A pozor, je to silná žíravina a navíc při rozpouštění se silně zahřívá, takže to začne bublat a prskat takže ochranné brýle, rukavice a držet se dál. A pod sifon nachystat kýbl, kdyby něco povolilo, obvykle to pak je potřeba všecko dotáhnout, protože se asi teplem uvolní ty matice na sifonu.

Případně zkusit někde vypůjčit prošťuchovací pružinu, taky jde použít bovden z brzdového lanka, to leckdo najde v garáži, jen délka bývá kratší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to před tím Krtkem nebo Hydroxidem vzal tim zvonem, kterej by podle mě, měl bejt v každý domácnosti. Von to ten zvon vyloženě nevyčistí, ale může uvonit i některý místa, který by zůstali ucpaný a pak ti tam ten krtek nebo hydroxid líp zateče, takže se ti to bude líp a efektivněji čistit. Jak zmínil kolega když nevodteče vůbec nic a zvonem se nic nepohne musí přijít ke slovu pružina. Ještě sem se teda nesetkal, že by byla potřeba pružina při "běžném" uživatelském zanešení (nejsem teda odborník, ale pár sifonů už sem vyčistil), ale člověk dneska už nemůže věřit ničemu, takže bejt určitě připravenej na nejhorší variantu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky vsem za rady!

Obavam se, ze tu pomuze jenom silna chemie. Problem je nekde v ty sedy trubce. Nacpal jsem tam dovnitr tu hadicku (je docela tvrda ale ohebna) co ma asi 30cm, ale vytahnu ji uplne cistou. Takze pocitam, ze na prvnich 30cm zadnej nakumulenej humus neni

5A888C2F-E6FB-45D7-857F-9EB1446DC37E.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem šťouchal, šťouchal a nic nevyšťouchal......wc net gel už je objednán a zítra jdu za Hausmeisterem jestli nemá delší péro jak já...😱

každopádně všem díky za rady a přeji pěkný večer. Ja si jdu umýt nádobí s kýblem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když je nejhůř tak používám Rohr Granate
https://www.conel-info.cz/care-cisteni-potrubi/

Všechny ostatní výše zmíněné chemikálie (hydroxid apod.) jsou proti tomu slabý odvar = stačí nalít trochu (max 1dcl) a v koupelně to vypadá jako ve varně (teplo, kouř, zápach a z odpadu se vyplaví "něco", co raději nechci zkoumat).

Kdysi mi to prodal instalatér s řečma, že se to amatérům ani neprodává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim ze problem hydroxidu sodneho ci draselneho, alebo napriklad kyseliny solnej, ktoru na to ludia tiez s oblubou pouzivaju, nie je ze by boli slabe, ale naopak ze rozpustia casto aj co by nemuseli a tiez musi sa to trochu vediet spravne pouzivat. V neposlednej rade na pouzitie musia byt podmienky. Zatial o ten WC NET (a asi aj ine podobne) gely tam proste len tupo nalejes a cakas..... ked nezaberie, tak nalejes viac a cakas dlhsie...napr aj cez noc. Je tazsi ako voda a moc sa s vodou neriedi, takze sam klesa/ztecie az k tej usadenine a funguje dobre aj ked to mas uplne upchate a mas napriklad umyvadlo plne vody. Jedine s cim si neporadi je teda pamperska v hajzliku to uz je potom fakt na to pero a vytiahnut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny.
Je tady někdo, kdo se zabývá topenářstvím? Odešel mi bojler a potřebuji poradit nějakou náhradu. Mám solar a plyn. Takže dvouokruhový, stacionární, cca 300l. Max. výška 180cm. Děkuji za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K těm ucpanejm odpadům chci říct, že je dobré pravidelně čistit celé odpadní stoupačky, jinak se to těma tukama neskutečně zasere až se to někde ucpe a vyvalí do bytu. V družstvu to děláme pravidelně jako prevenci havárií a stojí to také dost peněz.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřeboval bych poradit s výběrem laminovací folie. Dostal jsem sice starší, ale asi dobrou (dražší) laminovačku. Chtěl bych laminovat prckovy výtvory ze školky a nevim jakou sílu folie vzít. Běžně sem našel 80, 100, 125micronů, ale nemám páru co a jak, nikdy sem s tim nedělal :). Jestli čím silnější je lepší nebo ne. Některý výtvory jsou malůvky, některý koláže, jako že víc vrstev papírů atd. Tak jestli nemá někdo zkušenost. Díkes

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...