Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...

Ahoj,

V případě, že řemeslnická firma uzavře objednávku se stavební firmou (ne smlouvu a v objednávce není odkaz na žádné smluvní podmínky) a před dokončením díla práci nedokončí, může ho stavební firma hnát k odpovědnosti?

Co se stalo: Tchán - malíř ve svém s.r.o. - podepsal objednávku na natěračské práce. Barvu dodala stavební firma. Údajně je to ale nějaká dráždivá chemie a na místě nejsou odpovídající předepsané OOPP. Nebyla s mini domluva, tak to na místě zabalil.

Díky moc předem.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozrejme muze, ale zalezelo by pak na posouzeni soudu, kdo v teto konkretni veci pochybil, tedy jaka byla domluva ohledne OOPP, kdo mel zabezpecit barvu, co to bylo za barvu, atd. Vzhledem k tomu, ze se jednalo o objednavku a pravdepodobne tam toto nebylo upraveno, jednalo by se o predkladani dukazu, jako jsou svedecke vypovedi, komunikace emailem ci sms a pripadne video ci fotodokumentace. Osobne si myslim, ze pokud si je stavebni firma vedoma sveho pochybeni, do zadneho soudniho sporu nepujde a vse maximalne skonci u nejakych ostrych slov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 19. 8. 2022 v 19:32, knihomol napsal:

Ahoj, nejste někdo z Vás typograf? Kolik zhruba odhadem stojí zhotovení sazby. Jedná se o 170000 slov + 100 čb obrázků. Jedná se o odborný text - biografický slovník a k některým heslům fotka.

Sice jsem ti poslal před třemi týdny SZ, ale ještě jsi si ji nepřečetl... 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

nevím, kam jinam se svým dotazem, tak ho vrazím třeba sem :)

Máte tu někdo tip na slušnou stěhovací firmu? V Praze jich je jak hub po dešti a vybrat si není snadné...

Jestli máte někdo konkrétní zkušenost s nějakou společností, případně nějakého známého/kamaráda, kdo takovou firmu má nebo pro nějakou dělá a chovají se slušně ke stěhovaným věcem a nechtějí za to nesmyslnej ranec, tak budu vděčný za jakékoli nasměrování ;)

Jedná se o stěhování z bytu 2+kk (cca 40m², ale docela napěchovaného věcma :D) do trochu většího v rámci Prahy, vzdálenost bytů od sebe do 15km.

Předem moc díky :notworthy:

Upraveno uživatelem Lookyn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělám si knihovnu z masivu, vzhledem k cenám dřeva ze smrkové spárovky 40mm silné. Uvažuju správně, že použitím vhodného laku bych mohl docílit větší tvrdosti povrchu jinak měkkého dřeva? Něco jako diashield? :) Jaký lak byste pro tenhle účel doporučili? Kdyz půjdu do barev laků, tak mi jako naprosté lamě prodají to, co jim tam leží a je předražené, proto se ptám tady. Našel jsem chválu na parketářské laky, ale s timhle budu natírat horizontalně i vertikálně. Přes lak půjde ještě finalní kryci barva - aplikoval bych ho opravdu jen kvůli zpevnění povrchu.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...