Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

V 25. 10. 2022 v 1:07, zceyee napsal:

Shanim kvalitni pracovni kalhoty a NESMI bejt od Strausse, ja debil tam zase objednal, zitra posilam zpatky.

Za me jedinne Snickers. Pokud nemaji tvou velikost u vybranyho typu, tak usiji cca do mesice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani sem nečekal, že vybrat rádio bude takovejhle voser. :default_smile: Díky za tipy. Z Lídlu sem se zařek, že už si žádnou elektroniku nekoupim, protože všechno co sem tam koupil stálo za ..., vyjímkou bude rázovej utahovák na kterou pějou všichni chválu, tam udělám vyjímku, jinak fakt nic. Ještě to pořádně projedu (vyloženě to nepospíchá), ale tohle tak nějak splňuje a za docela dobrou cenu. Krom teda toho CD, ale to teda budu muset skousnout.

https://www.alza.cz/soundmaster-highline-dab950ca-d6479483.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím to i tady - jde o nastavení parametrů kanálu na YouTube. Naše firma má kanál, kam dáváme naše "komeční" videa - montážní návody, představení produktů, něco málo o firmě a tak.

Aktuálně máme kolem 700 odběratelů a přes 1000 veřejných hodin sledování, žádné sankce za porušení pokynů.

Když si někdy z dlouhé chvíle pustím některé naše video, zobrazuje se v něm kontextová reklama. Což je trapas, když to pouštím zrovna před zákazníkem.

Požádal jsem kolegu, který ten kanál spravuje, aby ten kanál demonetizoval resp. vypnul zobrazování reklam. Poslal jsem mu to, co jsem k tématu vygooglil https://support.google.com/youtube/answer/6332943?hl=en

Dle jeho vyjádření to ale nejde, protože se ještě nemůžeme zapojit do Partnerského programu YT (málo odběratelů, málo hodin), viz screenshot níže.

Jsem lama a ten text chápu tak, že když nejsme v partnerském programu, tak nemůžeme vydělávat na reklamě (což ale ani nechceme), ale to automaticky neznamená, že musíme strpět zobrazování reklam. Možná to chápu špatně a rád bych znal názor někoho zkušeného, předem díky

Bez názvu.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 10. 2022 v 18:54, Tom4 napsal:

Jo takto, jasně. FÚ má docela zajímavé nástroje po ruce. Předkládáš účetnictví. V případě hypotetické restaurace výše jsi měsíční plátce DPH. A samozřejmě podáváš kontrolní hlášení pro transakce nad 10tis. korun.

Tedy na straně příjmů v hotovosti můžeš prohlásit že jsi místo 100 utržil jen 50. Způsobů jak ti dokázat opak je více a kupodivu to není až tak složité. Číslované účtenky + počítání lidí + průměrná tržba = solidní představa o obratu. Fiktivní zaměstnání servírky = přesné údaje o tržbě. A tak. Doměřena daň na základě výpočtu . . . to taky umějí.

Potud hotovost. Platba kartou ti přijde na účet (očištěná o provizi) a tu eviduješ v účetnictví. Účty se hlásí na FÚ. Rozpor v příjmech kde budeš tvrdit že ti kartová společnost poslala 50 a ve skutečnosti ti na účet v bance přišlo 100? To by zkoušel snad jen šílenec. Stejně tak si to nechat posílat na jiný než evidovaný účet. Prostě tam vyskočíš a troufnu si říct že rychle, jelikož kartová společnost ti nebude posílat každou platbu zvlášť přece. A opět kontrolní hlášení nad 10000. Nedokážu říct mechanismus jak se a zda se FÚ k přesným údajům na účtu dostane, ale případně vyšetřovatel už určitě ano.

A banka? Ta snad eviduje i moje hříchy z mládí. Jak tady někdo nedávno psal že mu na firemní účet načetli jeho soukromé platební šablony staré 15 let? Rozhodně ano. A vůbec se tomu nedivím. 

Plus, ti v té hospodě (krámku se suvenýry nebo v obchodě) musí sedět zboží. Nemůžeš přece předložit FÚ že jsi koupil za měsíc lososa na 500 porcí, tvrdit že jsi prodal 100 porcí a ve skladu mít nula lososa. Jedině že bys měl plné účetnictví odpisů škodních protokolů, protože ryba se rychle kazí :D 

Ano, skladové hospodářství je jedna z věcí které FÚ při kontrole hospody kontroluje. Příjemky, výdejky. Tržba. Tohle ojebat? Jezdit do Makra nakupovat za cash? Tak na 5 účtů každý pod 10tisic (kontrolní hlášení dává i Makro a musí to sedět proti tvému) mi to paní napípejte u kasy . . . protože toho potřebuješ kvanta. Pfff. Tak před 20ti lety možná. 

Jo banka toho vi fakt hodne, to muzu potvrdit. 

Jakoze kdyz mas pristup do registru, tak vidim jak jsi cerpal kontokorent po mesicich, co ten ucet mas atd... dost casto i konkretni vypisy a to napric bankama. Nebo ve firme kde jsem delal to tak bylo. Ono nam to ti lidi poslali tedy u nekterych, ale od ceske, kb atd jsme to myslim meli automaticky. Taky jak platis operatory atd..

Slo o pujcky, takze to je treba. Nicmene ten ucet uz je neprijemny. Jakoze se da domyslet spousta veci, treba kdyz byvaly poslanec vybiral pravidelne 2500,- v 11 v noci z toho eurobankomatu na Vaclavaku, tak za co to asi bylo? 🙂 atd... 

S tim Makrem. Jsem ted nakoupil 40 rummo testovin na tu Makro kartu, co jsi mi poslal, nezavrou Vas jo? 😀😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 10. 2022 v 12:44, Lucky Lucaso napsal:

Zdravim chlapy. Chci se zeptat, kde kupujete investicni zlato? Nechci nakupovat ve velkym, jen neco malo kazdy mesic. Mate neco osvedcenyho? Nejakej eshop klidne. Na netu je toho mraky, ale nerad bych se spalil. Diky za rady.

www.zlate-mince.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 10. 2022 v 18:21, Strocek napsal:

Zbavuji se věcí ze skříně a narazil jsem na čtvery taktický kalhoty Helikon UTP vel. L jsou v super stavu, ale nejsou nový, tak je tady nechci dávat do inzerce, ale poradili by jste mi nějakej dobrej portál kde to vyvěsit?  

Narazil jsem na Armyburza.cz. Všechno už je pryč. :default_smile: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Zdravím místní kulinare. Žena by si přála domácí pekárnu (já toho nejsem fanda, páč si myslím, že je to další kram do baráku) chtěl bych poprosit o radu, jakou vybrat. Vůbec se v tom neorientuju. Diky

Nebuď až tak zodpovědný. Je to trochu jako se trápit výběrem rychlovarné konvice - čili zbytečné. Pekárny, co vím, tak fungujií všechny na stejném principu, že dovnitř nasypeš suroviny, přidáš vodu a zmáčkneš čudlík - za XY minut to zapípá a je hotovo.

Aby to nebyla taková nuda, tak výrobci přidají tu a tam program na kynutí těsta (zamíchá a lehce hřeje), ze kterého si pak můžeš (tedy Tvá paní) uplést housky a dopéct v troubě, nebo jinou užitečně nesmyslnou funkci, která umí využít toho, že ten vergl umí neúnavně míchat a hřát na různé teploty.

Kdysi to bylo u nás děsný téma... nakonec to padlo na nějakou úplně normální ETU (protože mě to přestalo bavit srovnávat) a plná spokojenost.

Snad, kdyby se to mělo nějak nerezově lesknout, aby návštěvy záviděly, tak si dej práci, ale jinak se v klidu věnuj něčemu užitečnějšímu 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...