Klokan Posted July 21, 2017 Report Share Posted July 21, 2017 Píšeš, že magnetickej ne, ale já bych to nezavrhoval. Teď jdou policajti po přísavkách na skle jako diví, jeden si vlezl v mém autě za volant, aby zjistil, zda brání ve výhledu nebo ne. Naštěstí byl držák přicucnutý hodně nízko, takže před ním byla v zorném poli jen kapota vozu, ale zase je tohle řešení na úkor pohodlí. Tak jsem pořídil v 02 prodejně magnetický držák do větrací mřížky, má tu výhodu, že má tlačítkovou pružinu takže v mřížce opravdu drží a telefon přicucne opravdu fest (IP 6). Kovový plíšek se schová pod kryt telefonu, není třeba nic lepit. Udrží to i 7" tablet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paw Posted July 21, 2017 Report Share Posted July 21, 2017 Musí bejt na sklo? Doporučil bych značku Brodit - skládá se to ze dvou částí - jedna se přidělá do palubky (bez vrtání, lepení), kupuje se to podle typu auta. Druhá se pak kupuje podle konkrétního telefonu. Případně jsou s tím kompatibilní i univerzální držáky. Viz https://www.sunnysoft.cz/brodit Je to teda není nejlevnější řešení ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
horal Posted July 21, 2017 Report Share Posted July 21, 2017 Urob si sám.Holanďani to kroutěj z drátu... https://www.mobilehangup.nl/nl/10-smartphone-houder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paw Posted July 21, 2017 Report Share Posted July 21, 2017 Tak základ Brodit a pak tohle? https://www.sunnysoft.cz/zbozi/124PHR-047/sh-drzak-mini-pda-gripper-2-nastavitelny-59-89-mm.html Používám to dva roky a neměl jsem s tím jedinej problém. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzman Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Mám další problém se šroufem, respektive závitem:Osa, se závitem na jednom konci, která se šroubuje do objímky. Průměr závitu 10mm. Do objímky vleze na jedno otočení a šmytec. Podle mě byla objímka pokurvená a někdo ji projel nově závitníkem, akorát, že ten závit nesedí. Normální 10 šroub tam našroubuju v pohodě. 10 matku na závit na ose nee. Měřil jsem ten závit a vnitřní průměr (=hloubka drážky) je asi o půl milimetru větší než u normálního šroubu. Je to jiný závit, nebo jen jiná hloubka drážky? Když je to metrický závit, tak snad nemůže mít jiné stoupání, ne?A hlavně - co s tim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nettopejr Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 M10 jsou "běžné" ve stoupání 1,5... 1,25... 1.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nettopejr Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 (edited) Jestli dobře chápu, tak do výjimky ti pasuje M10x1,5 šroub (doufám že dobře) ... porovnej osu s tím stupněm- přiložením vedle sebe.... rozteč vrcholů zavitu. Edited July 24, 2017 by nettopejr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzman Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 (edited) Jééé...a jak to poznám na závitníku? Mám po dědovi zámečníkovi plno závitníků, ale na všech je jen M10, respektive jsem dál nic nehledal. Bývá to stoupání nějak značený?Edit: Do objímky mi pasuje šroub M10 z Bauhausu, ale jaký má stoupání to nevim. Pasuje tam lehce, spíš i trochu volně. Edited July 24, 2017 by Klotzman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wanderer Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 (edited) Stoupání je vzdálenost mezi jednotlivými závity. Dá se to změřit šuplerou od vrcholu k vrcholu, případně vzdálenost na větším počtu závitů a vydělit pro větší přesnost. Pokud to na nich není napsané, tak může pomoct, že závitníky s menším stoupáním bývají jen dva, s normálním tři. Edited July 24, 2017 by Wanderer Link to comment Share on other sites More sharing options...
nettopejr Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 https://www.sroubamatka.cz/cs/technicke-informace/normalizovane-stoupani-zavitu.htmlObyc. šroub má právě 1,5Přilož zavit šroubů k zavitu osy tak aby do sebe závity zapadaly a porovnej. Nebo změřit roztec posuvkou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Americkej Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Přikládám šroub na osu rovnoběžně vedle sebe, vrchol proti vrcholu. Zkouknu proti světlu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapo Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Základní stoupání se na závitníku neznačí - závitník je označen M10, jakékoliv jiné stoupání je na závitníku značeno (M10x1,25, M10x1 atd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzman Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 A závitníky s jiným stoupáním se normálně prodávají, nebo je to extra specialita? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapo Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Běžně se prodávají, pokud v obchodě nebudou, tak je objednají. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzman Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Tak díky za rady a vysvětlení. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sněhulák Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Čauvec, hledám pro přítelkyni auto, kdo může a má chuť, poraďte jaký pořídit. Požadavky: hatchback / liftback / sedan 1.6 - 2.0 jedno jaký Integrovanou GPS Pětidvéřák Nižší provozní náklady Ideálně při najetých 50k - 100k km cena do 425k CZK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murphy97 Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Presunul bych dotaz do vlakna vybiram karu, tam to spis padne na urodnou pudu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sněhulák Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Moje chyba...nenašel jsem. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Mám dotaz, poraďte někdo eshopu, kde zakoupit takový ty náramky s těch kuliček, jak je to teď in a kazdej to tady má s hodinkama na ruce, při wrist shotech. Ženě se to líbí, tak bych ji jeden objednal. Nevím, jak se tomu nadava...diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommas4 Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Pro ženy jedou mainstream asi dva co se předhání kdo je více originál, a to Trollbeads a Pandora.A dám ti tip, kup řetízek a kuličky pasují oboje a nebo ručně dělaný skleněný seženeš u zdejšiho člena long, tam máš jistotu originálu a ne masový produkce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts