Přejít na obsah

Co pijete?


31682

Doporučené příspěvky

Vybírám si rum na takové domácí popíjení. Prošel jsem si Zacapou solera, Diplomatico 12yo, Plantation 20yo a nejblíže mi byl asi Plantation s Diplomatem. Máte nějaké zkušenosti s rumem Dos Maderas 5+5yo? Díky za zkušenosti...

 

Mne chutnal, rekl bych, ze neni tak sladky jako Diplomatico nebo Zacapa, ale zaroven to neni nic ostryho. Urcite neslapnes vedle. Zajimava je taky kombinace s Pedro Ximenez sherry (v sudech po nem dozrava) - prodava se to i jako set. Kdyz si das kapicku sherry, pak rozumnou chvili pockas a pijes rum, zvyrazni se v nem jine chute a vune, nez kdyz pijes jen ten rum samotny.

 

Další pohled: Dos Maderas PX 5+5 jsem ještě neochutnal, ale popravdě řečeno, z dostupných komentářů mám tento rum zařazený jako sladší než např. Diplomatico Reserva Exclusiva (a třeba Zacapa 23 Solera je ještě o kousek méně sladší než toto 12leté Diplomatico; oba dva posledně zmíněné rumy znám). 

 

To 14titi: Zkus mrknout i na rumratings.com či tuzemské whisky fórum, kde najdeš řadu dalších poznámek z ochutnávek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A přesně tím pomerančovým vocasem to u mě trochu projíždí :), vono taky co čekat od tequillářů. Měl jsem to ale jen jednou.

 

A k tý 5 plus 5, jsem si teď teda po dloouhý době nalil a myslím si o tom furt totéž: je to dost dobrý, ale toho sherry je tam prostě moc a není do celkového dojmu moc dobře zakomponované. Nebýt toho lihu, tak by mi někdo přesvědčivý možná i dokázal nakukat, že je to vlastně sherry. Ve sklenici ale skvěle vypadá.

post-38718-0-77951700-1508335453_thumb.jpg

Na takové domácí popíjení bych ale možná bral něco jinýho, tohle je moc specifický, just my 2Kč samozřejmě.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já bych řek že 5+3 je taky z kategorie "zajímavý", jinak taky v ex-sherry chvíli leží. Já ho teď nemám (a možná mi stačil jednou), ale pamatuju se, že byl takový extrémně výhřevný a upocený, ale příjemně (je to Barbados tuším, podle mě takové bývají obecně). Trochu jsem si představoval i hořící pryskiřici, ale bez jakéhokoli spáleného smradu. Určitě i dost kůže. A není to daleko od kubánských rumů.

 

Co se tímhle bullshitem snažím říct: fakt jdi možná do El Dorada (i když mě 12 paradoxně uspokojuje víc než 15 i 23, fuj barbar) a začni dvanáctkou, pokud ti to nepojede, zbytečně se nepřeplatíš.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když sem se ptal Žufánka, jak to, že nedělaj kořalku z broskví tak odpověděl: "To je jednoduchý - protože je strašně hnusná".

Kecy, čtou to tu nejmíň dva Žufánci, tak by to napsali sami :D

 

Co z toho vyleze uvidíme příští pátek. Třeba to fakt bude stát za hovno. Mám takový ty "bílý broskve" co nejdou do červena.

 

Jak se usmívají z tý bedýnky, nádhera, co?

 

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...