roura74 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2017 Copak vo to, drát tam mám připravenej.... Už asi tři roky.Nám se po instalaci kamer, zněkolikanásobila úroda ořechů. Asi má ten infra přísvit dobrý vliv na plodnost ořešáku. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2017 Myslim ze by sis mel zase nekdy udelat vejlet do Olomouce, nocleh zajistenneříkej dvakrát, teď jak budou dlouhé zimní večery... ...pryskiřici...Od doby, co píšu víc na fórum, hloupnu. dneska: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Dneska s pivem od pánů Matušků z Broum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 Beru Tě za slovo Tome Tak hotovo, voňavý po ovoci a medu, hodně aromatické až koukám, ale to částečně vyprchá, celkově moc povedený, jak budeš mít cestu mým směrem tak mi napiš nebo cinkni Zmizíku, vem Žufánka a stavte se okoštovat, mám i švestkovou na zapíjení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 Tome pecka. Já včera zahájil trénink na Holomócký sraz. Mimochodem jediná poživatelná desítka co znám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 Ad poživatelné desítky)Zkus se dostat k 10 z minipivovaru Šnajdr z Černého Kostelca a Únětické 10, nebo Únětické cyklo 8. Doporučuju obě (tři). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 Dík za tip. Zase je se po čem pídit.Únětice mám rád, ale znám jen dvanáctku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 Olivuv pivovar Dolni Brezany, taky fantastická (a to jsem taky spíš na piva od 12 nahoru). No a osmička od Matusky (Fastball myslím) je legendární. Sent from my LG-D855 using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek123 Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 co jste dopili .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 29. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džanek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Kecy, čtou to tu nejmíň dva Žufánci, tak by to napsali sami Co z toho vyleze uvidíme příští pátek. Třeba to fakt bude stát za hovno. Mám takový ty "bílý broskve" co nejdou do červena. Jak se usmívají z tý bedýnky, nádhera, co?Screenshot_20171021-163815.jpg Zdravím, když už se tady zmínilo, že by se k tomu Žufánek vyjádřil sám, tak píši Broskvový destilát opravdu není tak líbivý, jako například meruňkovice. Ovšem když se dívám na fotku ovoce, ze kterého jsi pálil, tak se jedná o netradiční broskev, alespoň ne takovou, jak všichni znáte. Nevím jakou měla barvu dužnina, ale podle barvy oplodí se jedná o tzv. vinohradnickou broskvoň. To znamená, že je to semenáč, který vyrostl z pecky. Těch je opět více druhů a podle toho, jak jsi spokojený s detilátem si myslím, že plody měly růžovo-bílou dužninu = hodně šťavnaté a nesmírně aromatické.Pecky tohoto ovoce jsou velice ceněné!Tolik moje domněnky Na zdraví. Jan Žufánek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 (upraveno) tak pecek mám samozřejmě spoustu, co s nimi? Kromě teda pojídání semínek.Díky za info, dužina je skoro do bílé, lehounce narůžovělá. Mají takovou tuhou,až kožovitou slupku, ale jak dozrají tak to jsou skvělý.Do kvasu šly bez pecek, ženským co ji chutnaly tak to strašně chutná, na mně je to dost voňavý. Mimochodem ochutnával jsem o víkendu ze soudků když jsem uklízel sklep a švestkypo 2 letech a po 7 letech v sudu . . . paráda, ty starší budu muset asi stočit nebopřidat čerstvou pálenku, je to hodně alkoholové, asi moc suchý sklep. Upraveno 30. října 2017 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džanek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 (upraveno) S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Upraveno 30. října 2017 uživatelem Džanek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džanek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Kurňa sedm let na takovou barvu není zas tak moc, asi to taky zkusím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze? Hledám nějaké suché (ne sladké, popř. infuzované typu Fassbind nebo Baron Hildprant). Znám Žufánka, Sudličkovu nebo ty co pod svojí značkou dodává Bartida (ani nevím, kdo jim to dělá). Ty mi chutnají, ale chtěl bych si rozšířit obzory o další výrobce. Předem díky za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 Neni to spatne, za 700kc v bille akce, kdyby neco... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 (upraveno) Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze?Překvapivě Valdemar Grešík (jsem je měl spojený jen s bylinkama, čajíčkama apod). Dělají ještě z odrůdy Konference, ale to není nic zvláštního, Dielova máslovka je voňavější, ale výtečná. On jinak nesodlazované dělá i Hildprandt, ale aspoň hruškovice co jsem měl žádná sláva. Upraveno 1. listopadu 2017 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super. Čoveče, tady si libuješ nad jedovatýma peckama, o kousek vedle kořeníš jedovatýma houbama...nevím jestli nezměním radiče! Jinak otec teď od někoho dostal "rynglovici" a podle vůně teda super! Byl jsem autem, tak jsem jen čuchal...cucat budu v neděli a móc se těším. Obecně ryngle miluju...kompot, marmeláda...a asi si oblíbím i tu pálenku.A zrovna jsem nakoupil pár litrů malinovice (i slivy samo) od známého z Holešova. Někdy se ta chuť musí trošku hledat, jindy je patrná víc, podle roku, ale obecně to není vůbec špatný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se