Přejít na obsah

Co pijete?


31682

Doporučené příspěvky

2 pepino: steel má pravdu. Sklenice na Kwak nemá klasické ploché dno, ale kulaté, něco jako obří zkumavka a navíc je v půlce uškrcená na cca 1 cm v průměru, ten krček rozděluje sklenici na dvě poloviny. Představ si přesýpací hodiny (já furt co mi to připomíná !), ale místo písku je tam černej a silnej Kwak. Kvůli kulatému dnu se podává ve speciálním dřevěným stojánku, ten drží ten krček. No a když piješ z té horní poloviny, je to O.K. Poměrně rychle ji ale vyčerpáš (alespoň já) no pak to přijde. Nějak to neteče, tak nakláníš a nakláníš a ještě víc a pak už to teče fest :)

a ta sklenice vydava prave ten zvuk -Kwak - no a vetsinou si to neznaly clovek vyleje primo na hrudnik; dalsi velmi dobre pivko z belgie je duvel - tedy dablik - par si jich dej a vis proc:-) zajimavy je i delirium tremens )ano, to je nazev piva :-); jinak, a nekamenujte me, co se tyka pivni kultury mame belgicankum co zavidet - sice to do sebe nelejiou po hektolitrech, ale jsou to piva velmi vyjimecna, specialni a hlavne - kazde chutna naprosto jinak; napr. v bruselu kousek od VUB jsem byl v hospudce asi tak pro 30 lidi, kde meli 120 druhu piv...proste paradicka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jinak, a nekamenujte me, co se tyka pivni kultury mame belgicankum co zavidet - sice to do sebe nelejiou po hektolitrech, ale jsou to piva velmi vyjimecna, specialni a hlavne - kazde chutna naprosto jinak; napr. v bruselu kousek od VUB jsem byl v hospudce asi tak pro 30 lidi, kde meli 120 druhu piv...proste paradicka

Já jinak pivo skoro nepiju, ale když jsme v Belgii, tak se vždycky zastavíme u trapistů v St. Sixtusabdij. To pivo je zvláštní už tím, že se prodává pouze přímo na místě, maximálně jedna bedýnka na člověka, zákaz dalšího prodeje atd. Po odvozu domů se má nechat několik dní ustát, dá se skladovat hodně dlouho, opravdu specialitka. A kromě toho tam mají naprosto skvělou paté.

 

A ještě link: http://www.sintsixtus.be/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popište Kwak blíž, je hořký? Je v něm lihu jako kdyby ho řezali francovkou?

 

Je fakt, že v celé Evropě je nepřeberná spousta lahodných piv, vín i destilátů. Dobrý pivo mají i v Chorvatsku, no bodejť, vždyť to jsou český a německý technologie. V Německu jsem v Bambergu spal v Breueraigasthof Fässla. Čtyři druhy vynikajících piv a dobrý jídlo. V Kulmbachu dělají také vynikající pivo mniši Mönchhoffer. Tragický odvar z použitých ponožek záklaďáka (nebo to byl šumák v prášku?) jsem dostal na MS ve fotbale. Auf Schalke arena byla super a dojem zkazí americký rádoby Budweiser. Odporná řídká železitá voda z kaluže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Pepinem65 Metaxa je špica,ale jinak u Zeleného stromu pálí dobrou borovičku. Mimochodem kamarád si na flašku borovičky přidělá 2 větvičky a cinkrlátka a má ozdobenou borovičku. Stromek už nekupuje. Dnes jsem po bůčku z nedostatku piva byl nucen vypít lák z okurek. Taky dobrý na žížeň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za svých studií ve Vídni jsem měl obíbenou hospodu Kra-Kra je v oblasti který říkají Bermuda-Dreieck kousek od Stefansplatz, no a tam mají 32 druhů piv a osm jak říkají von Fass. Najdou se tam i takové anomálie jako čínské pivo vařené snad z rejže a nějaký belgický černý o výkonu 26 stupňů (snad nejsilnější na světě). Jo a ještě jedna anomálie čínská kořalka z pomerančů, s naloženým gekonem a nějakejma klackama. Poté co jsem se probral druhý den z komatu, tak jsem si přečetl anglickou část na etiketě.. užívat jako afrodiziakum max 1 dcl denně. Vypil jsem půl lahve a potom snědl nebohé ostatky onoho zvířátka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám rád:

pivečko: plznička

whisečka: jamesonek, paddy a kupa singl malt(Glenlivet, Talisker, Laphroig,...)

koňáček: Hennessy, Courvoiser

čajíček: ganz obyčajný liptonek yellow label

maroshi vis jake je pokrocile stadium alkoholismu - zacnu li alkohol nazyvat zdrobnelinami :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popište Kwak blíž, je hořký? Je v něm lihu jako kdyby ho řezali francovkou?

Je to tmavý, silný ležák (8% alkoholu). je tam cítit karamel a má nasládlou chuť. Když si dáš tři v rychlejším sledu, narostou Ti křídla :)

Anyway, výborné nepasterizované pivo mají u nás v Dobřanech - Modrá hvězda a navíc specialitku - pivní destilát "pivovici" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrolej jsem pil jen jednou, když přítel dodávající slivovici pod jistě vlivem silného moravského luftu šáhl do jiný police :), bez ohledu na ročník je to hnus :D. jinak jako někteří kolezi, myslím, že život je pestrý takže pití taky. Nepohrdnu dobrým pivem(v mém případě dobře vychlazeným), protože nejhorší pivo je žádný pivo :P. Vína jsou dnes dobrá a dostupná jak z našich luhů a hájů, tak z dovozu, spíš záleží na příležitosti, zda k jídlu nebo jen tak poplkat s přáteli :) A jak říkával můj strýc, kořalka je dobrá, ale nesmí ji bejt málo :) :) :), zde spíš bílou čili slivovici, ale dobrá whisky nebo konáček, a což Havana club :):):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 redd: to mlíko radši ne, vyráběný už vůbec ne. Člověk je jedinej savec na světě, kterej celkem dobrovolně pije "mléko" jiných savců... :(

Není to pravda, co třeba domestikovaná zvířata, například zcela typicky kočka. Ale ani pes mlékem nepohrdne.

...a prasata, taky nepohrdnou, třeba kozím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...