Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Právě si vychutnávám odpolední dvojité presso z nového přístroje, co jsem pořídil ...   Jo a tuhle jsem vyzkoušel Red Bull s kubánským rumem a je to možná ještě lepší než s vodkou ...    

Tak si připadám jako Miloš Zeman. Zapomněl jsem v mrazáku lahev Becherovky, před chvílí jsem ji objevil a tak jsem si dal jednoho a pak druhého frťánka a ona, pěkně podmražená, potvora jedna, není vůb

Chablis

  • 2 weeks later...
V 29. 4. 2021 v 10:16, Brolo napsal:

poslední přírůstek Blue Label, už se těším na nějakou příležitost k otevření :)

20210428_142413606_iOS.jpg

Jaká ti přijde ta Nikki? Váhám nad ní, japonské whisky moc neznám. 

Link to post
Share on other sites

@Ondrej71 Nikka From the Barrel je velmi dobrá míchaná whisky s krapet vyšším procentem alkoholu. Ten s sebou nese docela výraznou a velmi příjemnou připomínku zelených jablek, sušeného ovoce (meruňky, hrozinky), koření (vanilka, zázvor, skořice) a obilí. Jinak těch 51,4 % je znát jak v aroma, kde zlehounka zaštipuje a působí až nepatrně svíravě; zvláště zkraje, během úvodních skleniček, tak i v chuti. Kdo má rád silnější míchanou whisky, bude asi potěšen. Popřípadě si lze vyhrát s troškou vody (pár kapek či kávová lžička) a whisky mírně naředit. 

Link to post
Share on other sites

Mě zas tolik nenadchla nakonec. Asi je to tím alkoholem, jak říká kolega - trochu štiplavá a pro mě ne tak jemná, jako např. ten Lagavulin (ačkoliv je to úplně jiná kategorie, jasně)

Link to post
Share on other sites
před 16 hodinami, walter10 napsal:

@Ondrej71 Nikka From the Barrel je velmi dobrá míchaná whisky s krapet vyšším procentem alkoholu. Ten s sebou nese docela výraznou a velmi příjemnou připomínku zelených jablek, sušeného ovoce (meruňky, hrozinky), koření (vanilka, zázvor, skořice) a obilí. Jinak těch 51,4 % je znát jak v aroma, kde zlehounka zaštipuje a působí až nepatrně svíravě; zvláště zkraje, během úvodních skleniček, tak i v chuti. Kdo má rád silnější míchanou whisky, bude asi potěšen. Popřípadě si lze vyhrát s troškou vody (pár kapek či kávová lžička) a whisky mírně naředit. 

 

před 7 hodinami, Brolo napsal:

Mě zas tolik nenadchla nakonec. Asi je to tím alkoholem, jak říká kolega - trochu štiplavá a pro mě ne tak jemná, jako např. ten Lagavulin (ačkoliv je to úplně jiná kategorie, jasně)

 

Díky pánové. Tak to asi nebude nic pro mně, jak to má přes 45% tak mě to moc nebere. Pokud to teda není slivovice :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
před 3 hodinami, vwtyp11 napsal:

Tvl to nejde pít :)

To nepiješ, to vychutnáváš 😄

Faktem tedy je, že jsem pil silnější rum, kde bylo víc " cítit " ten rum, tady je to takové spíš palčivě lihové, ale možná by to chtělo podložit něčím masitějším ( třeba steak ), ten rybí salát s rohlíkem posune chuť jinam. Loni jsme ho měli po tataráku a v poho 😄

Link to post
Share on other sites

Ono to ani nieje urcene na priamu konzumaciu. Priamo na flasi to pisu.

Tj. jedna sa o surovinu na vyrobu miesanych drinkov.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...