Přejít na obsah

Obytný automobil


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pridam svoji trosku do mlyna. Rencek trafic, za prvni ctyri tydny ma skoro 4500 km a spali jsme v nem se zenou a dvouma prckama uz nekolikrat.

Na spani home made vestavba s kuchynkou.

Uz jsme s tim byli po CR, Rakousko a Italie.c396cce07a2063d2e7d4dca4298009fb.jpg

 

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popik - tyhle vyndavací vestavby jsou hodně populární, lidé si je často dělají sami, i když musím uznat, že některé profi jsou promyšlenější, na druhou stranu ale často méně variabilní. A nejsou ani extra drahé. Pro menší auta nebo taková, která slouží jinak i jako firemní nebo rodinná určitě dobrý, i když takové auto je ještě víc "mobilní stan" než naše Důra, takový moderní a komfortnější návrat do minulosti, když jsme jezdili kempovat s Š120 a spali v ní. Třeba u offroadů už je to trochu dál, sice spí třeba na střeše ve stanu, ale zase mi u nich líbí v kombinaci s touhle vestavbou vějířová markýza zakrývající zadní i boční část, kde se dá sedět i chodit.

post-3283-0-85024300-1569479186_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Popik - tyhle vyndavací vestavby jsou hodně populární, lidé si je často dělají sami, i když musím uznat, že některé profi jsou promyšlenější, na druhou stranu ale často méně variabilní. A nejsou ani extra drahé...

U stresniho stanu vidim jako nevyhodu, ze to neni s autem jeden propojeny prostor. V dodavce s vestavbou se da v pripade potreby presunout ze sedadel do "loznice". V nasi kare to neni nijam extra prostorny, takze takovej presun je spis pro hadi zenu.

O markize uvazuju taky, ale to bude pripadne na pristi sezonu.

 

 

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U stresniho stanu vidim jako nevyhodu, ze to neni s autem jeden propojeny prostor.

 

Já to mám vobráceně. Matrace, spacáky, polštáře, všechno ve stanu, nemusim hrát každej večer tetris při konverzi na spací úpravu, plus mi přijde, že to zabírá děsnýho místa, zrovna třeba ty matrace a spacáky. U nějakýho plnohodnotnýho obytňáku, kde nemusíš šetřit místem to chápu, ale menší dodávka typu transporter, to mi zas tak moc praktický nepřijde. Já ráno složim žebřík, zacvaknu stan a můžu svištět... Předtim sem měl samodomo překližkospací platformu uvnitř a než bych to složil, tak si teď zatím dám ráno kafe a snídani. Plus komfort plnohodnotný (neskládací) matrace mi přijde taky dost supr.

 

Abych byl fér, tak jako nevýhody vidim hnusný počasí a horší možnost vytápění.. já to řešim na pankáče a natáhnu si alu trubku od webasta až do stanu, když je jakože echt zima. Elegantní to teda moc nejni, ale funguje to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Já to mám vobráceně. Matrace, spacáky, polštáře, všechno ve stanu, nemusim hrát každej večer tetris při konverzi na spací úpravu, plus mi přijde, že to zabírá děsnýho místa, zrovna třeba ty matrace a spacáky.

Proto jsem chtel jenom L2, protoze za druhou radou sedadel je jeste 1,9m, takze spani nemusime balit. Souhlasim, ze mista by mohlo byt o neco vic, ale s vetsim autem uz je vic omezeni na prujezd. Hlavne v jiznejsich oblastech mi to dycky pripadalo takovy stisneny v tech starsich mesteckach.

Kazdy reseni ma nejaky vyhody a nevyhody.

 

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Mikulasi nadhera obrovska. Fr/IT hranice a bozi jezdeni bez trablu, az k mori.

Tmoris, na netu je toho spousta. Koukni treba na stranky www.transeurotrail.org a budes koukat, kde vsade se da legalne mimo cesty :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marek Havlíček je opravdu světem protřelý. Znám ho osobně a když začně vyprávět, tak často běhá mráz po zádech - v dobrém i méně pozitivním slova smyslu.

Hlavně smekám co vše a v jakých podmínkách museli umět opravit . Velký respekt.

 

Je to současně spoluzakladatel "tatra kolem sveta 2", a je dokonce možné se na část expedice přidat, pokud by to někoho zajímalo  :lol2:

 

Tahle úvaha, podložená letitými zkušenostmi, se mi dost líbí.

 

https://nomadem.cz/vyber-a-stavba-obytneho-auta-na-cestu-kolem-sveta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...