Přejít na obsah

Tag Heuer Microgirder


toldi

Doporučené příspěvky

Simpler, faster and more efficient than science dreamed possible, impervious to gravity and dramatically reducing isochronous error, potentially easier to manufacture and able to precisely measure time to a phenomenal 1/2,000th of a second today, and probably even more precisely tomorrow?

 

TAG Heuer challenges three centuries of hairspring/balance wheel mechanical regulation conventions to create a totally new mechanical regulator. The legendary Swiss brand is now unveiling a first Concept version, a 2,000th of a second chronograph beating at 1,000 Hz or 7,200,000 beats per hour!

 

post-5465-046225300 1326907652.jpg

 

http://www.calibre11...krogirder-2000/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přiznám se že mi poněkud uniká smysl tohoto modelu, stejně jako jeho předchůdce z minulého roku...

Já bych smysl tohoto, předchozího a vůbec podobných modelů v tom, že posouvají hodinařinu výše, že prostě někdo takový mechanizmus vymyslí, navrhne, vyrobí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pardon, vypadlo mi slůvko, takže "viděl v tom"

 

Z tohodle hlediska to chápu, nicméně mám pochybnosti jestli to opravdu něco přináší... Mám z toho pocit pouhého exhibicionismu... Nevim, možná se pletu a stejně jako u konceptů aut se něco z toho nakonec bude dát reálně použít i pro výrobu "normálních" hodinek na denní nošení. Myslim si že zatím neni vůbec jasný jak dlouho ty hodinky jsou vůbec schopný fungovat než se tam něco ubrousí nebo zadře :worried_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z tohodle hlediska to chápu, nicméně mám pochybnosti jestli to opravdu něco přináší... Mám z toho pocit pouhého exhibicionismu...

 

Hodinky, které dokáží změřit jednu dvoutisícinu vteřiny, jsou v praxi stejně tak využitelné jako např. Sea Dwellery s téměř čtyřkilometrovou vodotěsností. Nebo hodinky s 20ti a více komplikacemi. To všechno je především o posouvání hranic a je to svým způsobem exhibicionismus. Vyrobili to, protože prostě můžou. A já myslím, že je to OK.  
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky, které dokáží změřit jednu dvoutisícinu vteřiny, jsou v praxi stejně tak využitelné jako např. Sea Dwellery s téměř čtyřkilometrovou vodotěsností...

 

No, zrovna v případě Sea Dwellerů to bylo celé posouváno potřebou mít hodinky pro potápěče specialisty z COMEX který používali helium a u Submarineru jim prostě při dekompresi vyskakovaly přední sklíčka ven protože helium má menší molekuly než vzduch a voda a prostě se do hodinek vždycky dostane, tak proto vyvíjeli hodinky který to snesou, vymysleli Helium valve atd. Jasný je, že dnešních 3900m je daleko přes jakoukoliv reálnou hloubku (te je myslim teoreticky někde u 700m, pak už se směs kterou dejchaj stává jedovatou). Jasně, je to zbytečně moc, ale bylo to vyvoláno konkrétní potřebou...

 

Ale jasně, chápu tě, ani nejsem bigotně protiexperimentální, jem mám rád u hodinek "toolovost", t.j. že byly alespoň teoreticky vyvinuty pro nějakou potřebu...

Upraveno uživatelem parre
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim, ze je to spis marketingova zalezitost. Kazdy rok je treba prijit s necim novym. Kdyby se menil pouze vzhled, tak by to lidi zacalo nudit, tak se prijde s nejakou finesou. Ale jak pravi dnes uz klasik: "To muselo dat prace!....a pritom je to takova blbost, ze jo?!"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda jen, že tu práci na těch hodinkách nevěnovali celkovému dojmu ? působí to na mě jako nějaká "pracovní verze" ta číslice 2000 je naprosto mimo ? je to jako pásek u kalhot s velkým logem. Dokažu si takovou komplikaci představit uplně v jiném kabátě. Nevim jestli se TAG poslední dobou neposouvá do jakéhosi technicistního exibicionismu, ale tenhle model mu k tomu docela pomáhá ? už ty Carrery s barevnejma pruhama byly mimo a teď tohle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...