Přejít na obsah

eco-drive zkušenosti


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

po dlouhém vybírání hodinek jsem ukotvil u značky citizen. Chtěl bych se zeptat jaký je Váš názor na Eco-drive? Jak dlouho vydrží solární články, nejsem najivní a vím že to asi nebude věčné, ale nemám stím žádnou zkušenost proto se Vás ptám jaké máte s těmito hodinkami případně značkou zkušenosti předem díky.

 

model: Citizen Eco-Drive AV0030-60E Master

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O výhodách Eco-drive toho nájdeš plno a určite sa to preberalo aj tu na fóre.

 

Solárne články (v rámci ciferníka) vydržia dlho, ak neroztrepeš totálne ten ciferník. Tu ide skôr o akumulátor (alebo capacitor). Ten je lítium-ionový a naveky určite nebude. Neviem presne aká je životnosť na papieri, na WUS z praxe píšu o 7 až 10 rokov starých modeloch, kedy sa znižuje viditeľne znovunabíjacia schopnosť, ale akumulátor ešte nebolo nutné meniť.

 

Väčšinou však debata o tom skončí tým, že za ten čas už budeš mať na ruke dávno iné hodinky (alebo nový model EcoDrive) :) .

 

Osobne mám skúsenosť s radou Promaster EcoDrive, fungoval perfekto, žiaden problém. Po roku mi naopak paradoxne začalo vadiť to, že s nimi netrebalo nič robiť a šiel do mechaník.

 

K tvojmu modelu - videl si ho v reále? Je dosť preplnený a nevedel som okamžite zareagovať koľko je hodín, zvlášť u bielej verzii. Ak sa ti však páčia a nevadí ti to, potom ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj máte pravdu je tam toho poněkud vice coz ani nevyužiji ale líbí se mi to. Ted jsem dostal super nabídku , nebo se aspon domnívám že je super, od jednoho známého na hodinky citizen jy0020-64e za 7000kc. Jeste rok v zaruce. Vypadají jako nove. Co říkáte na tuto nabídku? Klidne pište i připadné zkušenosti. Predem diky za Vase nazory i odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JY0020-64e sú top pilot hodinky. Až tak top, že tam narvali snáď všetky možné funkcie aké existujú a neverím, že by sa aj všetky využili pri bežnom používaní. Nie som veľmi zástanca tejto modelovej rady. O kvalite však nepochybujem.

 

Môj favorit bol a bude čistejšia rada Promaster AS 40404 alebo Promaster NightHawk, u potápiek BY2000-55E, ten je v reále veľmi pekný. Ale samozrejme, nechcem "vnucovať" štýl, celkovo v tejto rade chybu neurobiš. Vyber si čo sa ti páči, na preplácanosť, ak ti to nevadí, sa potom vykašli :) .

 

JY0020-64e - cena - 7000Kč? To je viac ako o polovicu menej za nové na nete (napr. ihodinarstvi.cz ci schmiemann.de). Ide aj v tvojom prípade o nový kus? Edit: ach, pardon, píšeš, že nie sú nové, potom ako ich dlho dotyčný nosil? (ak si dobre pamätám, na svoj model som mal predĺženú 3 ročnú záruku...)

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano hodinky maji cca dva roky videl jsem i paragon o koupi kde byly kupovany. Původní cena bez mala dvacet tisíc korun. Na druhou stranu jak jsem jiz psal vypadají jako nove na sklicku ani sebemenší náznak skrabance. Na tele hodinek by se jistojiste neco našlo ale az po důkladnějším zkoumání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tady o tom spousta zmínek, stačí jen použít místní vyhledávač a hledat.

 

Podívej se třeba sem , moje Citizen s Eco-drive mi běží naprosto v pohodě už asi 16. rok a to bez výměny akumulátoru a bez jakéhokoliv zásahu. A to lze předpokládat, že novější modely mají solární článek i akumulátor daleko kvalitnější, než je v těch mých starých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...