Přejít na obsah

suunto nebo casio?


Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Rozhoduji se mezi koupí hodinek suunto http://www.suuntoshop.cz/g101.Suunto+Core+All+Black.html a hodinek casio http://www.hodinky.cz/casio-prg-240-1ber.html . Vzhledem k mé práci jsou důležité funkce a kvalita těchto hodinek .

Dle mého názoru jsou suunta decentnější a nemusí se člověk za ně stydět ani ve společnosti ,ale na různých fórech jsem o nich nečetl zrovna lichotivé názory. Casio my připadají poněkud přehnaně akční a moc názorů (vzhledem že se jedná o novinku) jsem na ně nenašel. Ale nejdůležitějším faktorem pro můj výběr je kvalita hodinek, a vzhledem k ceně těchto hodinek, i jejich výdrž a to i po záruce. Nejsem žádný odborník na hodinky a proto vás prosím o pomoc s výběrem.Navštívil jsem různá fóra , ale vaše mi připadlo jako nejprofesionálnější a snad i nezaujaté k značkám hodinek takže věřím že vaše rady mi budou dobrým pomocníkem při nákupu.

Předem děkuji za odpovědi .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl Suunta jen na běhání. Model T3c s normálním displejem. Ty byly v pohodě a byl jsem s nimi spokojenej. Dva kolegové mají stejný model co jsi postnul. Jeden je dával na reklamaci. Přestaly fungovat tlačítka. Jinak ten inverzní displej je opravdu zoufalej. Za horších světelných podmínek téměř nečitelnej. Podsvícení nic moc. V tom vede Casio. Pokud ty Suunta tak doporučuji s normálním displejem. Jinak jsem četl, že u Suunta jsou dost nekvalitní řemínky. Jeden čas jsem uvažoval o X-Landerech tak jsem přečetl pár recenzí a názorů. U Suunta je i plus, že si člověk vymění sám baterku. Většinou maj klasickou knoflíkovou CR 2032 pod víčkem, které otevřeš mincí. Casia vypadají dost jako hračka. Suunta jsou decentnější. Dost by záleželo na cenové nabídce a podle toho bych se rozhodl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den všem

 

Moc děkuji za zatím přidané rady jsem za ně moc rád.Posted Image

Já jsem taky nelenil a obešel jsem pár hodinářství a získal jsem zatím tyto poznatky.

Suunta vyrobené po roce 2008 vyrobené v Číně z toho důvodu nekvalitní obvzláště roky 2008 a 2009.Proto prý dávat pozor na výrobní čísla začínajcí 08 a 09.

Baterka se u suunt prý běžně mění i po půl roce.Řemínky prý opravdu taky často praskají a cena je od 600 kč do 1200kč . ( informace z obchodu kde prodávali nejen suunta)

Z důvodu vzhledu casií mi byli doporučeny http://www.casio-watch.cz/radio-controlled/protrek/PRW%202000-1.aspx

plus pro tento druh hodinek je že mají solární napájení (odpadá teda výměna baterky nejméně prý na šest let) a jsou radiem řízená.

A držte se když jsem se kroutil nad cenou ta mi prodavač poradil abych se mrkl na WWW.AMAZON.COM . Vzhledem k tomu že občas cestuji za moře užitečná rada.

Ale Japonci by podle mého názoru opravdu měli zapracovat na vzhledu.

Těším se na další rady a zkušenosti.Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reverzný display je horší snáď už len na Suunto Observer (inak takisto podarený dizajn, decentne menšie puzdro). Manuálna výmena baterky mi príde v porovnaní Tough Solar ako ani nie veľká výhoda. Osobne na mňa urobil väčší dojem Casio (zvlášť model ProTrek 2000). Dosť mi pomáhal kompas v tvare ružice, Suunto mal len nejaký puntík po obvode...eee. A tie sporné reakcie na Suunto...výsledok? Klasika buzola, outdoorový mobil s GPS, mapa do rezervy, lebo aj mobil môže byť niekedy naprd, hodinky bez tých množstva funkcií a je pokoj :)

 

Pozri si v sekcii Recenzie hodiniek, vlákno od wawrika, nespomínam si presne aký model testoval, má tam pospolu Casio, Tissot a Suunto.

 

edit: aha, chcel som napísať, že to bolo asi pred dvoma rokmi - dosť reklámácií na Suunto, tak to časovo sedí s tým , čo píšeš k tomuto problému.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám Suunto Vector HR a naprostá spokojenost. Kupoval jsem je před rokem na cestu na Nový Zéland. Posloužily velice dobře a nezaznamenal jsem žádný problém. Pásek je bez jediného náznaku poškození a čitelnost taky dobrá. Ovladatelnost jednoduchá. Táta má Casio ProTrek a myslím, že Suunto

je trochu dále.

Tak šťastnou ruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak další poznatek k výběru.

V případě že suunta koupíte jinde než v ČR( např. ve státech samozřejmě z důvodu ceny) tak je zde nemůžete reklamovat. Taková byla odpověď v servisu suunto.(bohužel po telefonu takže nemůžu doložit).Na evropskou značku( i když výroba v Číně)nechápu proč.

Casio má mezinárodní záruční list který sice platí jen rok ,ale všude takže i v ČR.

Dále mě u suunt zarazila cena ochranné fólie 400 kč je docela dost vzhledem k tomu že lezu i po skalách a tam dostává sklíčko hodinek zabrat . Ochranná fólie na mou GPSku pětipalcovou kupuji za 373 kč. Možná by suunto mělo dělat sklíčko ciferníku také z minerálního skla jako casio. A cena těsnící gumičky pod kryt baterky za 90 kč ? Co je to za materiál?Posted Image Tak nevím , jedna věc je cena hodinek a druhá kolik stojí v uvozovkách jejich provoz..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proč k těm PRG 240 nedaji pořádnej pásek? měl sem je vyhlídnutý a návštěva v hodinářství mě totálně vykolejila.. ten pásek je naprostej šmuk :-( bohužel musim konstatovat, že u hodinek za bůra sem si představoval lepší pásek než u hodinek z lidlu (který maji pásek diametrálně lepší)

 

otázka pro někoho kdo má suunta vector - nemám možnost se na ně podívat v reálu, jak je na tom pásek? je to podobný "výlisek" z tvrdý gumy jako u PRG?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec .<div>U suunt je taky plastový pásek sice ne tak tvrdý, ale taky plastový. Jo a mimochodem mrkni se kolik stají až ti ten měkčí pásek u suunt praskne. </div><div>Měl jsem oboje hodinky na ruce , sice jen na zkoušku ,ale o tvrdosti pásku to není spíš o  kvalitě hodinek.  Když je máš na ruce tak nepoznáš který je tvrdší. I když u casií se ruka bude asi více potit.</div>

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koupil starší CASIO Pro Trek PRG-80. Budu je mít v pátek. Tak pak případně napíšu první dojmy. Co jsem prošel zdejší příspěvky na fóru, tak je tady hodně stížností na kvalitu SUUNTO. Já osobně si myslím, že záleží na kvalitě každého kusu + chování každého majitele k hodinkám :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...