Přejít na obsah

Akú banku doporučíte?


Doporučené příspěvky

Jak nejlíp (nejlevneji) stáhnout dolary z US na český $ účet? Existuje vůbec banka, která by si za příchozí zahranicni platbu neuctovala procenta?

 

Myslím, že Patrik by věděl lépe, ale mně utkvěla v hlavě z jeho starších článků na toto téma - mám je poctivě zabookmarkované - možnost posílat si peníze ze zahraničí na kreditku Citibank.

Má to nevýhodu, že to je na kreditku, ale zase výhodu, že to je levné... a jestli máš kreditku Citibank, nemusíš už nic dalšího řešit.

(Klasický disclaimer: je to už starší článek a mohlo se tam něco změnit.)

 

... zdroj: http://www.mesec.cz/...u-ze-zahranici/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak nejlíp (nejlevneji) stáhnout dolary z US na český $ účet? Existuje vůbec banka, která by si za příchozí zahranicni platbu neuctovala procenta?

 

Pouze dvě české banky si neúčtují poplatek za příchozí zahraniční platby. A to Citi (pozor, neplatí pro jejich akční účet, který je při obratu 25 000 Kč zdarma, tam si účtuje tuším 90 Kč) a Zuno (to ale nemá moc dobré kurzy). Jako na mikroplatby dobrá - http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=8762090#p8762090 ale na větší částku se nevyplatí.

Další volbou jsou devizovky - Easychange a Fortissimo mají příchozí transakce zdarma (ale Fortissimo chce 4 eura za uzavření rámcové smlouvy), Akcenta chce za příchozí platbu 90 Kč. Výhodou devizovek je mnohem lepší kurz, rozdíl oproti bance bude několik desítek haléřů na 1 USD.

 

O devizovkách jsem psal zde:

http://www.mesec.cz/clanky/zahranicni-platby-s-dobrou-devizovou-spolecnosti-usetrite/

http://trhy.mesec.cz/clanky/prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsme u těch bank, vyšel mi článek o bezplatném účtu u GE http://www.mesec.cz/clanky/genius-gratis-novy-ucet-uplne-zadarmo-podle-hry-lovec-a-korist/

Kdybyste někdo chtěl, mám ještě 7 "loveckých čísel".

 

No a když už se tu tak nechutně chlubím, tak ještě jeden - dnešní článek :D

http://www.mesec.cz/clanky/jak-poslat-penize-do-iranu/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jedna věc - kdyby sis náhodou chtěl založit Zuno, pošli mi přes SZ e-mail. Pošlu ti doporučení a každý vyděláme 3 stovky :)

Každopádně jestli jde o větší částku, tak devizovka bude nejlepší řešení.

Taky záleží na tom, kdo platí poplatky na americké straně, protože americká banka si vezme za poslání platby odhadem nějakých 40 dolarů, možná i víc. Jeden člen zdejšího fóra řeší výběry ze svého amerického účtu tak, že si vystaví sám sobě šek, který si nechá za stovku proplatit v České spořitelně. Musíš tam sice být klient, ale jde to obejít tak, že si založíš vkladní knížku :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a když už se tu tak nechutně chlubím, tak ještě jeden - dnešní článek :D

http://www.mesec.cz/...enize-do-iranu/

 

Skvělý článek :clap: . Díky za něj. Dobře jsem se u toho pobavil a rozhodně moc oceňuji neúnavnou snahu redaktorů Měšce zkoumat, zda-li je ve skutečnosti možné udělat něco, o čem všichni tvrdí, že to možné není.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Snad jsem našel nejlepší vlákno pro můj dotaz:

Snažím se přijít na to, který bankovní účet bude nejlepší (nejlevnější) pro platby kartou na Appstore a iTunes.

Mám běžný účet u spořky, ale pro internetové platby kartou hlavní kartu používat nechci.

 

Nejraději bych si založil běžný účet s embosovanou debetní kartou (zdarma vedení, zdarma karta), na které bych měl z bezpečnostních důvodů malý zůstatek.

Tuto kartu bych používal na internetové (mikro)platby hlavně na Appstoru a iTunes, ale nedokážu se správně zorientovat ve všech bankovních produktech.

 

Zatím mi z Patrikovo analýz vychází rovnocenně mBank a Zuno, už jen kvůli snadnému spravování limitů pro platby.

Ovšem nerozumím tomu, jak moc se v bankách liší výše ztržené částky z účtů vlivem platby v EUR?

Resp. vyplatí se mi rozhodovat výhradně na nejvýhodnějším bankovním kurzu CZK/EUR, očekávám-li celkové měs. platby do max. 1000 Kč?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud plánuješ platby do téhle výše, tak bych asi kurzové rozdíly neřešil. I když by někdo měl o 50 halířů na dolaru horší kurz, tak to máš na tisícovce 25 korun měsíčně. Osobně bych volil FIO, které používám jako hlavní banku, budeš to tam mít komplet bez poplatků. mBank jsem měl, ale zrušil. Z původní celkem rozumné banky udělali ústav plný jakýchsi podmínek, až to hezké není.

Upraveno uživatelem Biermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Klasicky thread hijack.

 

Patriku, jsem otraveny svou bankou a hledam lek. Mam Raiffku a nemam k ni zadny vtah a pokud nejaky, tak negativni. A ja bych rad mel svou banku rad. Nebo aspon aby me neprudila a nevysavala. Mam ji, bo jsem byl v prvni skupine v Expandii. Zil jsem v te dobe v Nemecku a to byla prvni banka se vsema funkcema na siti a to je pro me nutnost. Pak to koupila Raiffka a uz to neni banka internetovych prukopniku, ale rakouskych duchodcu. Navic internetova sprava je dneska standard. Taky furt solim za spravu i kdyz s uctem momentalne skoro nepracuju. Mam tam nastavene asi tri stale patby a jednou za ctvrt roku tam naliju prachy z Norska. Ale to se jednou zmeni a ja nerad menim dresy, takze bych chtel vybrat neco, co by tu treba mohli byt i za deset roku. Zda se mi taky, ze kvuli sve ignoranci zbytecne vyhazuju penize z okna a ze lepsim vyberem banky a lepsim managementem mezi sporicim a beznym uctem, idealne v ramci jedne banky, bych mohl za rok klidne ze par litru usetrit. A tak se ptam znovu a po ste. Fio, Air, nebo neco zcela jineho? Makam a ziju v Norsku ale v Cesku mam stale aktivity, ,usim platit maroshovi za benzin do zimni Gardeny, sem tam utratim zlatku tady na foru, hypoteku and stuff. Dobra Android app by byla fajn. Zuno ne, je to Raiffka. Equa ne, je to nuda a je podvyzivena. Co vy na to, pane Patrik?

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem na dovolene, tak se probiram starsimi vlakny, co me uniklo

danbrown: rozdily v kurzech mezi bankami jsou obvykle do 2 %, pouze u plateb v jinych menach, nez ? dost "ujizdi" mBank kvuli 2 % priplatku, takze tam se kurz od nejlepsich bank lisi skoro o 5 %.

Ja v cizich menach platim vyhradne Axou (karta i sporici ucet zdarma), znamena to ale dost kompromisu:

1) hrozne IB

2) nulova moznost spravy limitu

3) platba se overuje proti zustatku z predchazejiciho pracovniho dne, je treba s tim pocitat a penize tam mit 2 dny predem

Me to ovsem za ten kurz stoji (castecne, priznavam, z principu :).

 

Hasnovi jsem odpovidal uz z dovolene pres SZ.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...