Přejít na obsah

Rolex Milgauss

Doporučené příspěvky

Bol som bezny clovek, ktory o hodinkach vie zhruba tolko, ako bezni ludia zvycajne vedia. A rovnako ich aj pouzivaju. Na zakladnej skole som mal nejake rucickove hodinky, potom digitalky, potom digitalky s kalkulackou atd. Potom som raz dostal hodinky k okruhlemu vyrociu (Festina quartz) s titanovym remienkom, aj sa mi pacili, aj som ich rad roky nosil. Potom ma to preslo a pochodoval som po svete s holym zapastim. Ked som chcel vediet kolko je hodin, pozrel som sa na mobil.

Roky plynuli a raz pri nahodnej navsteve hodinarstva som zistil, ze take hodinky su nie len prakticke, ale aj pekne. Zistil som, ze existuju na baterku, aj automaticky natahovacie. Tie prve boli lacnejsie, tak som skoncil pri peknych oblekovkach Maurice Lacroix. A mal som z nich radost. Onedlho som zistil, ze rydze oblekovky vyzeraju na cloveku oblecenom v tricku...divne. To som sa uz pasivne pohyboval na tomto fore a rozsiroval si obzor. A rozmyslal, co budu druhe hodinky. Toto bolo uz narocnejsie. Hodiny stravene v predajniach, porovnavania na internete... A doprial som si Certina DS Podium s chronografom (opat quartz). A zase som sa tesil. Na fore som travil stale viac a viac casu. A citil som, ze sa to blizi. Pride ten den, ked si kupim HODINKY. Ako by povedali anglicania, THE hodinky. A zacalo to. Chcel som take, co budem moct nosit denne. Aj v obleku, aj vo svetri, aj v tricku. Aj v praci, aj vo volnom case. Musia pasovat ku vsetkemu. Sam pre seba som si to nazval ?sportove oblekovky?. Stravil vyberom tyzdne. Mesiace. Priebezne dvihal finacny limit. To co sa mi v pondelok pacilo, v stredu uz nie. To co sa mi v utorok nepacilo, som si v stredu takmer kupil. Striedal znacky. A neustale dvihal financnu hranicu.

Mala odbocka: rolexy sa mi nepacia, rolex je znacka pre snobov, vyzeraju tak obycajne a su drahe.

Cas bezal a do finale sa dostali OMEGA Seamaster aqua terra (zase quartz). Ale v realite na mojom uzkom zapesti vyzerali prekvapujuco male (asi 17cm nie je az take uzke). Vacsi rozmer bol uz automat s prakticky dvojnasobnou cenou. A do toho sa mi nechcelo ist. Ale predsa len, zabrusil som aj pultu, kde boli rolexy. A len tak som poprosil predavaca, aby mi ukazal Milgauss s bielym cifernikom. A dal som si ich na zapestie.

Videli ste film Maska ? Hlavny hrdina najde masku, ktoru ked priblizi k tvari, tak sa mu na tvar pevne prilepi. A je z neho novy clovek. Hrdina. Superman. Geroj. Asi toto najlepsie vystihuje ten pocit. Bolo to v okamihu jasne. Okrem toho, po x modeloch, ktore som nazivo vyskusal, mi ich konecne schvalila aj manzelka. A stala si za svojim, aj ked sa dozvedela, co stoja. A to je velka vec.

Mala odbocka: Ano, to su presny ony, tieto hodinky chcem !

Potom to uz islo rychlo. Hladanie solidneho eshopu s best price (na vybornu sa to podarilo s lex-watches.com, promptne jednanie, ustretova komunikacia, dobre recenzie a odporucania na internete, vyborna cena), platba, okamzite odoslanie a sledovanie postoveho cisla, cize pohybu zasielky. Takze tu su. A konecne by som sa mohol dostat k samotnym hodinkam

Takze par fotiek, aby bolo jasne, o com to vlastne pisem :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Manual je v taliancine a tento jazyk mi naozaj nic nehovori, ani ja jemu (je to obojstranne). Olupat folie som zvladol aj bez navodu. Trosku spekulovania bolo nad easylinkom, napriek komiksovym obrazkom v navode mi to nejako neslo. Az som sa zacal citit fakt ako Talian. Nastastie existuje youtube a uz si o cca 5 milimetrov dokazem podla potreby operativne skratit/predlzit tah (zimny/letny rezim, podla toho ako je teplom roztiahnute zapastie). Prijemne. V kazdom pripade, jeden-dva clanky z tahu musia ist dole.

Na fundovanu recenziu sa teraz necitim, podrobnejsie je to napr. v tejto perfektnej recenzii:

http://forum.chronom...ktrickych-siti/

Technicke udaje vid napr. na http://www.gemnation...6400W-4106.html

Dakujem za precitanie, som rad ze mozem zdielat radost s vami, s ludmi ktori mi teraz rozumeju. Dakujem ze ste vydrzali tie moje tirady ked som ich hladal a objednaval. Teraz musim koncit, utekam do Sheronu skratit tah......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

dakujem vam vsetkym, toto je tak fajn, ked sa mozem spolocne tesit s tolkymi ludmi, co mi rozumeju :) hodinky stale idu aj bez pociatocneho natiahnutia (asi im stacilo nadskakovanie v baliku pocas transportu :) ), blesk pomalicky obieha okolo cifernika. Krasa. Pre zaujimavost, ked dosli, bolo na nich presne o hodinu viac ako v nasom casovom pasme. Asi holandania nevedia, kde je slovensko a ustretovo to nastavili podla najlepsieho vedomia a svedomia :)

Odkaz ke komentáři

Gratuluji ke krasnemu kusu. Jako majitel Oysterdatu vim jakou z nich mas radost. Nevis jaka je ideologie za tou bleskovou vterinovkou?

Model Rolex Milgauss z řady Oyster Perpetual byl poprvé představen v roce 1954 a vůbec není náhodou, že to bylo ve stejný rok, jako bylo otevřeno poblíž Ženevy nové Evropské středisko jaderného výzkumu - CERN (Counseil European pour la Recherche Nuclearire, v tomto středisku si například hrají s tím obřím urychlovačem částic LHC ? Large Hadron Collider). Šlo o zakázku CERNu, který si u Rolexu objednal antimagnetické hodinky, které by mohli používat jeho vědečtí pracovníci v laboratořích. Jak již vyplývá, první model (alespoň ze začátku) nebyl určen pro širokou veřejnost.

Tento první model nesl označení 6541, vycházel z modelu Submariner a měl průměr pouzdra 38mm. Kalibry do něj se používaly 1065M, 1066M a 1080. Od prvopočátku byl tento model vybaven velmi zajímavým a netradičně řešeným tvarem sekundové ručičky, která byla ve formě blesku. Odolnost proti magnetizmu byla zajištěna pomocí použití nemagnetických slitin pro výrobu hodinek, a zapouzdření strojku do pláště z měkké litiny tzv. Faradayovy klece (použito pro číselník a druhé vnitřní víčko).

Posted Image

viz Recenze

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři

Taky gratuluji. Milgauss v bílém je velká paráda. Se tu pěkně množíte, Rolexáci :D

Už vidím tak za 30-40 let vlákno "Švýcarské hodinky" : Našel jsem hodinky po dědovi, je na nich napsáno Rolex. Jsou pravé??? :clap:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...