Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník eloga
Odesláno

Tak se mi zdá, že to začíná "červenat". To bude událost... 🙂🤠

Návštěvník eloga
Odesláno

OK, svatá pravda. 👍

Dal jsem jednu kytku na parapet doma a hned je to znát, venku je mimo posledního víkendu kosa, kledra, kaltna a to hlavně v noci.  Nic moc, takže nějakých zralých tónů není moc znát, ale červená se to v počátku, tak to nakonec zdárně dopadne. Bude to něco z Habanero Family, asi Red. To mi úplně stačí... 🤠

Dlouho jse s tím nezabýval, kvůli náletům breberek, to mi s*alo a výpadek je znát. Ale tohle jsem nechtěl nechat ujít... 😇

Díky 🍻

Návštěvník eloga
Odesláno

Nojo, tak podle tohoto přehledu to bude červené Habanero na /99%/.

Zatím jem to nekoštoval, vyčkávám až to zčervená všechno. 🧐

scoville-hot-peppers-scale-hot-pepper-chart-spicy-level-and-scovilles-heat-units-poster-vector-illustration-2JH0KBX.jpg

Odesláno

Nějaké zralé chilli jsem sklidil, z venkovního udělal skoro 2 kg chu-nan pasty /už fermentuje/. Nezralé jsem včera zakryl netkanou textilií a jak jsem se koukal, tak to ranní mrazík přečkalo bez úhony. Je ho tam ještě skoro 3/4 zeleného a tak doufám, že něco ještě dozhraje. Hlavně jsem se nezbavil přebytků v květináčích ... Jak tak na ten obrázek koukám tak jsem to mohl rozhrnout, aby toho bylo více 🙂

IMG_20251001_144823.jpg

• Like 4
  • Díky 1
  • Dát hlas 4
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Taky nám to tu všude překáží 🙂 Aspoň že náš hlodavec se má kde vyblbnout (je to zvláštní druh činchilly).

chilli3.jpg.d8045700c11c5c07a04e5094e1e5bded.jpg

chilli1.jpg.6b3c3a10b93f90add7885cc0c20b320e.jpg

chilli2.jpg.266a1c9f5f768917d1660b522a626b90.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Paráda i ten hlodavec 🙂 Já suším o 106. Jo v neděli jsem je kolem do Ejpovic 🙂 Pasty chu nan jsem udělal skoro 2 kila, ale už jsem asi kilo rozdal.

Upraveno uživatelem gandalf
doplnění

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...