grakij Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2015 Asi Jamajské červené. Mělo by být ostré. Nebo vyfoť detail. Já už nevím, co jsem tam nacpal. Ale to jamajský asi jo.edit.: doplnění Jo, mělo by to být jamajské červené - vypěstované ze semínek jamajských žlutých od jednoho váženého člena Díky kluci taky jsem to tak tipoval podle fotek na netu. Máme je v kanclu, přinesl kolega s tím, že neví co donesl za semínka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 (upraveno) Na zítřek se ohlásil Kamil, tak jsem šel trochu sklízet :-)Naga Viper /cca 1.300.000 SHU/. Ochutnal jsem - stačilo/Dnešní sklizeň, ty drobné jsou Sibiřské domácí - půjdou do omáčky, ať je z nich užitek. Jinak jsou tam různé variace na Habanero, žluté jsou Jamajské a Habanero Jacques, Biskupský koruny Upraveno 20. září 2015 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 (upraveno) Tchyne na me myslela a ceka me u nich tohle ... dle plodu to vypada na Habanero orangety plody s fleky byly odstraneny s pomoci pinzety a nuzek (ma respekt ) Upraveno 20. září 2015 uživatelem Toams Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Máte to pěkný! Já o víkendu posbíral další misku a část toho jsem nacpal do dýňový chilli omáčky. Minulá rajčatová byla taková zvláštní - nejdřív nic, pak slušný nástup a rychle odezněla... U téhle jsem trochu přiostřil, nástup pálivosti prakticky okamžitý, ale vynikne i trochu sladší chuť té dýně. Musim se pochválit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Tchyne na me myslela a ceka me u nich tohle ... dle plodu to vypada na Habanero orangety plody s fleky byly odstraneny s pomoci pinzety a nuzek (ma respekt ) IMG_0340.JPGParáda - to není tak strašný, bát se nemusí /nakonec je to jen tchýně/ :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Máte to pěkný! Já o víkendu posbíral další misku a část toho jsem nacpal do dýňový chilli omáčky. Minulá rajčatová byla taková zvláštní - nejdřív nic, pak slušný nástup a rychle odezněla... U téhle jsem trochu přiostřil, nástup pálivosti prakticky okamžitý, ale vynikne i trochu sladší chuť té dýně. Musim se pochválit. Doplň jablka, zázvor, nebo galgant .... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Ještě jedno hnízdo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Doplň jablka, zázvor, nebo galgant .... :-)Jablko jsem dával do té rajčatové. hezky to zahustilo.... Dýňovou jsem dělal následovně - hokaido rozpéct v troubě, zázvor, skořice, hnědý cukr, špetka tymiánu a rozmarýnu a kupa jamajských červených (dal jsem na tvou radu a nechal i jadřince). Do hrnce, smíchat, rozmixovat, zavařit, sežrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Ta jablka to provoní a dají kyselost. Ale nemusíš, nebo švestky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 Amundsen, limited edition Seven chilli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 To bude pařba :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2015 To bude na můj bolavý krk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 no do prdele! ted sme zkusmo ochutnali Jolokii. Vyrostlo nám to za oknem v kanclu, takže sme předpokládali, že to nebude žádná palba, a jak sme se zmílili!dal sem kousínek, pravda ne ze špičky, ale od semeníku, byl sem rudej, jak rak, slzel sem a už se mi dejchalo i lehčeji:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 Krájím, ochutnávám, brečím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 To jsi "dobrej" bez rukavic. Potom si někam šáhni a poznáš netolické peklo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 Hezky dobře Kamil. Drsňák se holt pozná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 Gandalfe Naga Viper v pohodě, ty sibiřské pálí víc, mi přijde. Dal jsem si dvě na chuť a začly až vzadu v krku, ale pořádně. Červené nebo žluté Habanero, takové ty podélně vrásčité, jsou úžasné, krásně masité s ovocnozeleninovou příchutí, lehce pálivé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 (upraveno) Ona ta Naga nebyla v plné zralosti - krátké léto. Potřebuje 130 dní a to letos nebylo /ať mi někdo vypráví o oteplování/. Jo ty Haba nádherně voní, zvlášť když to suším.Já jsem vařil omáčku včera - jablečnou. Šoupnul jsem do ní hrst těch Sibiří, pár Habaner a zdálo se, že to bude peklo na zemi, ale po uvaření trochu vždy zeslábne /on ten kapsaicin z části vyprchá, nebo se rozštěpí/. I manželka říkala, že je příjemná /omáčka pochopitelně :-)/ Upraveno 25. září 2015 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rooosta Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 Čafte kluci,rozhodol som sa, že na budúci rok si vypestujem vlastné chilli papričky na záhrade a následne by som chcel vyskúšať aj varenie nejakých tých omáčok. Čo to som poštudoval a už len to preniesť do praxe :-) Chcel by som sa opýtať či by mi bol ochotný niekto z Vás poslať nejaké tie semienka na pestovanie vonku....poštovné hradím :-)Vopred ďakujem a ak niečo tak do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2015 Ještě jedno hnízdo :-)moc fajn zátiší, fakt dobrý....+1 zejména za krásné plody....** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se