Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Vše začalo díky Gandalfovi a Kamilovi asi před čtyřmi lety dvěma rostlinami . 
Nyní mám aktuálně  tři tříleté rostliny a spolu s rajčaty vysázených asi 14 rostlin v pěti druzích (odrůdách) letos nových druhů.  
Substrát jako základ plus hnojim slepičincem a ošetřuji listy. Navíc sem proti mšicím zapichal do hlíny hřebíček a badyan.

Většina jich zůstane ve velkých kýblech na balkoně . Některé ještě rozsadim, jelikož mi evidentně vyrostla semínka které se uvnitř nechtěli uchytit a některé prdnu na společnou zahrádku u nás v Karlině a před zimou je vyndám. 

5D06BD67-C35E-4A92-BD63-2699AB738810.jpeg

CD941C3C-3A3E-4E9D-8E09-0C96479C763E.jpeg

79D65DB2-5809-40D5-B587-5FBE5C93D1A3.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, gandalf napsal:

Pěkný to máš! Bacha na ta rajčata v okolí paprik - rajčata ráda hostí plísně a papriky/chilli jsou na měďnatý postřik háklivé /shodí listy, většinou a je konečná/. Já řeším mšice Mospilanem, hřebíček na ty v kořenech /mravenci jsou kurvy!/

Děkuji, tak já dám rajčata asi tedy raději jinam. To bych se posral : Chilli už dáváme do doma i do bábovky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

nejprve je musíš navyknout na slunce - to znamená, že jim budeš muset stínit /třeba stará záclona, tak 3 týdny /slunce by je spálilo. Po aklimatizaci mohou na přímé slunce. Co to je za druh? Jestli je to něco náročného, tak se úrody letos těžko dočkáš. Hlavně je přesaď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Letošní jolky už začínají úspěšně nabírat na barvě, teda ze 3 kytek jedna co je na druhé straně skleníku nemá plody, přitom jsou jen 2 metry od sebe, ale to nevadí.

Podělím se o jeden zajímavý poznatek, týkající se mravenců. Má drahá má utkvělou představu že do skleníku patří bylinky (já tedy tvrdím že jim je lépe venku), nicméně pokusně tam vždy něco nacpu. 

Letos mimo jiné korinadr. Normálně jsem pěstoval doma ze semínek (koupených, koření rychle ztratí klíčivost a nevzejdou) v květináči a postupně jsme brali lístky do vaření. Přesadli jsem ho do volné zeminy ke sklu skleníku mezi chilli, chvíli rostl normálně, pak šel do květů a rozrostl se, je tak 60 nebo 80 cm do výšky podél skla. A poblíž okna, takže jde cítit na metry daleko od skleníku  :) Ovšem; ty malé ku.wy vyklidily skleník a přilehlé okolí. Vůně intenzivní, korinadr nevypadá jako estetická kytka, listy do vaření už pak nenasadí, ale evidentně je to vyhnalo :)

20210806_083616.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný plody. Já jsem na tom letos špatně. Nejprve chlad, špatný substrát a nakonec mravenci u kořenů - katastofa - vyhazuju jednu kytku za druhou. Dříve jsem přebytky téměř vnucoval na potkání, letos budu rád, když mi něco zbyde na doma. Venku to roste dobře.

Na obrázcích jsou vesměs kříženci co pěstuju venku. Ty první jsem vysázel na záhon místo rohů, jsou masitější, sladší, ostřejší a asi i výnosnější. Dále jsou tam i zajímaví panašovaní kříženci - zřejmě Calico s něčím /oranžové žíhané plody, dost ostré/, Cheiro Roxa, Murupi Amarila, B.B. Mamma

009.JPG

010.JPG

006.JPG

008.JPG

005.JPG

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zasadili jsme 3 kere u tchyne ve Vodnanech a je to bida, zadny poradny plody tam nejsou. Jeden na kterym nic nebylo jsme dali na zasklenou lodzii kde je horko a tam uz taky jedou kvety. Docela jsem zvedavej jaky budou 🙂 kdy se ty habanera cca sklizi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...