dieegoo Odesláno 23. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2013 Jak tak koukám na Vaše rostlinky, tak přemýjšlím, kde se u těch mých stala chyba... žádná nemá víc, než 15 cm Snad to ještě doženou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2013 Ono taky záleží na tom, co pěstuješ. Např. C. Chinense roste pomaleji. Neboj, ony to doženou až se rozjedou. Hlavně dobou půdu, prostor, světlo a teplo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2013 Nevím, co letos vypěstuju, když v noci i ve skleníku padají teploty k 6°C. Zatím se výborně zadařil hlávkový salát a kedlubny k rychlení. Ale co s paprikama? Doma už není přes okna vidět... Neboj, ony to doženou až se rozjedou. Hlavně dobou půdu, prostor, světlo a teplo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2013 Já jsem to ve foliáku vyřešil tím, že na noc jsem jim tam zapálil 3 svíčky. Ty svíčky to luxusně vytopily. Bylo tam přes 20°C. /cca 4.5 x 2.5 m x 1.8 m/. Na dnešek jsem už netopil, ale ráno tam bylo 18°C /venku 10/. Tak je to v pohodě. Už to bude jen k lepšímu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 Včera šly do skleníku první papriky po salátu. V pondělí ráno byly venku 3,6°C a ve skleníku pěkných 5°C. Papriky jsou na výšce 35 - 45 cm a zatím žijou. Včetně nasazených květů. Okurky a cukety, určené do hromady hnoje ještě čekají doma na to, jak se vyvrbí předpověď počasí pro náš kraj - průtrže a 3. povodňový stupeň včetně odpovídajícího pádu teplot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 30. května 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2013 Já jsem tam taky jen nanosil a s výsadbou ještě čekám. Sejně by nerostly /chladno - chilli kolem 10°C zastavuje růst/. Abych nezahálel, tak pořád dokola pleju záhony /česnek, cibule ....../. Ten kompost je neštěstí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. června 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2013 Tak jsem konečně včera osázel foliovník. Zaplať pánbu za mojí "nepracovitost". Kdybych to udělal dříve, tak by se mi tam chudinky utopily. Až poporostou, tak se pochlubím. Pochopitelně mi zbylo kvanta sazenic, tak budu muset něco vymyslet. Dnes plánuji osázet květináče a konteinery. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2013 Zaplavení jsem stejně neušel, teď řeším dodání prvků, které byly z půdy vyplaveny. Neroste to, kytky maj tak měsíc zpoždění. Ale snad něco sklidím. Až bude co fotit, dodám obrázky /pochopitelně už vidím, že se mi některé samovolně zkřížily - bude to zajímavý/. Zajímavé se ukazuje chilli Calico /C. Annuum/ - má zajímavě panašované listy, je to spíš na parádu /viz http://www.seminka-chilli.cz/calico-143/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Letos jsem jako zahradník někde udělal chybu, rostlinky skoro nejedou, sice vypadají zdravě, ale jsou malé a nerostou. Takže to nechám na zkoušku, co se bude dít a příští rok halt znovu a lépeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Chyba nemusí být na tvé strané - počasí v rozhodujícím období stálo za prd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 já taky bledě, čekám co z toho vyleze, skleník se jakš takš drží ale fólie venku ne... jednou pomalu mrazy, pak imrvére déšť, teďka sucho a čtyřicítky, z toho bych se zvencnul taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Habanera skáčou ze dne na den. Něco neznámého žlotého, co jsem dostal už zraje a pálí Horší je, že loni se tam asi vetřelo něco nepálivého (zatracené promiskuitní včeličky) a zdá se, že celá úroda serrano bude v háji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2013 (upraveno) Tak začnu s chilli, které mám doma - podle pořadí fotek.MedusaSangria OrnamentalCalico /zajímavá barva listů/Purple Cluster Upraveno 26. července 2013 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2013 sakra Gandalfe to vypadá parádně, až jsem dostal chuť si taky začít něco pěstovat... (Jakoby nebylo koníčků dost) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2013 Na příští sezónu ti semínka bez problémů poskytnu, jen mi napíšeš, jestli je chceš pěstovat v bytě, nebo venku. Jedlé jsou všechny druhy, při dobré péči jsou víceleté. Na rostliny chilli rodu C. Pubescens se nedoporučuje sahat - jeho chloupky dráždí pokožku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2013 Na příští sezónu ti semínka bez problémů poskytnu, jen mi napíšeš, jestli je chceš pěstovat v bytě, nebo venku. Jedlé jsou všechny druhy, při dobré péči jsou víceleté. Na rostliny chilli rodu C. Pubescens se nedoporučuje sahat - jeho chloupky dráždí pokožku. Děkuji za nabídku! Něco si o tom nastujuduji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 28. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2013 Pár ukázek ze skleníku: Toto narostlo z Gandalfových St. Peter - genetika je svinstvo: Mulato Isleno: Baya cosi (kus popisky zmizel) - mexická jemně pálivá, zralá je tmavě hnědá Zeleninové, cca 20 cm dlouhé. Není nad to si k snídani ustřihnout čerstvou papriku Ramiro - sladká, 25 cm, dozraje do červené. Prodávají je občas v hitlermarketech balené po dvou, původem Maroko a Španělsko Joe's Long - paprička má cca 30 cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 28. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2013 Pěkný to máš - gratuluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 29. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2013 Mně ještě nenasadily na květ. Obávám se, že jsem podcenil oslunění skleníku. Zjistil jsem, že skleník není celý den na slunci, ale že brzi odpoledne přichází stín od vzrostlých stromů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2013 Ono tam sehrává roli více prvků.- kdy jsi dal semínka klíčit, jaké druhy- jaký substrát jsi použil na sazeničky, čím jsi přihnojoval, kolkrát jsi přesazoval- světelné poměry- v jakém období jsi provedl finální výsadbu, zemina, hustota výsadby, výživa, čím se zalévá, hnojí, dodávání mikroprvků ........Musí se brát v úvahu, že doba tvorby plodů /po zralost/ se pohybuje od 60 do 120 dní. Částečné přistínění by nemělo vadit.Já letos taky z toho nemám žádnou radost, kytky se po zaplavení sice zmladily, některé konečně kvetou, ale je to tak 50/50 a to do toho počítám i přebytky sazenic, které byly vytříděné jako slabší /tedy v podstatě jsem s nimi už nepočítal/, ale nakonec jsem je ještě rád vysázel do konteinerů a z fólie jim udělal jakési buňky /fotky dodám/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se