Jump to content

Recommended Posts

před 6 minutami, krutor napsal:

Vazne 13.? V navodu psali 3-4 dny... 😀

Já vím, ale asi jsem to neměl na dost teplém místě, po 3. dnech se nestalo vůbec nic, až později jsem objevil první bublinky. Jestli jsem něco podělal, uvidíme časem. Teď to chutná výborně.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dnešní probírka - lámají se mi větve. Tak začnu sušit a vařit

Jsem zvědavý, co bude doma ve skleníku po návratu z Kalábrie. 14 dní se stará syn a soused. Tady jsou k dostání jen dva druhy paprik: piccante a dolce. Ty drcené piccante plní do papírových balíčků vz

Pár aktuálních obrázků. Jamajské žluté "Obří" Jolokie Jamajské červené Nějaká varianta 7POT              

Já to stavím na parapet okna /jako když se dělalo domácí víno/. Slunce to urychlí. Pochopitelně podložku pod to, kdyby něco uniklo. Ještě jedna zkušenost - lépe to prokvasí když je to v jedné nádobě. Taky nezapomeň při kvašení promíchat.

Link to post
Share on other sites

Já jsem taky už většinu otrhal a dokonce už usušil /i zelené/. Zelené drobotě mám doma ještě tak na 3 plata, ale jednodušší by asi bylo udělat zelenou pastu chu-nan. Ve fólijovníku jsou už jen zbytky. Letos to byla celkem bída, v porovnáním s minulými léty. Ale nakonec to nějak dopadlo - nasušil jsem, pasty jsem udělal kolem 2 litrů /větší část už rozdal/. Mile mně překvalila Big Black Mamma a Trinidad Scorpion Moruga Peach, Naga Jolokia Caremel i 7 POT Yellow, trochu zklamala Naga Jolokia Yellow, která bývala velice plodná.

Edited by gandalf
písmenka
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Chlapi, velice se omlouvám za svou neznalost, ale jsem spíše konzument než pěstitel, takže nemám odrůdy nakoukané. Známá mi poslala sáček čerstvých chilli papriček k dalšímu zpracování a samozřejmě netuší, co je to zač. Na první pohled bych tipoval, že by mohlo jít o morugu, ale tvrdila, že je to ta samá, co mi dávala sušenou z loňské sklizně: ta sice ostrá byla, ale zase ne až tak, jak jsem u morugy zvyklý. Díky moc!

Chilli.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...