Jump to content

Recommended Posts

Asi Jamajské červené. Mělo by být ostré. Nebo vyfoť detail. Já už nevím, co jsem tam nacpal. Ale to jamajský asi jo.

edit.: doplnění

 

 

Jo, mělo by to být jamajské červené - vypěstované ze semínek jamajských žlutých od jednoho váženého člena :)

Díky kluci taky jsem to tak tipoval podle fotek na netu. Máme je v kanclu, přinesl kolega s tím, že neví co donesl za semínka.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dnešní probírka - lámají se mi větve. Tak začnu sušit a vařit

Jsem zvědavý, co bude doma ve skleníku po návratu z Kalábrie. 14 dní se stará syn a soused. Tady jsou k dostání jen dva druhy paprik: piccante a dolce. Ty drcené piccante plní do papírových balíčků vz

Pár aktuálních obrázků. Jamajské žluté "Obří" Jolokie Jamajské červené Nějaká varianta 7POT              

Na zítřek se ohlásil Kamil, tak jsem šel trochu sklízet :-)

Naga Viper /cca 1.300.000 SHU/. Ochutnal jsem - stačilo

/post-277-0-75593900-1442770203_thumb.jpg

Dnešní sklizeň, ty drobné jsou Sibiřské domácí - půjdou do omáčky, ať je z nich užitek. Jinak jsou tam různé variace na Habanero, žluté jsou Jamajské a Habanero Jacques, Biskupský koruny

post-277-0-20105400-1442770325_thumb.jpg

Edited by gandalf
Link to post
Share on other sites

Tchyne na me myslela a ceka me u nich tohle ... dle plodu to vypada na Habanero orange

ty plody s fleky byly odstraneny s pomoci pinzety a nuzek (ma respekt :))

 

post-2492-0-61933800-1442772301_thumb.jpg

Edited by Toams
Link to post
Share on other sites

Máte to pěkný! Já o víkendu posbíral další misku a část toho jsem nacpal do dýňový chilli omáčky. Minulá rajčatová byla taková zvláštní - nejdřív nic, pak slušný nástup a rychle odezněla... U téhle jsem trochu přiostřil, nástup pálivosti prakticky okamžitý, ale vynikne i trochu sladší chuť té dýně. Musim se pochválit. 

Link to post
Share on other sites

Máte to pěkný! Já o víkendu posbíral další misku a část toho jsem nacpal do dýňový chilli omáčky. Minulá rajčatová byla taková zvláštní - nejdřív nic, pak slušný nástup a rychle odezněla... U téhle jsem trochu přiostřil, nástup pálivosti prakticky okamžitý, ale vynikne i trochu sladší chuť té dýně. Musim se pochválit. 

Doplň jablka, zázvor, nebo galgant .... :-)

Link to post
Share on other sites

Doplň jablka, zázvor, nebo galgant .... :-)

Jablko jsem dával do té rajčatové. hezky to zahustilo.... 

Dýňovou jsem dělal následovně - hokaido rozpéct v troubě, zázvor, skořice, hnědý cukr, špetka tymiánu a rozmarýnu a kupa jamajských červených (dal jsem na tvou radu a nechal i jadřince). Do hrnce, smíchat, rozmixovat, zavařit, sežrat :)

Link to post
Share on other sites

no do prdele! ted sme zkusmo ochutnali Jolokii. Vyrostlo nám to za oknem v kanclu, takže sme předpokládali, že to nebude žádná palba, a jak sme se zmílili!

dal sem kousínek, pravda ne ze špičky, ale od semeníku, byl sem rudej, jak rak, slzel sem a už se mi dejchalo i lehčeji:-)

Link to post
Share on other sites

Gandalfe Naga Viper v pohodě, ty sibiřské pálí víc, mi přijde. Dal jsem si dvě na chuť a začly až vzadu v krku, ale pořádně. Červené nebo žluté Habanero, takové ty podélně vrásčité, jsou úžasné, krásně masité s ovocnozeleninovou příchutí, lehce pálivé.

Link to post
Share on other sites

Ona ta Naga nebyla v plné zralosti - krátké léto. Potřebuje 130 dní a to letos nebylo /ať mi někdo vypráví o oteplování/. Jo ty Haba nádherně voní, zvlášť když to suším.

Já jsem vařil omáčku včera - jablečnou. Šoupnul jsem do ní hrst těch Sibiří, pár Habaner a zdálo se, že to bude peklo na zemi, ale po uvaření trochu vždy zeslábne /on ten kapsaicin z části vyprchá, nebo se rozštěpí/. I manželka říkala, že je příjemná /omáčka pochopitelně :-)/

Edited by gandalf
Link to post
Share on other sites

Čafte kluci,

rozhodol som sa, že na budúci rok si vypestujem vlastné chilli papričky na záhrade a následne by som chcel vyskúšať aj varenie nejakých tých omáčok. Čo to som poštudoval a už len to preniesť do praxe :-) 

Chcel by som sa opýtať či by mi bol ochotný niekto z Vás poslať nejaké tie semienka na pestovanie vonku....poštovné hradím :-)

Vopred ďakujem a ak niečo tak do SZ.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...