mollaris Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Prosím zdejší zkušenejší členy o radu. V prosinci 2011 jsem si koupil v Hodinářství Bechyně v Praze nové Rolex Submariner Date. Samozřejmě jsem se od počátku kochal nejen vzhledem, ale též měřením denní odchylky, která by měla být v mezích daných certifikátem COSC. Používal jsem k tomu webový prográmek, který zde nechal kolega Tyfo ( http://tyfo.dyndns.org/time/time.php?login=off).První měsíc neměly hodinky prakticky žádnou odchylku, vždy maximálně desetiny vteřiny za den. Po měsíci ale bez nějaké zjevné příčiny se hodinky najednou začly výrazně předcházet (za týden i o 2,5min). Teď v pátek jsem je tedy odnesl k Bechyněmu, paní je převzala s tím, že za 2 hodiny to bude seřízené.. Tak jsem si je vyzvedl a schválně zkoušel měřit odchylku. Podotýkám, že je nosím celodenně, z ruky je nesundavám ani přes noc. Data sem schválně napíšu, jestli to někomu z Vás řekne víc..Seřízeno 2.3. 17hod3.3 18hod +5s4.3 11hod +13s4.3 23hod +38s5.3 8hod +20s5.3 15hod +34s5.3 17hod +37s Ne že bych byl nějaká ovce a chtěl od mechanických hodinek přesnost quartzových, nicméně neměla by se ta odchylka pohybovat v mezích daných tím certifikátem, potažmo značkou Rolex jako takovou a navíc prakticky ihned po seřízení v autorizované prodejně/servisu ?? Díky předem za vaše komentáře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Pokud jsou z prosince, tak budou už zaběhnuté. Přesnost by se opravdu měla pohybovat v mezích +6 a -4 sekundy za den. Pokud to u Bechyněho nepoladili, vždycky se dá skočit do Carollina k Městkovi. Ten si s tím taky poradí. A snad zadarmo, když jsou v záruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Určitě to neodpovídá specifikaci, jak psal Jay. Při nošení 24h denně, zkus totéž měření a k tomu každý den dotáhnout nátah ručně. To řekne víc - i jako příprava na návštěvu hodináře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parre Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Prosím zdejší zkušenejší členy o radu. V prosinci 2011 jsem si koupil v Hodinářství Bechyně v Praze nové Rolex Submariner Date. Samozřejmě jsem se od počátku kochal nejen vzhledem, ale též měřením denní odchylky, která by měla být v mezích daných certifikátem COSC. Používal jsem k tomu webový prográmek, který zde nechal kolega Tyfo ( http://tyfo.dyndns.o...e.php?login=off).První měsíc neměly hodinky prakticky žádnou odchylku, vždy maximálně desetiny vteřiny za den. Po měsíci ale bez nějaké zjevné příčiny se hodinky najednou začly výrazně předcházet (za týden i o 2,5min). Teď v pátek jsem je tedy odnesl k Bechyněmu, paní je převzala s tím, že za 2 hodiny to bude seřízené.. Tak jsem si je vyzvedl a schválně zkoušel měřit odchylku. Podotýkám, že je nosím celodenně, z ruky je nesundavám ani přes noc. Data sem schválně napíšu, jestli to někomu z Vás řekne víc.. Seřízeno 2.3. 17hod 3.3 18hod +5s 4.3 11hod +13s 4.3 23hod +38s 5.3 8hod +20s 5.3 15hod +34s 5.3 17hod +37s Ne že bych byl nějaká ovce a chtěl od mechanických hodinek přesnost quartzových, nicméně neměla by se ta odchylka pohybovat v mezích daných tím certifikátem, potažmo značkou Rolex jako takovou a navíc prakticky ihned po seřízení v autorizované prodejně/servisu ?? Díky předem za vaše komentáře. To určitě neni v pořádku. Je to ale zvláštní že to nepoladili dobře... Já jsem tam dával EXPy který ze zpožďovaly o 4s za den a výrazně se to zlepšilo, i když mi řikali že se budou o cca 1 s předcházet a to se neděje. Pořád ze zpožďujou, ale jen o cca 1,5 s denně, což už považuju za ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Pokud se můžeš splehnout na přesnost "referenčního času", pak takovéto odchylky, zejména jejich nestálost, naznačují problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mollaris Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Pokud se můžeš splehnout na přesnost "referenčního času", pak takovéto odchylky, zejména jejich nestálost, naznačují problém. Trošku mě děsíš.... můžeš být konkrétnější ?? Na přesnost referenčního času se spolehnout mohu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
here Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Já bych se je snažil dostat do nějakého Rolex servisního centra.Nejblíže je Německo http://www.rolex.com/en#/store-locator/worldwide-rolex-affiliates Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mollaris Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Já bych se je snažil dostat do nějakého Rolex servisního centra. Nejblíže je Německo http://www.rolex.com/en#/store-locator/worldwide-rolex-affiliates To by ale měli řešit u Bechyněho v rámci záruky nebo ne ? Jsou 3 měsíce staré... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Trošku mě děsíš.... můžeš být konkrétnější ?? Na přesnost referenčního času se spolehnout mohu. Mně ten samej strojek udělá denní odchylku, tak nějak okem sledovatelnou, určitě do 0,3s od jakékoliv jiné denní odchyky. Bez ohledu na způsob nošení (pracovní den, víkend odložení na noc, v noci na ruce....). Jestli je to nastaveno na +50s/den, nebo -50s/den, na tom nezáleží. Tobě to vykazuje "nepravidelný" chod = u Rolexu PROBLÉM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 To by ale měli řešit u Bechyněho v rámci záruky nebo ne ? Jsou 3 měsíce staré... V oficiálním servisním středisku v Německu ti to také udělají zdarma v rámci záruky. Přece nečekáš, že ti tady poradíme abys s tím šel zase k Bechyněmu, když to jednou nezvládnul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Já jsem byl u Bechyněho na seřízení a hodinky dělaly cca +1s denně (původně +6s denně), takže neschopností servisu to rozhodně nebude. Tohle vypadá na nějakou závadu, takže bych tam zašel, ukázal jim ten časový zápis a oni to poladí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 (upraveno) podla ma mas hodinky ZMAGNETIZOVANE! pokial ti nespadli, netrafil si s nimi zarubnu, nemas ich vela rokov bez sevisu ( nemas, ved si ich nedavno kupoval ) nebol si s nimi v saune a teda nemas vypareny olej, tak mi z toho vychadza jedine to zmagnetizovanie.. Odmagnetizovanie ti spravia zadarmo, trva to par sekund a ten pristroj by mali mat v kazdom lepsom hodinarstve.. potom daj vediet ako to dopadlo.. good luck edit: jo a nechaj si spravit vypis z vibrografu, budes aspon vediet hned aku maju odchilku a ci to pomohlo a teda nebudes musiet cakat par hodin a furt si porovnavat cas s PC.. Upraveno 5. března 2012 uživatelem FiXilVer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mollaris Odesláno 5. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2012 Zatím děkuji všem za postřehy ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 podla ma mas hodinky ZMAGNETIZOVANE! pokial ti nespadli, netrafil si s nimi zarubnu, nemas ich vela rokov bez sevisu ( nemas, ved si ich nedavno kupoval ) nebol si s nimi v saune a teda nemas vypareny olej, tak mi z toho vychadza jedine to zmagnetizovanie.. Odmagnetizovanie ti spravia zadarmo, trva to par sekund a ten pristroj by mali mat v kazdom lepsom hodinarstve.. potom daj vediet ako to dopadlo.. good luck edit: jo a nechaj si spravit vypis z vibrografu, budes aspon vediet hned aku maju odchilku a ci to pomohlo a teda nebudes musiet cakat par hodin a furt si porovnavat cas s PC.. Nove rolady preci maji parachrom vlasek a daji se zmagnetizovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Nove rolady preci maji parachrom vlasek a daji se zmagnetizovat? jasne ze sa daju blue parachrom hairspring neznamena, ze hodinky su antimagneticke.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mollaris Odesláno 9. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2012 Tak se dnes bohužel mé černé obavy potvrdily... Byl jsem dnes znovu v hodinářství Bechyně, popsal svůj problém, načež mi pán se silnější postavou řekl, že (hlavní) hodinář je bohužel nemocný a bude až za 14 dní, tak ať je přinesu pak, aby tam zbytečně neležely. Plus navrhl, že je může dát na vibrograf. Bohužel přišel s výsledkem, že hodinky nejdřív udělají -2s, pak najednou skočí výrazně do plusu (+25), po chvilce se o něco vrátí zpátky...a že to bude nějaká prkotina, ale hodinky se musí otevřít.. :( No, VŮBEC z toho nemám dobrý pocit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2012 jasne ze sa daju blue parachrom hairspring neznamena, ze hodinky su antimagneticke.. ne jo, no vidis jestli je to tak tak jsem zas o neco chytrejsi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se