Onisan Odesláno 22. února 2006 Nahlásit Odesláno 22. února 2006 Já dnes koupil od Chronomaga hodinky Azimuth Bombardier I. To co Chronomag píše ve svém článku o těch hodinkách a jejich vizuálním efektu je pravda. Pokud vedle nich položíte pilotní Archimede vypadají vedle Azimuthů jako dětské hodinečky I moje Laco z limitované edice jsou vedle toho jen smutným a malým kouskem.... Na ruce vypadají fantasticky, fantasticky. mám jen obavu, že většina mých hodinek je nyní u mně odsouzena k úkolu "lapačů prachu" asi začnu prodávat .... Diametr 47 je ten správný a to, že na nich není datumovka ani žádné jiné "psaní" na ciferníku... no paráda. ....
aCIDfire Odesláno 23. února 2006 Nahlásit Odesláno 23. února 2006 a vyfoť zbytek prachlapačů,ať víme co si budeme moct pořídit:-)
Onisan Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 No, na prodej toho bude vícero ... např. Mido Commander Retro (kovový tah, povrchová úprava zlaté PVD), Victorinox Swiss Army Hunter Mach 1 V.25586, Poljot Aviator (diameter 45 mm, 3 měsíce nové) a pod. to ale radši napíšu do Prodám
Onisan Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 tak tady jsou... Vzal jsem to jentak z ruky na první pokus tak se omlouvám za kvalitu Nosí se parádně a budí zaslouženou pozornost K obleku a kravatě což jsou moje každodenní montérky se hodí skvěle) saboter napsal: Odfoť ich na ruke ... .
Onisan Odesláno 1. března 2006 Nahlásit Odesláno 1. března 2006 A tady jsou moje Laco Luftwaffe Squadron Collection, od běžných Laco se liší např. barvou datumovky (je černého podkladu a číslice jsou bílé) takže datumovka nepůsobí rušivě, na pouzdru na opačné straně než je korunka jsou vyryta písmena NJG (NNachtjagdgeschwader) a na šíselníku na pozici 8 je znak této jednotky (orel útočící na mapu Evropy který má v pařátech runové S) ... jinak všechno znaky nočních stíhačů. Strojek ETA 2824, diameter 42, vypouklé minerální sklíčko...
railmaster Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Aké máte pocity pri prechode z veľkosti 38 - 40 mm, na oversize veľkosť nad 45 mm a za aký čas ste si zvykli ?
mechano Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 georg napsal: No, sic se tolik nevyznám v hodinkách, ale zase pilotní hodinky dovedu ocenit jako pilot. 13 let se věnuji tomuto "koni" a moje požadavky na pilotní hodinky by byly následující: - nepřekážející velikost na ruce - nedovedete si představit, jak často a jak lehce lze v kabině malého letadla o cokoli zavadit i hodinkami - proto mi stačí hodinky s průměrem 40 mm - přehledný a nepřeplácaný ciferník - preferuji centrální vteřinovku - je daleko lépe vidět - luminiscenční ručičky - arabské luminiscenční číslice - tvar ručiček ve stylu klasických palubních hodin (viz. Zeno Basel Clasic) - datumovka - no a pak jeden fígl, který by se mi občas hodil při navigačních letech - možnost kdykoli "vynulovat" vteřinovku (lze vůbec u jednoduchých strojků?) - no a když bych si hodně vymýšlel, tak možnost používání na rukávu bundy (kombinézy) - dva řemínky, jeden na ruku a druhý na bundu - přesnost by byla podružným parametrem (je mi jedno, jestli za den udělají chybu 5 nebo 30 sekund) - dokonce je mi jedno, jestli to bude manuální či automatický nátah strojku, spíš bych viděl výhodu v automatu - když už jej mám na ruce, nezastaví se, protože jsem zapomněl natáhnout Asi by se ti hodily Omega Chronostop.
Duke650 Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Pokud mohu přidat svůj subjektivní názor: - jako ultimativní referenci vnímám IWC Big Pilot - velikostí, stylem, provedením... - jako klasiku a kupodivu ani ne moc retro beru "Beobachtungsuhren", ačkoli prý snad byly používány více pozemním personálem ("pozorovateli") - a v té souvislosti si vybavuji už zmíněnou specifikaci Ministerstva obrany UK - něco podobného velice pravděpodobně měli i soudruzi v zemi budoucí eneser/endéer - osobně (tudíž subjektivně) Breitlingy (a podobné komplikované) vnímám jako "status symbol" úspěšného pilota komerčních aerolinií: mám na to, jsem sekáč, furt v luftu, tak mám holt brejtle. Nic ve zlém, před 10 lety se mi ten styl líbil, ale asji jsem z toho tak nějak vyrostl - moje B-42 Flieger kupodivu nevnímám jako letecké hodinky, spíše takové neutrálně nenápadně univerzální robustní kus železa s lovely modřenými ručičkami :-) howgh ale nepovažuji se za odborníka na cokoli kolem letadel, takže prosím brát s rezervou :-)
railmaster Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Riešil by som to klasickým chronografom, dátum by som vypustil, priemer zväčšil, s automatom by som súhlasil - možnosť použiť Watchwinder a tie ručičky Zeno Basel Clasic sú naozaj výborné, rovnako ako ich číselníky.
midloch Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Duke650 napsal: Pokud mohu přidat svůj subjektivní názor: - jako ultimativní referenci vnímám IWC Big Pilot - velikostí, stylem, provedením... - jako klasiku a kupodivu ani ne moc retro beru "Beobachtungsuhren", ačkoli prý snad byly používány více pozemním personálem ("pozorovateli") - a v té souvislosti si vybavuji už zmíněnou specifikaci Ministerstva obrany UK - něco podobného velice pravděpodobně měli i soudruzi v zemi budoucí eneser/endéer - osobně (tudíž subjektivně) Breitlingy (a podobné komplikované) vnímám jako "status symbol" úspěšného pilota komerčních aerolinií: mám na to, jsem sekáč, furt v luftu, tak mám holt brejtle. Nic ve zlém, před 10 lety se mi ten styl líbil, ale asji jsem z toho tak nějak vyrostl - moje B-42 Flieger kupodivu nevnímám jako letecké hodinky, spíše takové neutrálně nenápadně univerzální robustní kus železa s lovely modřenými ručičkami :-) howgh ale nepovažuji se za odborníka na cokoli kolem letadel, takže prosím brát s rezervou :-) Z více stran od lidí co lítají (zejména na zahraničních fórech) jsem četl že když v dnešní době profi letecký hodinky tak Breitling B2 (B1) (nebo emergency) není pravdou že se jedná jen o status, jedná se hlavně o profi nářadí.
chose Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 midloch napsal: Duke650 napsal: Pokud mohu přidat svůj subjektivní názor: - jako ultimativní referenci vnímám IWC Big Pilot - velikostí, stylem, provedením... - jako klasiku a kupodivu ani ne moc retro beru "Beobachtungsuhren", ačkoli prý snad byly používány více pozemním personálem ("pozorovateli") - a v té souvislosti si vybavuji už zmíněnou specifikaci Ministerstva obrany UK - něco podobného velice pravděpodobně měli i soudruzi v zemi budoucí eneser/endéer - osobně (tudíž subjektivně) Breitlingy (a podobné komplikované) vnímám jako "status symbol" úspěšného pilota komerčních aerolinií: mám na to, jsem sekáč, furt v luftu, tak mám holt brejtle. Nic ve zlém, před 10 lety se mi ten styl líbil, ale asji jsem z toho tak nějak vyrostl - moje B-42 Flieger kupodivu nevnímám jako letecké hodinky, spíše takové neutrálně nenápadně univerzální robustní kus železa s lovely modřenými ručičkami :-) howgh ale nepovažuji se za odborníka na cokoli kolem letadel, takže prosím brát s rezervou :-) Z více stran od lidí co lítají (zejména na zahraničních fórech) jsem četl že když v dnešní době profi letecký hodinky tak Breitling B2 (B1) (nebo emergency) není pravdou že se jedná jen o status, jedná se hlavně o profi nářadí. Tenhle argument spolknout nedokážu, jako profi nářadí jsou moje "letecké" quartz seika užitečnější než jakákoliv Breitling mechanika, a každé kvalitní digitálky budou ještě užitečnější. Editace: Plácám, málo jsem četl, jsem dnes holt trochu v ráži. Ty Emergency beru, jinak si ale nemyslím, že by pilot v rozumně vybaveném kokpitu vůbec nějaké náramkové hodinky potřeboval, o funkci "nářadí" vůbec nemluvě.
midloch Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 chose napsal: midloch napsal: Duke650 napsal: Pokud mohu přidat svůj subjektivní názor: - jako ultimativní referenci vnímám IWC Big Pilot - velikostí, stylem, provedením... - jako klasiku a kupodivu ani ne moc retro beru "Beobachtungsuhren", ačkoli prý snad byly používány více pozemním personálem ("pozorovateli") - a v té souvislosti si vybavuji už zmíněnou specifikaci Ministerstva obrany UK - něco podobného velice pravděpodobně měli i soudruzi v zemi budoucí eneser/endéer - osobně (tudíž subjektivně) Breitlingy (a podobné komplikované) vnímám jako "status symbol" úspěšného pilota komerčních aerolinií: mám na to, jsem sekáč, furt v luftu, tak mám holt brejtle. Nic ve zlém, před 10 lety se mi ten styl líbil, ale asji jsem z toho tak nějak vyrostl - moje B-42 Flieger kupodivu nevnímám jako letecké hodinky, spíše takové neutrálně nenápadně univerzální robustní kus železa s lovely modřenými ručičkami :-) howgh ale nepovažuji se za odborníka na cokoli kolem letadel, takže prosím brát s rezervou :-) Z více stran od lidí co lítají (zejména na zahraničních fórech) jsem četl že když v dnešní době profi letecký hodinky tak Breitling B2 (B1) (nebo emergency) není pravdou že se jedná jen o status, jedná se hlavně o profi nářadí. Tenhle argument spolknout nedokážu, jako profi nářadí jsou moje "letecké" quartz seika užitečnější než jakákoliv Breitling mechanika, a každé kvalitní digitálky budou ještě užitečnější. Editace: Plácám, málo jsem četl, jsem dnes holt trochu v ráži. Ty Emergency beru, jinak si ale nemyslím, že by pilot v rozumně vybaveném kokpitu vůbec nějaké náramkové hodinky potřeboval, o funkci "nářadí" vůbec nemluvě. S tím samozřejmě vůbec nesouhlasím, protože pokud by jsi to dokázal spolknout, tak by jsi věděl že mnou popisované hodinky jsou pouze quartz a maji navíc COSC certifikaci. Takže rozhodně nebudou digitálky kvalitnější zboží. pokud nevěříš tak tady máš jeden pěkný příběh o profesionalitě těchto hodinek: http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...=0&rev=&reveal=
captom Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Tak nějaký postřeh z dopravního létání: Jako čerstvý druhý pilot jsem používal nějaké digitálky (je to už dost dávno...). Jako zkušený druhý pilot jsem koupil za hříšných 280 USD quartzová Seika (chronograf, stříbrný) a ty mi slouží dodnes dokonale. Pak jsem si sliboval, že až budu kapitán, koupím si Breitlingy. Když se to opravdu stalo (to kapitánování), koupil jsem na šílený úrok byt a splácel dva roky víc, než vydělával (splácel jsem i IFR z diet...živila mě moje budoucí žena. Teď ji naštěstí živím já.) Maje stále na ruce Seika, vůbec mě nenapadlo něco měnit, protože a) v dopravním letadle opravdu moc hodinky nepotřebujete a za nechtěl jsem zradit hodinky, které se mnou prošly 10 let poletování. (A mezi námi, ty Breitlingy a spol...chronografy jsou děsně nepřehledné. Složitých věcí mám kolem sebe dost, chci jednoduchost. A už nepotřebuju ohromovat okolí pilotním zjevem . Jenže jsem začal číst Chronomag....A už mám na ruce Traser, objednány Prim Super Sport a políčeno na Longines Master Collection. A jaké bych si vzal do letadla s chutí? Protože potřebuju datum na vypisování lejster a jsem líný klofat do počítače tak tyhle Protože se občas potřebuju probudit někde na hotelu, nevěřím wake-up callům a telefon si nechci přestavovat, tak aby měly budík jako tyhle a protože se mi líbí mimostředná vteřinovka, tak jako u těhle luminiscenční jako moje Trasery, pokud možno manuální, možno i automaty, ne moc tlusté (místa není dost ani v Boeingu), a hlavně - aby ladily k prýmkům ...a nemusí (ale můžou) být ruské :) Kdybyste někdo o takové kombinaci věděl, ozvěte se!
xmenm05 Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Co jsem tak koukal, nejméně dvakrát už do diskuse zasáhnul někdo, kdo doopravdy létá, ve vlákně k primkám se ukazovala individuálka prim sport pro sportovního letce ... a je zajímavé vidět, že požadavky pilotů na letecké hodinky jsou celkem jinde, než to, co se často jako letecké hodinky prezentuje ... jestli by nestálo za to oddělit letecké a "letecké" ;-)
Skeleton Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Ja bych sel letat k CSA a "vyfasoval" Fortisky (ale ty Aviatory jsou taky pekny)
Viktor Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Datum, budík, mimostředka, jo? Nehodilo by se taky sledování druhýho času? Pak by mohl vyhovovat tenhle model BlancpaiN. Ale není to zrovna jednoduchý a přehledný číselník. A s jejich cenou zavzpomínáš na splácení bytu . K prýmkům by dobře ladily UN, ale budit by ses musel mobilem
cigi Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 captome, captome, bohužel jsi pro toto forum příliš utilitárně zaměřen, takže ještě ani nevíš, k čemu slouží modernímu kapitánovi dopravního letadla solidní letecké společnosti vyspělého světa náramkové hodinky. :) V první ( a vlastně jediné) řadě jimi musí ukázat svému okolí - pasažéři, šéfové jeho společnosti, konkurenčních společností, podřízení atd..., že je přiměřeně velmi dobře placeným mužem na svém místě, kteréhož si cení (je fanda) a tudíž je na něj 150% spolehnutí, který si tedy právem vysoko považuje sám sebe (není přece nějakým námezdným čártrovým pilůtkem z východních stepí, nebo burácivým dopraváckým odborářem). K tomu je nutno mít minimálně ty breile, lépe však to, co výše navrhuje viktor. Skeletone, ale fuj - to se nedá vzít k slušivé uniformě! A kožené bundy a bílé šály v branži, pokud vím, už nefčej! Předpokládám, že na vše ostatní má profesionální pilot dostatek specializovaných přesných přehledných přístrojů všude po ruce a na očích dost (jestli ne, asi přestanu lítat) , ale když ty náramkové hodinky poslouží v nouzi i jinak - měření času, datumu, druhé zóny, budík..., je to milý bonus k tomu prvoúčelu, ne?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se