midloch Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 pěkný článeček, jen na upřesnění Breitling B1 (B2) nejsou chronografy viz:
Kasper Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 midloch napsal: pěkný článeček, jen na upřesnění Breitling B1 (B2) nejsou chronografy viz: Aj digitalny chronograf je chronograh...aj ked multifunkcny
captom Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 cigi napsal: V první ( a vlastně jediné) řadě jimi musí ukázat svému okolí - pasažéři, šéfové jeho společnosti, konkurenčních společností, podřízení atd..., že je přiměřeně velmi dobře placeným mužem na svém místě, kteréhož si cení Jo, a až to v mém okolí uvidí první novinář, zase se dočtu, kolik vlastně beru a co všechno už dneska dělá autopilot (v US filmech i stevardka, pes, klokan apod.) Kéž by to brali všichni jako ty, cigi!
midloch Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Kasper napsal: midloch napsal: pěkný článeček, jen na upřesnění Breitling B1 (B2) nejsou chronografy viz: Aj digitalny chronograf je chronograh...aj ked multifunkcny Původně byla řeč o nepřehlednosti hodinek s chronografy, B1 jsou odpovědí kde při zachování všech funkcí poskytuje přehlednost....
railmaster Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Nakoniec budeme mať pravdu všetci, každý si predstavuje niečo iné. Rozdiel je medzi pilotnými hodinkami ala IWC Big, a hodinkami pre súčasného pilota. No myslím si, že dnes si väčšina pilotov na značke hodiniek nepotrpí.
chose Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 midloch napsal: chose napsal: midloch napsal: Z více stran od lidí co lítají (zejména na zahraničních fórech) jsem četl že když v dnešní době profi letecký hodinky tak Breitling B2 (B1) (nebo emergency) není pravdou že se jedná jen o status, jedná se hlavně o profi nářadí. Tenhle argument spolknout nedokážu, jako profi nářadí jsou moje "letecké" quartz seika užitečnější než jakákoliv Breitling mechanika, a každé kvalitní digitálky budou ještě užitečnější. Editace: Plácám, málo jsem četl, jsem dnes holt trochu v ráži. Ty Emergency beru, jinak si ale nemyslím, že by pilot v rozumně vybaveném kokpitu vůbec nějaké náramkové hodinky potřeboval, o funkci "nářadí" vůbec nemluvě. S tím samozřejmě vůbec nesouhlasím, protože pokud by jsi to dokázal spolknout, tak by jsi věděl že mnou popisované hodinky jsou pouze quartz a maji navíc COSC certifikaci. Takže rozhodně nebudou digitálky kvalitnější zboží. pokud nevěříš tak tady máš jeden pěkný příběh o profesionalitě těchto hodinek:http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&th=747841&mid=2372161&rid=0&rev=&reveal= Že píšeš o "béčkách" jsem si všiml až pozdě, proto doplněk o plácání. COSC je u quartzek, které fungují irelevantní, zaplatit to (ne podplatit), dostanou ho každá Casia. O kvalitě jsem nemluvil. Četl jsi někde, jestli to ti piloti také jako "nářadí" někdy použili, nebo jen tvrdí, že nejde o status, ale o pracovní pomůcku ?
cigi Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 chose, promiň, máš pochopitelně pravdu, pilot odkázaný na své jakékoli náramkové hodinky , nota bene jako nářadí začíná být hercem v US filmech, co o nich trefně píše captom. Ale zas ty utilitární důvody, znovu O TO TADY NEJDE, jde jen o frajeřinu, snobismus, krásu, noblesu, pocit, sebevědomí... A tady jsou casia (i když pochopitelně splňují COSC certifikát ) přeci jen za breitlingy pozadu, věř midlochovi. Jde o to, že ty breitlingy VYPADAJÍ jako moderní pilotní instrument, o nic jiného. Mimochodem - na breitlingy je tenhle model B1/B2 opravdu velmi fajnový, účelný, moderní a krásný.
chose Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 cigi napsal: chose, promiň, máš pochopitelně pravdu, pilot odkázaný na své jakékoli náramkové hodinky , nota bene jako nářadí začíná být hercem v US filmech, co o nich trefně píše captom. Ale zas ty utilitární důvody, znovu O TO TADY NEJDE, jde jen o frajeřinu, snobismus, krásu, noblesu, pocit, sebevědomí... A tady jsou casia (i když pochopitelně splňují COSC certifikát ) přeci jen za breitlingy pozadu, věř midlochovi. Jde o to, že ty breitlingy VYPADAJÍ jako moderní pilotní instrument, o nic jiného. Mimochodem - na breitlingy je tenhle model B1/B2 opravdu velmi fajnový, účelný, moderní a krásný. Nevím proč promiň, snad jsi mi nic neprovedl Pod zbytek bych se podepsal.
Viktor Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 COSC certifikace pro quartzky má jiný postupy a normy než u mechanik. Neměří se strojky ale celé hodinky, které jsou vystaveny dvacetidennímu testu, zahrnujícímu např. zátěž 100G z různých stran, vystavení magnetickýmu poli, extrémním teplotám a vlhkosti. Při tom musí udržet přesnost +- 7 setin vtřeřiny za 24 hodin. Obávám se, že tohle zrovna Casia nesplňují .
chose Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Viktor napsal: COSC certifikace pro quartzky má jiný postupy a normy než u mechanik. Neměří se strojky ale celé hodinky, které jsou vystaveny dvacetidennímu testu, zahrnujícímu např. zátěž 100G z různých stran, vystavení magnetickýmu poli, extrémním teplotám a vlhkosti. Při tom musí udržet přesnost +- 7 setin vtřeřiny za 24 hodin. Obávám se, že tohle zrovna Casia nesplňují . Díky za osvětu ! Casia pak asi opravdu ne
dehyd Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Viktor napsal: COSC certifikace pro quartzky má jiný postupy a normy než u mechanik. Neměří se strojky ale celé hodinky, které jsou vystaveny dvacetidennímu testu, zahrnujícímu např. zátěž 100G z různých stran, vystavení magnetickýmu poli, extrémním teplotám a vlhkosti. Při tom musí udržet přesnost +- 7 setin vtřeřiny za 24 hodin. Obávám se, že tohle zrovna Casia nesplňují . Přesně tak - a kromě jiných testovacích postupů je pro quartz COSC norma mnohem tvrdší a splní ji výrazně menší část testovaných kusů, nežli je tomu v případě mechanik, takže ten certifikát rozhodně u quartzu není "jen na ozdobu". midloch: Ty tam pořád mícháš B1 a B2 dohromady - B2 jsou přeci jiné, mechanické hodinky (a mají chronograph) - teď už je nahradil Skyracer, taky zajímavý kousek.
HonzaX Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 captom napsal: Tak nějaký postřeh z dopravního létání: Jako čerstvý druhý pilot jsem používal nějaké digitálky (je to už dost dávno...). Jako zkušený druhý pilot jsem koupil za hříšných 280 USD quartzová Seika (chronograf, stříbrný) a ty mi slouží dodnes dokonale. Pak jsem si sliboval, že až budu kapitán, koupím si Breitlingy. Když se to opravdu stalo (to kapitánování), koupil jsem na šílený úrok byt a splácel dva roky víc, než vydělával (splácel jsem i IFR z diet...živila mě moje budoucí žena. Teď ji naštěstí živím já.) Maje stále na ruce Seika, vůbec mě nenapadlo něco měnit, protože a) v dopravním letadle opravdu moc hodinky nepotřebujete a za nechtěl jsem zradit hodinky, které se mnou prošly 10 let poletování. (A mezi námi, ty Breitlingy a spol...chronografy jsou děsně nepřehledné. Složitých věcí mám kolem sebe dost, chci jednoduchost. A už nepotřebuju ohromovat okolí pilotním zjevem . Jenže jsem začal číst Chronomag....A už mám na ruce Traser, objednány Prim Super Sport a políčeno na Longines Master Collection. A jaké bych si vzal do letadla s chutí? Protože potřebuju datum na vypisování lejster a jsem líný klofat do počítače tak tyhle http://xs311.xs.to/xs311/07053/PoljotTrave...veller5215A.jpg Protože se občas potřebuju probudit někde na hotelu, nevěřím wake-up callům a telefon si nechci přestavovat, tak aby měly budík jako tyhle http://xs511.xs.to/xs511/07053/PoljotTrave...erAlarm5215.jpg a protože se mi líbí mimostředná vteřinovka, tak jako u těhle http://xs511.xs.to/xs511/07053/Aviator.jpg luminiscenční jako moje Trasery, pokud možno manuální, možno i automaty, ne moc tlusté (místa není dost ani v Boeingu), a hlavně - aby ladily k prýmkům ...a nemusí (ale můžou) být ruské :) Kdybyste někdo o takové kombinaci věděl, ozvěte se! Někde jsem četl,že fasujete Fortis , proč je nenosíš ??
captom Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Protože já jsem kapitán ještě bez slavnostní inaugurace, kde se teď předávají. Dostat je ,tak je asi chvíli taky nosím, ale stejně jsou na můj vkus přeplácané a nedůstojné. To barevné logo ČSA mít na hodinkách fakt nemusím. Ale to souvisí spíš se sebereklamou - každý pilot (a u čerstvých kapitánů to platí dvojnásob) je ješita a chce být obdivován. Nebyl jsem jiný . Jen to teď už nedávám tak najevo :).
midloch Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 to: Dehyd a Viktor, už jsem se chtěl do choseho s tím COSC taky po ránu pustit ale vzali jste mi vítr z plachet Apropo, dělá ještě nějaká jiná firma kromě Breitlingu COSC na kvarcky?
Bobr Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Např. Sinn UX Einsatzmeister 2B - hodinky pro speciální síly německé pohraniční stráže (potápěče). Parádní kousek hodný obdivu díky zajímavým technickým libůstkám i svému vzhledu - s COSC. Omega používá u svých Quartz modelů špičkové kalibry ETA s termokompenzací, navíc upravené a tedy vylepšené - předpokládám, že o něco lepší než ty v Bretlingu - ale COSC, pokud vím, nemají.
midloch Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Bobr napsal: Např. Sinn UX Einsatzmeister 2B - hodinky pro speciální síly německé pohraniční stráže (potápěče). Parádní kousek hodný obdivu díky zajímavým technickým libůstkám i svému vzhledu - s COSC. Omega používá u svých Quartz modelů špičkové kalibry ETA s termokompenzací, navíc upravené a tedy vylepšené - předpokládám, že o něco lepší než ty v Bretlingu - ale COSC, pokud vím, nemají. Lepší? V čem? Breitling neupravuje nevylepšuje kalibry? Jsou lepší a nemají COSC?
pavel23 Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 captom. já souhlasím s názory cigiho, je to prostě prestyž mít na ruce nějaký klenot a k pilotům to patří dvojnásob. Nemá to nic společného s platem! Já koukám u lidí hodně na hodinky a i v telece to sleduji. Takže si to dopřej a kup opravdu nějaký skvost ,značka je jen na tobě .Jsi pilot a těch já si vážím gratuluji!
Bobr Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Midloch: Klid - psal jsem, že PŘEDPOKLÁDÁM, že jsou lepší - protože jsou upravené. O tom, jestli quartzové kalibry upravuje i Breitling, nic ověřeného nevím. Jinak obecně platí, že kalibry s termokompenzací vyhoví COSC podmínkám v pohodě. Pokud je Omega necertifikuje, má proto asi nějaké, nespíš obchodní, důvody.
midloch Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Bobr napsal: Midloch: Klid - psal jsem, že PŘEDPOKLÁDÁM, že jsou lepší - protože jsou upravené. O tom, jestli quartzové kalibry upravuje i Breitling, nic ověřeného nevím. Jinak obecně platí, že kalibry s termokompenzací vyhoví COSC podmínkám v pohodě. Pokud je Omega necertifikuje, má proto asi nějaké, nespíš obchodní, důvody. Myslím že je poměrně jasný, že když mají hodinky COSC tak určitou úpravou musejí vždy projít aby toto splnili, nejde jen pouze o termokompenzaci ale i o další výše popsané věco jako je extrémní zatížení (Viktor psal 100G z různých stran), extrémní vystavení magnetickému poli,vlhkosti atd a právě v tom je Breitling nejdál. Přesnější jsou snad už jen hodinky řízený rádiem...
dehyd Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Nějaký druh kompenzace dělají i Japonci, i když detaily jsem nestudoval. A mají to, řekl bych, možná ještě líp zmáknutý než "swiss made". Jeden chlapík v naší firmě si pořídil nějaká lepší qurtz Seika kvůli přesnosti a údajně mu dělají odchylku asi vteřinu za půl roku. Nepamatuju si model, ale ten maník není žadný chronohobysta, takže myslím nemá důvod si to vymýšlet. ...ještě si teď vzpomínám: mám dojem, že se dokonce zmiňoval, že je seřizuje snad jen když mění baterku
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se