Přejít na obsah

znacka EPOS


ivan_989

Doporučené příspěvky

EPOS je pre mna prakticky neznama znacka. Ale venoval som cas www.epos.ch a ked som to preliezol, s udivom som zistil, ze su tam krasne hodinky. A je to swiss. A nie je to ani predrazene v porovnani obdobnych modelov znamejsich znaciek.. Preco su podla vas EPOSy malo rozsirene ? Na fore som tu toho vela nenasiel...Je to uroven Certina alebo skor uroven Baume&Mercier ? Co myslite ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vnímám je pozitivně. Snaží se být originální, mají svůj desing, ale malý MI. Což pro většinu je zásadní. Ceny mají dle mého přiměřené až výhodné. Osobně se mi líbí jejich regulátory a mají i moc pěknou moonphase. Zpracování se jen domýším podle fotek, že bude na úrovni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviem si moc predstavit tu 3373- k obleku,ale je to len moj nazor (asi by som ju vobec nechcel) :sad01_anim:

 

...chcel som tym len ilustrovat, ze epos nie len kopiruje ine znacky, ale snazi sa aj o originalne kusky. Je to dost moderny funkcionalisticky "strih", aj mne sa paci len na obrazku, asi by som ho pravidelne nenosil..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne se naopak zda, ze kopiruji, kde muzou. U Omegy pocinaje - Aqua Terra a IWC konce - Big Pilot.

 

Njn, nevím, zas tak je nesleduju. Dosud mě to ale nepřišlo výrazné.

 

Když vezmu novou firmu a produkcí cca 8 modelových řad a v každé dost modelů, je asi těžké se netrefit sem tam do něčeho známého. Zrovna Big Piloty mi připomíná spousta hodinek. Nejsem designér, ale některý desing asi těžko lze vynechat. Je to asi věc cítění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě jsou některé modely Epos velice povedené, zejména výše zmíněný model 3402 bych také mohl.:smile_anim:

K té podobnosti, jak již uvedl Cody ve svém příspěvku, je dnes těžké se do něčeho alespoň trochu netrefit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vezmu novou firmu a produkcí cca 8 modelových řad a v každé dost modelů, je asi těžké se netrefit sem tam do něčeho známého.

 

To neni o netrefeni se. Zminene modely jsou o tom, odchylit se, aby to nebyla kopirka, ale vlastne zustaly skoro stejne.

 

Zrovna Big Piloty mi připomíná spousta hodinek. Nejsem designér, ale některý desing asi těžko lze vynechat. Je to asi věc cítění.

 

Videl jsem ty Epos pilotky nazivo a namoudusi jsem byl presvedcenej, ze je to IWC, dokud jsem nezaostril na logo. Podobne proporce a hodne podobny font delaji hodne. Kdyz si vezmu treba Archimede, tak to jsou "uplne jine" hodinky, i kdyz stale pilotky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co na to říct... když jsi měl možnost tyto dva konkrétní modely porovnat?:-( Holt se třeba zařadí do stejné vlny jako často propíraný Steiny. Znáš to - dva pocity které se střídají. Pocit očekávání a pocit zklamání. Anebo dle hesla vyjímka potvrzuje pravidlo budou dělat i svoje nápady. Docela pěkné mají skeletové modely v hranatých pouzdrech a jak jsem psal ty regulátory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj, loni jsem si jel do Prahy na výstavu hodinky klenoty naživo prohlédnout a zkusit hodinky epos 3411 na tahu, které se mi podle obrázku dost zamlouvaly a uvažoval jsem o nich jako 1. automatech. S firmou se dalo jednat o slevě, cenu si již nepamatuji, ceníkovka asi 14 tisíc. Měl jsem v té době na ruce quartz Atlantic seahunter 100 a na místě jsem byl poměrně zklamaný. Abych to napsal stručně, zklamala mi přílišná jednoduchost, malá hmotnost a poklepem i tenké safír sklíčko, říkal jsem si, to jsou hodinky opravdu pouze do kanclu - moc křehké. Na závěr mi přítelkyně bokem pošeptala, to ty Atlantic vypadají mnohem líp. Tak tím jsem nákup eposů zavrhl. Ale bylo to i o tom, že víc jsem do hodinek v té době nechtěl dát, lákal mě vzhled jako omega aqua terra a chtěl jsem švýcarské automaty. Dlouho jsem to však bez automatů nevydržel, musel jsem přitlačit na měšec a od letoška mám fortisy flieger, jsou na ruce znát, jsou betelné a to je to, co mi vyhovuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...