Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky


Doporučené příspěvky

Namaste, konecne se mi podarilo dat dohromady tech par fotek :-) 

 

Nakonec tedy diky vyskove nemoci taty v Helembu (cca ve 3300) - taky uz mu je 69, jsme se presunuli do Pokhary a udelali si vylet na PoonHill a pres Ghandruk zpet.

 

Tak kdyby se nekdo chtel podivat, tak zde : https://adobe.ly/2ShMVEV

Je to klasicka barevno/cernobila kombinace

 

Tata uz planuje ze by jel s kamosem neco lehciho v Nepalu pristi rok - treba z Jomsonu jit zaverecnou cast Annapurna okruhu s odbockou do ABC (pokud by to dal - udelal by si pozvolnou aklimatizaci)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

leteli jsme vlastne 2x :-)

 

Poprve s Yetti Airlines, Jetstreamem, v 6:30 ve stredu, ale po asi hodine cekani v letadle nas vypustili, ze jsou mraky, a prebookovali to na sobotu. Zase v 6:30, ale vzlitli jsme az tak v 7:15, pri pristani bylo dost priletu tak jsme poletovali asi do deviti :-)

 

Jinak doporucuji, skvely zazitek - hlavne ten Jetstream - letova hladina byla 6300 metru, k horam byl dost blizko. Kamarad letel ATRkem a to tak blizko neletelo + letelove ve vyssi letove hladine. Super ze vsichni sedi u oken. Tata to dostal jako predcasny vanocni darek, byl nadsen a ja vlastne taky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to hodně o štěstí, zážitek opravdu super. Já letěl třikrát, pecka, ale Everest jako jediný vždycky v mraku, jenom špička lezla :-) Máš i ostatní osmi nějak pěkně z letadla? Super musí být i vrtulník na Kalapathar pod BC Everestu, ale vždycky mě nějak odradila cena....ale příště už se ukecám :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak na te fotce jsou Everest, Lhotse, Makalu... Cho Oyu asi z toho letadla nebude videt, je pred ni hradba hor, cestou jeste byla videt asi Shisipangma, ale kdo ji ma v te zmeti hor najit :-)..a kdyz to toci nad Kathmandu, tak je videt Manaslu + Annapurna masiv

 

Mam to i cele natocene na mobil, tak to muzu nekam nahrat. 

 

Jinak Yetti air budou delat obdobny let i z Pokhary, takze bude videt z letadla prakticky vse co v Nepalu je, krom Kadzedzangy...

 

Zpatky jsme leteli odpolednim Qatarem, ten leti paralelne na zapad vedle celeho masivu, takze to bylo vlastne obdobne a zadarmo (Manaslu, Annapurna, Dhaulaghiri)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho mobilu, pokud vám to takhle vyšlo dej klidně někde odkaz, rád se podívám :-) Je to pěkné když to vyjde, my poprvé vůbec nic, chtěli asi jenom svý prachy, navíc turbulence jako prase že se zeblilo celé letadlo kromě mého taty, který měl ještě zbytky Kukuri, podruhé všechno strašně z dálky a ještě v mrakách, okna zakydaný, no a po třetí ze Simrik asi nejlepší, Cho You byla vidět dobře jako celý začátek a pak už mraky, Everest špička. Po čtvrté bych nešel... Co je dobrý, jsou ty vrtulníky. V Pokhaře překvapení, let do BC Annapurny za 4500,-,pecka cena. No a já ráno v pět před hotelem čekám na odvoz a jediný den hnusně, takže telefonát, Sorry, zítra. A to už jsem byl na cestě do Chitwan parku, sen se mi rozplynul... :-( Tak snad příště... Dhaulagiri a Annapurnu South nějaké detaily máš? Když vidím jak hezky fotíš :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze po velkem boji se mi to podarilo nahrat na Youtube : 

 

Makalu & Everest : 

Cely let Yeti Airlines - podel hor az zpet nad KTM : 

(a mas pravdu Cho Oyo je videt :-) )

Let zpet podel Annapurne range a Dhaulagiri : 

(cca od 16 minuty) ...

 

Neni to nijak upravovane, tak se omlouvam pokud je to dlouhe a nudne ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, super jste to měli. Děkuji, že jsi si s tím dal takovou práci, je to nádhera, hned bych letěl. Dal jsem ti like :-) :-) :-) Já poprvé po dlouhých letech nemám nikam na příští rok letenku, nemám ten správný drive, asi to chce voraz. No, vlastně mám, ale s rodinou do teplíčka :-) Pokud máš ještě nějaké fotky kopců, neváhej a šup sem s nimi :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volného času je hafo, ale jak říkám není ta správná nálada. Navíc se našel jeden bláznivý kamarád, který to všechno myslí strašně vážně a chytnul se ty Aconcagui, už ani nespí :-) Takže nad tím přemýšlím také a ve 2021 tam asi zaletíme, příští rok je privilegium Maťák a asi ta Gruzie...Když ty letenky, to je taky kapitola sama pro sebe, přeplácet se mi to nechce a letět za roh deset hodin taky ne. Jen doufám, že až zvednou Maxe, situace se zlepší....Jinak článek z Vašeho posledního treku parádní :-) Tebe to už pomalu neláká někam jinám, třeba Karakoram?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém s voľným časom by som ti vedel vyriešiť raz-dva :)

 

Vlcak1980: Pekné fotky. Pozerám, že výhľad z Poon Hillu si fotil, práve keď sme obchádzali Dhaulágirí. Možno niekde na tej fotke sme, ako tri pixely :)

:-) myslel jsem ze tam budes pozdeji, jak jsi chtel info ke Ganja La. Ale myslim ze toto urcite stalo za to...je to inspirace, hlavne ta Dhaulagiri.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Džentlmeni, tak mám konečně přesný termín pro rok 2020 a ještě navíc s jedním z nejlepších českých lezců dnešní doby :-) :-) :-)

Jen do prasátka jsem zapomněl nějak házet, musím se polepšit :-) Jsem přesně věděl, že po Dufourspitzi už nebudu nikdy klidně spát, já to věděl....kurňa se těším :-)

post-364-0-19101400-1579012965_thumb.jpg

post-364-0-63005500-1579012997_thumb.jpg

post-364-0-34601600-1579013077_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jop, je famózní :-) Mám guida a jdeme sami dva Švýcarskou normálkou. Plánovat se teprve bude, a to hlavně aklimatizace. Jedou se mnou tři kamarádi aklimatizovat, pak se odpojím, sejdu se s guidem a hurá nahoru. Pokud máš zájem, hodím ti pár dobrých guidů do SZ, je dobré je obvolat a pokecat, každý si to dělá po svém, někdo chce dělat i společnou aklimatizaci, aby tě lépe poznali, no prostě si vybrat toho, kterého plán ti vyhovuje. Cena všude velmi podobná +-1500éček, je dobré to řešit opět osobně a udělat si jen extra zadní dvířka předem k výhodnější ceně na druhý pokus. Znáš to, je tam dost okolností které neovlivníš a je po výstupu. Švýcaři velice rádi chodí do půlky kopce, vymluví se na počasí a šup dolů, patnáct stovek fuč....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tu italskou stranu nemáš ruce,jo?:-))

guida mas teda místňáka nebo nakýho čecha?na tu aklimatizaci ti bude stačit Breithorn,ne?jednoduchej choďák, ale pořád 4k.

čet jsem, že tě guide klidně po hodině otočí a řekne, že seš pomalej, že by se výstup nestih. Letos v sezone rodíme, takže mám nucenou pauzu.

Ale aspoň si počkám na tvůj výstup a zkušenosti a budu to mít o to snadnější:-)Nebo ti nevyjde počasí a půjdem příští rok spolu:-).Ale samozřejmě ti přeji, aby vše klaplo jak má!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Italská až příště :-) Guide český a samozřejmě varianta lanovky na Klein Matterhorn s aklimatizací na Breithornu je pro mě ta nejrozumnější, ale jsou v okolím i zajímavější věci, záleží jak půjde má fyzická příprava. Ty budeš mít miminko jó, no ty se máš, kolikátý? :-) Přeji Vám ať to všechno klapne. Jak dopadne pokus o výstup, no však to znáš, vůbec o nic nejde, užít si to a vrátit se cajk....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej pak vědět, jaký máte termín výjezdu a dávej fotky. Mimino první, díky:-). Kdyby ti to náhodou letos neklaplo, hlásím se na příští rok!

Jasný. Máme vyhraněných celých deset dní, tak nějaké okénko snad dopadne. První report pošlu ze snobského, přesto všemi milovaného Zermattu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...