Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky


Doporučené příspěvky

V 30. 8. 2021 v 20:07, StanoBare napsal:

Chcem už nový mobil, čiste dotykový, ktorý som ale ešte nikdy nemal. Bohužiaľ tieto modely tú hrazdičku nemajú. Jedine Motorola Defy, ale to je už veľká neskladná tehla. Ostatné vyhliadnuté odolnejšie modely nemajú. Pozeral som Samsung Xcover 5, resp. Xcover PRO, Samsung A52 a Sony Xperia 10II. Z týchto by som si chcel vybrať.

Jedine to riešiť obalom, videl som na nete rôzne klipy so šnúrkou.

Aký mobil vlastne používate pri povedzme náročnejšej VHT? Dbáte na tú nárazuvzdornosť, vodeodolnosť a prachuvzdornosť?

Tvoj post som prehliadol, tak skúsim teraz.

Roky som nosil Xcover 2 (zdedil ho najmladší synátor a stále mu funguje), ten má aj spomínanú hrazdičku, ale nikdy som ju nepoužil. Potom ju nahradila S7 a teraz mám Galaxy S10e, bez obalu aj na túrach. V obale sa mi už nezmestia do vreciek. Majú IPX tuším 68, S7 som raz aj utopil a prežila. Bežne ich vyberám vlhké od potu. Nijako ich nešetrím, schytali aj zopár slušných rán a nárazov, a doteraz sú obe funkčné a bez škrabanca. Nosím ich vo vreckách nohavíc, a keďže s tou S10e aj fotím, dosť často ju vyberám, nikdy mi nevypadla ani z mojich neohybných prstov po omrzlinách. A pri brodení ide spolu s ostatnými vecami do vodotesného ruksaku.

Problém mám akurát s tým, že občas mobil nereaguje na dotyk, lebo omrznuté prsty majú končeky bez krvi (odumreté vlásočnice), a musím ťukať nosom. Ehm :D Ale to je len môj problém.

No ja som turista, pri lezení by ten mobil musel byť nejako istený. Dosť ľudí tu používa tieto puzdrá od Ortliebu, mechanicky vraj vydržia úplné nezmysly.

Nedávno som si na doklady kúpil toto vodotesné puzdro od Mammutu, lebo mi liezlo na nervy pri každom brodení ich prekladať do báglu, a do neho vlezie aj mobil, keď treba. Ale tým riešim ochranu pred vodou, nie pred stratou alebo nešikovnou manipuláciou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky moc wawrik.

Na tie puzdrá som pozeral, len boli dosť "macaté", no ten od Ortliebu vyzerá byť rozmerovo šikovný a aj Mammuťácky. Mammut robí aj vrecká na magnézium už s aj s integrovanou kapsičkou na mobil, čo by boli dve muchy jednou ranou.

Ano, pozerám si, aby mal mobil IP67/68 a k tomu dokúpiť bytelnejší obal. Dokonca som si našiel také s očkom, takže tam by sa gumička dala prevliecť.

Samsung Xcover 5 má v nastavení zmenu citlivosti displeja, po aktivácii je fakt možné naň ťukať aj v rukaviciach bez špeci povrchovej úpravy, skúšali sme to v zimných rukaviciach a funguje to. Jasné, sms nenaťukám, ale volať/prijať hovor viem. S tým ťukanín nosom si ma rozosmial, ale chápem, ono inak sa v tomto prípade ani nedá.

Pozriem ešte ten Samsung S10. Díky za tip. 

 

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, StanoBare napsal:

Pozriem ešte ten Samsung S10. Díky za tip. 

Len pre poriadok - to je S10e, ten najmenší. Čokoľvek dlhšie sa mi nezmestí do vrecák :D

Inak tej vodotesnosti (ponoru) bežných telefónov sa vraj nedá veľmi veriť. Mne stačí odolnosť proti vlhku/potu vo vrecku, že to prežilo zatopenie v bágli mohla byť náhoda.

Asi dvaja-traja ľudia, čo mali to puzdro od Ortliebu, ho mali na šnúrke a vložené v bočnom vrecku báglu. Vyťahovali ho za tú šnúrku. To by mohol byť spôsob použiteľný aj pre teba. Ale ako sa s tým volá a či to vôbec ide netuším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, pozerám ten 10e model. Teda, nečakal som, že ešte sa nájde mobil v tejto velkosti (mimo Googlu a Applu). V predajniach, čo som si obehal, všetko velké placky a najmenší bol práve Xcover 5.

Tiež neviem, ako bude fungovať to ťukanie cez obal, ale to myslím, ani nebude treba. Stačí mi kryt s tým očkom.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsme dostali podklady na Aconcaguu a ani jsem nevěděl, že se do Argentiny už rok nesmí létat a nikdo neví co bude....jsme zapsaný, ale, ale. Tak jsme pro jistotu koupili už i letenky do Nepálu na první sezónu, za dvanáct litrů, no nekupte to. A už snad do prkvančic bude příští rok lepší a jedno nebo druhé dopadne. Jinak víkend na Víru s klukem, který pro děcka doporučuji. Je sice krátký, ale mi ho dali párkrát a stejně ruce jak opice, takže výlet splnil svůj účel :punk:

DSC_1669.JPG

DSC_1676.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, guzmic napsal:

@African

paráda, tak to má vypadat... úsměv dítěte je za 100b

já čekám, že mladou to chytne taky a budu v prdeli...

už je zapsána na první 3 měsíce kurzu

 

Super to máte, jen tak dál a čumím jakou luxusní stěnu tam máte, no tedy, wow 👍 Já byl akorát pro kluka a letos začíná v pěti letech i holka, s baletem jde prý lezení krásně dohromady :D

DSC_1692.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Prochy68 napsal:

Koukám že jim jde naproti Ali Sadpara, který měl docela letos kliku na zimním výstupu K2 a bohužel tam zůstal jeho táta....doufám že to dají, ten sestup v jejich stavu bude brutální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...