Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky


Doporučené příspěvky

Procházka dobrá no, fukec jako prase, poryvy 100kmh+, tak jsem ani nevybalil foťák z batohu :)Dorazili jsme na místo, schovaný za skalama jsme vydrželi sotva dvě hodiny a mazali dolů. 

Lidí minimum, většina jak na špacír po rynku, docela jsem čuměl, my nabalený na předpověď 3 stupně a vítr, čepice, rukavice atd., a nahoře potkáš frajera v džínách, košili ledabyle elegantně vystrčenou pod tenkým svetříkem a v polobotkách 😂20211031_064047_copy_756x1008.thumb.jpg.7df139038282d5fc8840e31759736bb4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozřejmě že jsme viděli prd, v osm jsme šli dolů :) Na foto je západ po cestě, to je tak celý. Ale tak aspoň jsme se nahoře hezky navečeřeli s výhledem když už nic. :) Holt se té cestě na sever za aurorou nevyhnu no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to strašný, loni v létě jsme jeli takto z Ještědu dolů. Jak to letos padlo v Itálii, tak jsem si říkal, že u nás naštěstí podobnej případ nebyl...no, jsem to zakřikl :( Zajímá mě, co najdou, v pondělí se měla odstavovat kvůli údržbě.

Upřímnou soustrast rodině...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to průšvih a tragédie, ale jak někde vidím značku ČD, tak se už přestávám divit....neskutečnej bordel tam mají, ale ona celkově je ta naše republika v rozkladu, co si budeme povídat.

Trochu odbočím, dostali se ke mě nějáké fotky feratistů, aneb jak to v ždáném případě nedělat :wacko: Pán v žlutém tričku ovšem borec největší 😅

F1.png

F2.png

F3.png

F4.png

F5.png

F6.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty smycky cvakly do materialoveho oka na sedaku, ktere me nosnost asi 5 kg jsou uzasny Ta smycka cvakla do dratu u kybliku (reverza) jsou taky dobry. To jen potvrzuje, ze lidi si jdou “zalezt” bez jakekoliv znalosti tohoto odvetvi a mysli si, ze staci kdyz se mrknou, jak to dela nekdo vedle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, michalval napsal:

Jen nevim, co je spatne na te predposledni fotce, kde ma to dite smycku s parakem pripnutou do karabiny na celotelovem uvazku.

Si myslím že jde spíš o pána a jeho magické kouzlo těch karabin, navíc ta pouze zacvakávací je přímo strašidelná. Každopádně u toho dítěte ta karabina tam taky nemá co dělat, feraťák co tam má se dává napřímo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, můj dotaz asi nejvíc patří sem, tak to zkusím, i když je to primárně o kopečcích a nevím, zda někdo leze na stěně a tak. Já právě začal lézt (cca 2 měsíce min 1x týdně, ale raději 2x, když to jde) - stěna / boulder a vážně mě to chytlo (kam to povede dál, netusím, jestli bude i sklála třeba), takže samozřejmě nastává moment, kdy už mě moc nebaví si vždy vybavení půjčovat a chtěl bych vlastní. Tak a teď co koupit, předpokládám, že jako začátečník asi nepotřebuju kdo ví co, takže po čem koukat? Primárně řeším lezečky a sedák.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Emiliano napsal:

Ahoj, jelikož nelezu, můžu se zeptat, co je na těch fotkách konkrétně špatně? Docela by mě to zajímalo. U některých asi vím, ale raději bych to měl potvrzené od někoho zkušeného. Díky

Na fotkách 1,2,3 je špatně to, že jsou cvaknutí za tak zvané materiálové oko na sedáku, které má nosnost asi tak 5 kilo a pokud se za něj pověsíš celou vahou, tak na tuty praskne. U sedáku se musíš přicvaknout přes nosné centrální oko nebo přes oko bederního pás a nohaviček současně. Na materiálové oko po obvodu pasu se věší / odkládá pouze lezecký materiál (karabiny, smyčky, jistítka, blokanty). Foto 1 navíc je blbě v tom, že má dotyčný klasickou lezeckou smyčku (používá se pouze při sezení v kruhu na skále nebo pro jištění  štandu) tzv. odsedku, která při pádu nepohltí energii a při větším pádovém faktoru (který se na ferratách při pádu dosáhne běžně) navíc šitá symčka praskne- Fotka 4 tam je pán cvaknutý přes jistítko tzv. kyblík úplně nesmyslně.  U fotky č.5 je to podle mě správně. A č.6 nějaký kladkostroj z lana a opět šitá smyčka, která netlumí a může prasknout.  Na ferratyě musíš mít výhradně ferratový set, který má dvě části (v jedné jsi vždy jištěn a druhou přesunuješ, abys ani v jednom okamžiku nebyl nezajištěný) a ten set má tzv. párací (nebo jiný) tlumič, který zajistí, že když spadneš, tak to pohltí energii pádu (je to jen na jeden velký pád) a nezlomíš si páteř.

EDIT: Afričan píše, že u té pětky to je špatně, díky karabině navíc, možná ano, ale podle mě to bude fungovat a není to fatální.

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...