Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky


Doporučené příspěvky

Starý návleky dosluhují a vůbec jsem nečekal jaká prekérka bude sehnat náhradu, trefil jsem se asi na po šestý 😬 Buď nešli přes lýtko, nebo byli dlouhý, krátký, forovy, no mazec a to samý dobrý značky...tak nakonec Millet, u kterého tabulka velikosti sice vůbec neodpovídá, ale když sednou tak jsou super. Kdyby měl někdo zájem, doporučuji začít od největší velikosti L, která je prý tak nějak všem :D

 

 

DSC_2391.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Prochy68 napsal:

Tak to gratuluju, mne nesedly pres lytko zadny co jsem kdysy zkousel, ale treba uz ted delaji neco na poradny chlapy emoji3.png

Přesně, to šijou na nějaký vyzáblý číňany, jinak my to hlava nebere. Tyhle Alpine dry edge bych měl mít na sedmičku botu v S velikosti a upřímně L mi je akorát...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Z. Paul napsal:

Já mám navleky od RAB na zip a přes nej sucháč a drží cajk. Dokonce L velikost padla hned jako první. :) 

Zip a přes něj sucháč je základ, už bych nic jiného nechtěl. RAB je parádní značka, bohužel mi tu ale přistál model bez zipu v GTX a takový divný spodní popruhy. To jejich nastavení mě nepřišlo úplně fajnový, ale jinak pohodlný byli, to jako jo...

DSC_2394.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Z. Paul napsal:

Mám dost podobný, akorát se zipem a nemám tak “fajnový” naleštěný spodní popruhy 😁 ale klasicky matná Hrubá guma. 🤷🏿‍♂️

Přesně jak píše Prochy68, nejde o funkčnost, ale člověku to musí na kopci hlavně slušet 😎 Já nepochopil to ladění popruhů, to musíš rozepnout celý návlek, aby jsi je dotáhl, nebo povolil na tom vnitřním sucháči? Přišlo mi to trochu hloupé, ale třeba v tom je nějáký fígl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Z. Paul napsal:

Tak to nevím, mám určitě jiný model, já mužů všechno nastavovat i zapnutý 🤷🏿‍♂️

No jasný, tak mě to přijde i logický, tady jsem to nechytil. Však to vidíš na ty fotce viz. výše...zajímavé řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 31 minutami, African napsal:

No jasný, tak mě to přijde i logický, tady jsem to nechytil. Však to vidíš na ty fotce viz. výše...zajímavé řešení.

Jasný jasný chápu, u těch mojich jestli si dobře pamatuju tak se pak blbě schovává ten zbytek toho popruhu takže na to kašlu a nechávám to plandat 🤷🏿‍♂️ Tímhle to asi chtěli nějak eliminovat ale nedomyslel to do praxe 😬

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak trošku z jiného lezoucího soudku :) Řešil jsem tu před časem věci na stěnu a už mám nějakou dobu vlastně komplet, jen jsem zapomněl zmínit.
Zde jedna rychlovka lezek se sedákem a jak je vidět vzhledem ke stavu, používám hojně :) 
Poslední dobou jsem si dost oblíbil boulder, takže střídám se stěnou a přijde mi to i fajn, protože na boulderu si jednak mohu zablbnout a zároveň si zkoušet různé věci, které jsem pak schopný aplikovat i na stěně a je to znát.

No a když vše klapne, tak zhruba na září plánujeme lezení + ferraty v Itálii, tak to už budu mít komplet.

IMG_7851.jpg.25ed8950d6e67896e3feb52759f1c818.jpg 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Boulder je fajn, človek zosíli a skoordinuje sa. Katany sme prebrali, zvyšok čo vidím, je od Black Diamondu. Už si presne nespomínam, čo si mal pri sedáku ešte vo výbere, ale pozerám, že máš model Momentum. Ten som nikdy neskúšal. Ako si s ním spokojný?

A ešte k návlekom - dlhé roky používam od Trekmates. Výborný strih, Goretex, zips s velkými zubami, takže aj ked mrzne, alebo sa tam dostane pri navliekaní sneh, tak nevadí. Samozrejme sucháč flap cez neho. Akurát popruh popod podrážku topánky je tak tuhý  a v mraze stuhne ešte viac, takže je problém si ho donastaviť - tam je len zadrhávacia spona (ladderlock). Ale aj tak si to pripravím doma nasuchu, aby som sa potom s tým nehral v mraze  s holými prstami.

Díky za tip na tie od Milletu, vyzerajú pekne. Tá klínová časť s logom, to je nejaký plast?

U Raabu - koncovky popruhu idú dnu, ak dobre vidím, takže na jednu stranu fajn, že nič neodstáva a nevadí pri chodení, ale ako sa to nastavuje...fakt asi len zvnútra návleku.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo boulder mě hodně baví, beru to jako takové zpestření a možnost si zkusit cokoliv bez mentálního bloku, že se proletím, což mám dost často na stěně, že se mi do něčeho prostě nechce a vím, že je to jen v hlavě. Taky od chvíle, co kombinuju s boulderem si i na stěně dovoluju přece jen víc, protože mám takovou podvědomou větší jistotu, že ten další krok dám, aniž bych letěl.
Katany vážně super, asi jedinou slabinu mají na boulderu v případě, kde je třeba potřeba co největší styčná plocha, tam dost ujíždí, protože kvůli svému tvaru ta plocha není úplně nej, ale už jsem se s tím sžil a přizpůsobil tomu takové kroky.
Co se týče sedáku, tak jsem měl ve výběru nějaké od Petzlu, Mammut, CT, BD ale v jednu chvíli toho nebylo moc skladem, takže se mi výběr dost krátil a chtěl jsem to přece jen mít vyřešené. Nakonec jsem se zařekl, že už nějaký koupím a taky se tak stalo. Petzl, který jsem chtěl asi nejvíc, jsem neměl možnost zkusit, nebyl, ale díky velice ochotnému prodavači, který i fakt věděl, jsem měl možnost pořádně vyzkoušet všechno možné, kromě předvýběru to byl třeba i Edelrid. No vyhrál to právě ten BD a to hlavně proto, že jako jeden z mála nemá u nohaviček švy, ale celá plocha je krásně čistá a příjemná. Taky je lehounký, super nastavování a i když na pohled vypadá, že je takový naprosto obyčejný, tak právě možná díky tomu je super pohodlný. Ono lézt třeba v nějakých silnějších kalhotech, nebo tak něco, tak bych švy apod., asi ani neřešil, ale lezu ve všem slabém a tam je cítit každá blbůstka.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bells - Momentum je asi najpredávanejší model od BD. To, že vyzerá akoby obyčajne, to vôbec nevadí, hlavne, že ti sedí. S tými švami na nohavičkách - máš pravdu, ale predsa len tam máš minimálne kraťasy, takže to tak nevadí. Osobne mi najviac vadí prešívanie na bedrovom páse, zvlášť ak lezieš v lete hore bez. Toto vadilo napr. pri Mammut OphirSlide - novší model, kde pozdĺž celej hrany je našité páskovanie. Neviem, či to bol problém len daného kusu, ale vyčnievajúca zatavená hrana opáskovania + prešívanie, to nepríjemne škrabalo. Pritom u staršieho modelu s tým nebol vôbec žiaden problém. U modelov, kde prešívanie je bez opáskovania a vyvedené mimo styčnú plochu s telom, je to výborné a bezproblémové. Myslím, že aj tvoj Momentum to tak má.

Príklady toho okraja:

Mammut Ophir Slide:

1531273734_MammutOphirslide3-2.jpg.990849ab09a12e955c925e322561636e.jpg

 

 

Petzl Adjama (model 2021

)1225189775_PetzlAdjama2021.jpg.5c70ca85e27abe486ae9fbde38baeb06.jpg

 

Katany - áno máš pravdu, oni sú prehnuté. Tak už budeš vedieť do budúcna, že aký typ načo. Tak či tak skončíš pri dvoch modeloch🙂. Mne sa u Katan páči to, že ani po čase nemäkne a nedeformuje sa prehnutie, čo mi dosť vadilo pri Pearl laces ešte od Rock Pillars.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...