Jump to content

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

African

Recommended Posts

před 28 minutami, African napsal:

Jsem včera konečně zhlédnul Finding Michael a mám z toho trochu smíšené pocity. Celé je to tak trochu bouda na diváka, ale je to celé hezky natočené a kompenzuje je to, že je to celé dělané pro dobrou věc 👍 Je tam halda nových záběrů Everestu a několika Rolexek , takže doporučuji ať si na to každý udělá obrázek sám.

Findiong Michael.jpg

Cez víkend som to pozrel a je to presne tak ako píšeš. Po vzhliednutí tohoto filmu mi ale vyhodilo Disney+, že si mám pozrieť Free solo o Alexovi Honnoldovi. Lepšie som ani nemohol spraviť, veľmi dobre spravený dokument a tie zábery sú neskutočné .

Posted (edited)
před 3 hodinami, MR1990 napsal:

Cez víkend som to pozrel a je to presne tak ako píšeš. Po vzhliednutí tohoto filmu mi ale vyhodilo Disney+, že si mám pozrieť Free solo o Alexovi Honnoldovi. Lepšie som ani nemohol spraviť, veľmi dobre spravený dokument a tie zábery sú neskutočné .

Free sólo je pecka, dál mohu doporučit pokud si neviděl Meru a film Broad Peak, mám dojem že na Netflixu....images.jpeg.396b758ebabfa677c45880200d8d6ed8.jpeg

MV5BMTQ4MDM3NjY2Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjkyNTIzNjE@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Edited by African

před 4 hodinami, MR1990 napsal:

Tam me akorat strasne rozcilovala ta jeho blondata.. pani, jinak pecka, ten vykon sam o sobe z jinyho sveta, a jeste krasne natocenej..

Před hodinou, African napsal:

Free sólo je pecka, dál mohu doporučit pokud si neviděl Meru a film Broad Peak, mám dojem že na Netflixu....images.jpeg.396b758ebabfa677c45880200d8d6ed8.jpeg

MV5BMTQ4MDM3NjY2Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjkyNTIzNjE@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

ďakujem za odporúčanie, dávam ich do zoznamu :)

Tak letenky na listopad koupeny, konečně je zase na co se těšit... Máme v plánu Three Passes, tak jsem zvědav, v oblasti Everestu jsem ještě nebyl :) 

před 33 minutami, enGiN napsal:

Tak letenky na listopad koupeny, konečně je zase na co se těšit... Máme v plánu Three Passes, tak jsem zvědav, v oblasti Everestu jsem ještě nebyl :) 

Pecka, bude se Vám líbit, hlavně famózní Everest 🥰 S kým letíte? Ty ceny co tak koukám asi stále žádná hitparáda co? 😖

Pecka, bude se Vám líbit, hlavně famózní Everest 🥰 S kým letíte? Ty ceny co tak koukám asi stále žádná hitparáda co? 😖

Jak říkáš, ceny žádná hitparáda no... Nakonec jsme se rozhodli pro Qatar Airways z Vídně za 23.500,- Kč a v ideálním termínu sobota odlet, neděle za 3 týdny návrat. Z Prahy lety špatně navazovaly.

před 35 minutami, enGiN napsal:

Jak říkáš, ceny žádná hitparáda no... Nakonec jsme se rozhodli pro Qatar Airways z Vídně za 23.500,- Kč a v ideálním termínu sobota odlet, neděle za 3 týdny návrat. Z Prahy lety špatně navazovaly.

Jop, to je brutál, letos dávám pohov pokud s tím nehejbnou a příští rok se uvidí. Co tak všude slyším, mělo by se to vrátit do normálu až se uklidní letecká situace, ale kdy to bude nikdo neřekne :wacko:

Tak první letošní projekt jest upečen 🙏 Rakouský bratr hledal, hledal až našel přenádherný kopec jménem Grimming (2351). Fascinuje mě jeho osamocení, takový správný solitér jest to :notworthy: Nejedná se o nikterak extrémní a náročný výstup, spíš setkání dobrých přátel, ale podceňovat nelze samozřejmě nic, po té co jsem málem zgebnul na Sněžce už jsem nějaký ten pátek na pozoru 😆 Počkáme na trochu stabilnější podmínky, volno v práci a kolem května už bych to viděl hurá nahoru....

image001.png

image002.png

image003.png

Ten vypadá moc hezky a vidím ho poprvé. My uděláme tradičně "otvírák sezóny" na Schneebergu a pak už dle času, možností a peněz... snad nějaký Švajc.

Edited by Zdenek1307

před 1 minutou, Zdenek1307 napsal:

Ten vypadá moc hezky a vidím ho poprvé. My uděláme tradičně "otvírák sezóny" na Schneebergu a pak už dle času, možností a peněz... snad nějaký Švajc.

... i když kecám, vždyť to je ten kopec na tahu na Schladming 👍

před 2 hodinami, Zdenek1307 napsal:

Schneeberg je taktéž fajnový kopec, tam jsem také nikdy nebyl 😆 Švajc řeším na září které mám letos asejc volnější, tak už snad....musím to zaklepat, ale můj dvorní horský vůdce je zase někde v pejru a nekomunikuje. Máš nějáký nápad už na Švajc?

Schneeberg je taktéž fajnový kopec, tam jsem také nikdy nebyl 😆 Švajc řeším na září které mám letos asejc volnější, tak už snad....musím to zaklepat, ale můj dvorní horský vůdce je zase někde v pejru a nekomunikuje. Máš nějáký nápad už na Švajc?

Zvykl jsem si na kombinaci jezero+hory, takže tak. Je jich tam hodně, ale zatím to směřuji na Klöntalersee a okolí. Je to jedna ze tří variant.

Před hodinou, Zdenek1307 napsal:

Zvykl jsem si na kombinaci jezero+hory, takže tak. Je jich tam hodně, ale zatím to směřuji na Klöntalersee a okolí. Je to jedna ze tří variant.

👍

Tak do třetice snad už všeho dobrého jak se říká 🙏 Právě u mě přistál nový termín na září, ale nebudu si už dělat žádné naděje a ono to nakonec jednou nějak dopadne :punk:

01.jpg

před 1 hodinou, African napsal:

Tak do třetice snad už všeho dobrého jak se říká 🙏 Právě u mě přistál nový termín na září, ale nebudu si už dělat žádné naděje a ono to nakonec jednou nějak dopadne :punk:

01.jpg

Jako že šup nahoru s gajdem? 

Tak doufám sobecky, že ti to klapne. Mám stále v plánu, než půjdu do důchodu, oběhnout UTMR a při té příležitosti poslat ženu nahoru s guidem. Takže pak ocením všechny osobní reference a zkušenosti

@African- jakou stranou tam chcete?

Edited by Ajaj

před 9 minutami, Ajaj napsal:

Tak doufám sobecky, že ti to klapne. Mám stále v plánu, než půjdu do důchodu, oběhnout UTMR a při té příležitosti poslat ženu nahoru s guidem. Takže pak ocením všechny osobní reference a zkušenosti

@African- jakou stranou tam chcete?

Tak to jsi dobrý divoch, kolik chceš běžet? My jdeme švýcarskou normálkou Hornligrat. Samozřejmě ti pak dám vědět co a jak, samozřejmě i kontakt na dobré guidy....