Přejít na obsah

Steinhart Ocean two


Ivo_S

Doporučené příspěvky

^ Emef má ruku tipuju 16,2 cm  ;)

 

Jinak od Steinhartu mám Navi B-Uhr Handaufzug 44 a připdají mi jako "inspirované" Big Piloty, tady ty žluto-černé O2 zase jako Aquatimery... ale když tady píšete, že to není až tak okaté - jak to posuzujete?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 108
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pod vodou jsem nezkoušel točit. Ale to by možná mohlo pomoct. Asi pod teplou, co? :)

 

Přesně jak říká Filip, mám ruku něco kolem 16, takže jak párátko. Proto mě dost překvapuje, že mi tyhle 43 seděj. I když teda kluci na srazu řikali, že bych mohl mít klidně i PO 45,5 :D

 

Co se týká podobnosti s aquatimerama, tak musim dost nesouhlasit. Jediný, co tam je stejný, je světlá čtvrtka lunety. I když o tom by se taky dalo polemizovat, protože to má vícero potápek. Ale jinak jsou ty hodinky naprosto svý a hlavně třeba tvar ruček je fakt jinej a nádhernej. Bavěj mě dost. :)

 

A bavěj mě dost dneska, protože poprvý vidim v datumovce 4 a je fakt zajímavá. :)

 

Už abych si večer zakroutil tou lunetou ve vaně. :D

Možná bych se mohl zkusit zeptat kubsona, jak to je s jinejma O2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filip.J : Ukaž mi ty podobné akváče, prosím.

 

emef : Díky za odpověď. Sám právě váhám mezi O2 a Sumo, jenže když jsem viděl tyhle fotky a ještě k tomu připočtu, že mám doma MM sponu, tak asi Seiko. Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ggrandhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47775-steinhart-ocean-two/page-3&do=findComment&comment=926526

Neber to jako rejpání, prostě se ptám. Jasně že jsou tam odlišnosti, ale ta žlutá čtvrtka lunety + žlutá minutovka + bílá hodinovka + černý zbytek... opravdu to nemyslím zle, mně osobně to nevadí. jenom tam tu podobnost prostě vidím.

 

Nemyslím ty bílý emefovy (i když bílý Aquatimery dělá IWC taky  ;) ) - ale berte to fakt jako dotaz naivní, nikoliv jízlivý, prosím.

Edit: Teda spíš bílo-černý emefovy. Ty úplně bílý jsou mazec, na chvilku mi vyrazily dech. Mám pocit, že se ke mně hodinky s bílým cifrem nehodí, ale nad těmito budu přemýšlet  :punk:

Upraveno uživatelem Filip.J
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jó, Suma jsou Suma, o tom žádná. :) Taky se mi honily hlavou, hlavně maj díry na stěžejky skrz, což je jedna z mejch nejoblíbenějších fičůr. :D

 

Jasný, u těch žlutejch tam jistá podobnost je, koneckonců žlutejch potápek se zas tolik nedělá. ;)

Ale ty bílý jsou fakt nádherný. Taky jedny z mála bílejch cifrů, co mě fakt zaujal. Ale mám černý. No a co. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nechci vám moc radit, spíš jen takový tip pro další bádání- někde jsem tady na chronomagu, myslím že v nějaké "Monstra" sekci zachytil radu o stříknutí silikonového oleje pod lunetu, ale jak píšu, chtělo by to dohledat, a případně ještě ověřit názor u někoho zkušenějšího.

Neviem ako silikonovy olej, ale cisty silikonovy spray rozpusti lepidlo co drzi vlozku lunety (aspon na Ocean 1), daval by som si na to pozor..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

vyriesil uz niekto ten tuhy chod lunety, mne sa s nou toci riadne tazko, skor by som povedal ze sa s nou takmer tocit neda

 

Já jsem to vyřešil, točil jsem s ní tak často, až povolila (mám je od září) :-) Občas se sice stává, že jde taky ztuha (může to být teplotou, bordelem, mastnotou, nevim...), ale většinou už mi v pohodě stačí dva prsty. A to jsem s tím na začátku hodně zápasil. Dál už naštěstí nepovoluje, takže jsem spokojenej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsíci...
Návštěvník LukeD

Také nad nimi přemýšlím... od doby, co jsem jejich existenci zaregistroval, když je emef prodával. :) Chci je nicméně jako hodinky na práci, které tak nějak dlouhodobě hledám... a nejsem si úplně jist, jestli by to daly. Přesněji řečeno, jestli bych to dával já a zbytečně se o ně nebál. ;) Má někdo z vás dlouhodobější zkušenost s drsnějším zacházením s těmito kráskami?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem je teda nikterak nešetřil a daly to. :)

Fakt se mi po nich stejská a za ty prachy mi pořád nepřijde nic lepšího. Tajně doufám, že je jednou začnou vyrábět ve 40 mm, abych si je mohl zase koupit. Těch 43 dneska už prostě nedám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

No, já jsem právěže tak nějak rozhodnutý vypravit se teď po sezóně do Prahy a vyzkoušet si je v Chronoshopu, jak mi budou sedět. Díval jsem se, že aktuálně už mají jen varianty Black, White a Blue. Docela by mne zajímalo, jestli jsou ještě stále dostupné nějaké další barevné varianty, které se v tomhle vlákně také mihly.

 

Každopádně se mi na základě fotografií asi nejvíc líbí ty bílé, což bych nečekal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...