deekay Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Narazil jsem na jednu stranky (http://www.solod.com/info/5_Mechanical_watch_using_FAQ.html) kde se pise: "Q. Is there any special care should I give to my watch? Your watch is a precision measuring instrument. Treat it carefully, and it will serve you well. Avoid undue shocks (such as dropping on hard surfaces). Never wear mechanical watch while playing golf or tennis because arm speeds excess of 70 mph can damage the movement of the watch. Also, check your watch to see if it is labeled Water Resistant, if not - avoid all contact with water." pro neznale anglickeho jazyka vypichnu: "Nikdy nenoste mechanicke hodinky pokud hrajete golf nebo tenis, protoze rychlost paze presahujici 70mph muze poskodit strojek hodinek." Tech 70mph me teda uprimne vydesilo. Podle toho co se pise by byly mechaniky jen na noseni pri sedave praci, popripade chuzi. Treba jizda na kole v terenu by jim musela dat neuveritelne do tela, protoze ty vibrace v oblasti zapesti jsou silene, to same behani. Taktez by je to vylucovalo ze sportovni (nebo nedejboze zavodni) jizdy autem a vubec vseho kde jsou rychle pohyby rukou? To by pro me znamenalo poridit si k mym Seiko Divers jeste jedny quartzove hodinky pro aktivity kdy zrovna nesedim v praci u pocitace Coz je skoda protoze do rady Seiko Divers Automatic jsem se zamiloval hlavne diky klasickemu designu a samozrejme bych je chtel nosit co nejdele. Chtel bych teda poprosit vsechny povolane zde, zda by sem hodili nazory co s mechanikami delat a nedelat. Tenhle thread by pak mohl poslouzit novym uzivateum tohoto fora, co si chteji poridit mechanicke hodinky. Jelikoz se tu na chronomag foru vetsina nad quartzkami ofrnuje a temer kazdy kdo se sem zaregistruje drive nebo pozdeji nejake mechaniky zakoupi, tak by bylo fajn pak udelat nejaky vyber z moudrosti co se doufam v tomhle threadu objevi
emka Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Ja si dovolim pridat taky jeden odkaz, jsou tam docela pekne popsany zaklady pece o hodinky... http://www.watcharama.com/care.htm
emka Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 deekay, ja bych se zase tolik nebala - 70mph je neco kolem 110km/h, pokud dobre pocitam, tak je to asi 30m/s, tak rychle prudke pohyby snad rukama pri behani nebo jizde na kole nedelas, ne? Pochopila jsem to tak, ze jde o ten svih a rychlost, kterou se ruka s hodinkama pohybuje.
Skeleton Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 A take jde hlavne o ty narazy ...
deekay Odesláno 31. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 emka: No treba pri jizde na kole jde hlavne o ty vibrace, tam bych si asi automaty netroufl nosit, driv (8let zpet no ) jsem hodne jezdival a jelikoz kvuli trialu jsem mel komplet pevne kolo bez odpruzeni, vibrace prenasene do riditek pri rychle jizde v tereny byly znacne. Je me jasny ze nepujde ani tak o tu rychlost 70mph ale predevsim o pretizeni. Zajimalo by me, jak to resi trebas pritomni motorkari, mame jich tu dost
Foundryman Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Deekay, na motorku nosím Prim Sport II, bez problémů. Je ale fakt, že mám choppera, i když rychlýho :-) Ale problémy jsem nikdy neměl.
honda Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 30m/s lidská ruka určitě nedosáhne ani ve švihu.Podle měření má boxer,trénovaný,rychlost okolo 12m/s.Ale tenis bych s hodinkama na ruce asi stejně nehrál.A golf?Golfisté mají při hře hodinky na ruce běžně.
deekay Odesláno 31. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 honda: No proto sem zalozil todle tema, abysme tu potvrdili pripadne vyvratili tyhle veci Diky za prispevek Golfisti maji treba quartz tady jsem nasel neco http://www.msnbc.msn.com/id/9773121/ "And some golfers find their regular watches are very quickly damaged by the repetitive and violent shocks generated by golf swings. This new watch gives 5,000 Gs of shock absorption or 45 times more than the shock received by the watch during a golf swing."
HonzaX Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 K tomuto by se měl vyjádřit nějaký odborník hodinář. Co třeba mechano ??
Leclerc Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Hlavně hodinky neházejte ne zem! Fakt jim to nedělá dobře. Viz: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4770
ctenar Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Ten tenis bude problém nikoli v rychlosti ruky jako takové, ale v rázu způsobeném odpalem míčku. To asi skutečně mechanice hodinek bude dělat značně zle..... Pokud se jedná o kolo, tak si myslím, že "normální" jízda, byť i v terénu, nemůže mechanickým hodinkám sportovního typu příliš ubližovat a měly by to (sportovní hodinky) snést. Společenské modely to samořejmě přežít ve zdraví nemusí.
šarik Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Léta jsem jezdil na kole s hodinkami PRIM a na ruce se jim nikdy nic nestalo. Míval jsem je i připnuté na řídítkách a tam se mi vibracemi akorát vyšroubovala korunka. Podle mých zkušeností se domnívám, že pokud by něco takového mechanice škodilo, tak v zanedbatelné míře. Domnívám se, že důsledkem těchto aktivit může být snad jen přechodná ztráta přesnosti chodu. Jen netlumené nárazy do hodinek by je poškodily.
deekay Odesláno 31. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Ja si pamatuju ze jako maly jsem mel Prim Sport a taky sem s nima delal psi kusy a furt fungovaly. Mozna jsou Primky extra odolne Ono asi bude taky rozdil mezi mechanickymi s rucnim natahem a automaty, kterezto jsou asi slozitejsi.
falkkon Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Nekamenujte mě ,ale mechaniky mám na ruce i při práci s kladivem,(seiko 5) RLT bych si samozřejmě sundal. Jo.hodinky standartně na levé ruce a jsem levák.
deekay Odesláno 31. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 falkkon: Ja te kamenovat nebudu, pokud ti stale funguji tak jsi me jen potesil (tim spis ze sou to seika)
mechano Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 K tomuto by se měl vyjádřit nějaký odborník hodinář. Co třeba mechano ?? Ano , švih mojí ruky je tak rychlý že se přetrhne řemínek a hodinky ještě chvíli visí setrvačností ve vzduchu. Ale vážně ? Někdo si myslí že sportovní hodinky mají nějaký jiný , sportovní stroj ? To ne , jsou jen robustnější nebo fórovější strojky. Třeba ty MVS měly kvůli odolnosti proti nárazu takové udělátko které zabraňuje "přeskočení" vlásku po nárazu. Jinak všechny druhy přetížení včetně magnetizmu působí více či méně na přesnost chodu vždycky. (sakra po tom portským mi to nějak kecá)
MartinP Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 No nevím. Tenis nehraju takže nemůžu posoudit jak velké nárazy ta hodinky musí snášet. U golfu žádné extrémní rázy na zápěstí nepozoruju. Jinak bych chtěl mít švih v oblasti záměstí 30 m/s. To je snad tak rychlost na konci hole - tam ale hodinky nenosím :-) Pokud vím tak TAG Heuer má přímo hodinky na golf, mají pouze upravené zapínání pásku a korunku mají na opačné straně než je obvyklé. Je pravda, že jsou to quartz. Pokud by to bylo s tím tenisem a golfem tak špatné tak by asi Omega nebo Maurice Lacroix případně další firmy na svých stránkách nepředstavovali golfisty, kteří hrají s jejich hodinkami. Chtěl bych vidět to haló v US kdyby někomu řekli, že si hodinky zničil, protože hrál golf. A on by jim řekl, že vycházel s reklamy kde např. Garcia taky hraje golf.
sheepeck Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 Pozor pozor - ruka se opravdu muze pohybovat i pres 30m/sec. Ovsem musite se podivat po jinem sportu. Boxerum ty ruce zase tak moc do svihu nejdou. V baseballu ale nadhazovaci davaji micku az 90 majli za hodinu, takze to bude jeste o kousek vic nez tech 30m/sec.
VS Odesláno 31. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2006 No ale zase si při poškození hodinek sportem můžu častěji udělat radost nákupem nových
MartinP Odesláno 1. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2007 Pozor pozor - ruka se opravdu muze pohybovat i pres 30m/sec. Ovsem musite se podivat po jinem sportu. Boxerum ty ruce zase tak moc do svihu nejdou. V baseballu ale nadhazovaci davaji micku az 90 majli za hodinu, takze to bude jeste o kousek vic nez tech 30m/sec. To dávají míčku, ale ruka samotná se pravděpodobně tak rychle nepohybuje. Už si na učivo z fyziky moc nevzpomínám, ale dám příklad. Pokud budu mít bič tak jeho konec se pohybuje o hodně rychleji než ruka která s ním švihá. Možná je to příklad "mimo mísu", ale předpokládám, že stejná závislost je u basellové pálky nebo golfové hole. U golfových holí je vzdálenost doletu míčku daná délkou hole (pokud mám stále stejný švih a neuvažuji další vlivy jako vítr, konstrukci míče atd.) tzn. že driverem odpálím dál než např. 7 železem. A je to dáno právě tou délkou hole, která dává míčku větší výchozí rychlost a tudíž míček i dál letí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se