Přejít na obsah

Parfémy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 2,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 26. 8. 2020 v 22:12, bohus76 napsal:

Kolega z břitva fóra říká,že Pitralon je "neutrální"  vůně , /dle  jeho ženy / je to "zbraň hromadného ničení" a ta vůně je takřka nezničitelná 🤣 Co by za tak výraznou vůni daly renomované značky 🙂  Někde mám schováno pár originálních flakonů,ale spíš je to jako odstrašující případ 🙂 

No právě to musí být ten současný z té fabriky, jak dělají mýdlo s jelenem, já nevím, jak se teď zrovna jmenujou - Schicht možná, prostě dřívější zkusteSETUZA. Ale takový ten co se ještě teď doprodává za asi 28 korun třeba v Tescu (protože jinak už je nový a ten stojí přes 150Kš a to už je zase moc :D).

Jinak zkuste na takové to domácí vonění vůně Alpa, jejich Cologne dokonce dostala vysoký počet hvězdiček od nějakého amerického renomovaného blogera. Mají jich víc, zkuste to, kdyžtak opět  = použití jako desinfekce...

Já jedu jen v dámách, tak vám můžu doporučit pro ty knihovnice fialku, je to jen ten horní tón květu fialky, jednoduchá chemie, ale není to nic horšího, než co se dává do "velkých" parfémů (a do bonbonů Fialky) - životnost jepice, ale za 30 korun potěší... :) Holky často chtějí "něco s fialkama".

Vede to třeba VMD drogerie, drogerka v Máji (MY) na Národní, klasické vesnické drogerky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou bych rád poděkoval, za spoustu tipů, spoustu už jsem toho zkusil a i něco navíc a už teď mám svůj výběr rozšířen, takže super. Ještě mám několik kousků na zkoušecím listu, ale musím postupně, jakmile toho očuchám víc, takže už mi přijde, že necítím nic, ani ty kávové zrna už pak nefungují :)

Mé nynější pořadí toho, co mám / po zkoušení i chci je následující....třeba to někdy pomůže i někomu dalšímu, když jsem sám žádal o pomoc.

1. Truefitt&Hill Sandalwood je pro mě prostě nej, to je vůně, kterou jsem hned od prvního stříknutí věděl, že musím mít a drží stále, jen se musí ještě s něčím kombinovat, jinak se "převoní", i tak je to asi taková moje signature.
2. Fahrenheit - jo je to hrozná masírka, ale já ho mám fakt rád a to i slabší verzi Cologne.
V mém případě je u obou výhoda, že je má tůze ráda i žena, takže je to regulérní win-win.
3. Montblanc Legent Intense - jeden ze zdejších tipů a okamžitě je to u mě na třetím místě, super vůně, za to vážně díky, vlastně i další od MB se mi líbí, ne až tak, ale líbí, takže fakt dobré.
4. Armani Acqua di Gio Homme  - klasika, mám x let a vždy se k němu vracím. Zkoušel jsem i ty další verze a Profondo není špatná, ale působí na mě natolik podobně, že třeba držet doma obě verze mi přijde jako blbost, takže leda buď ten, nebo druhý a v tom případě já zůstanu věrný původní verzi. Ještě bych podobně přiřadil rovnou i Armani Code Colonia, též se mi líbí a určitě koupím, ale ne když bude doma i klasika, chci prostě různé vůně.
5. Cartier L´envol - to byl takový můj test, respektive jsem zkusim rovnou několik Cartierů a líbí se mi tento, který už mám doma a pak Pasha. V obou případech takové zajímavé vůně, splňují to, že jsou jiné, než to, co mám. Navíc - vím, totální blbost, ale ten L´envol má i krásný flakon. Já jsem holt i na ten design apod. :) Váží asi metrák a ten uzávěr a mechanismus, to mě strašně baví...jo jsem magor :)
5. Paco Rabanne Invictus Intense - Invictus byl opět i zdejší tip a je vážně dobrý, hlavně ten Intense, ve kterém je dle popisu i whisky (mě přijde, že Rum :)) a je to v tom super zpestření.

Zatím takto, na chvíli mám určitě vystaráno + mám ještě x kousků, co chci určitě zkusit, třeba Zde zmiňovaný Creed, nebo Acqua di Parma, od těch objednám vzorky a ještě mě dle složení zaujalo D&G The One, ale kdo ví.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 8. 2020 v 7:42, Sphinxx napsal:

Invictus je super, doporučil bych Ti ještě zkusit Invictus Aqua. Včera jsem zkoušel Acqua di Gio Profondo (mandarinka+bergamot+levandule)  ppč. vychytaná vůně, hodně mě překvapila výdrž, mám klasické AdG a jako super, ale tohle je lepší. Profumo mi moc nevoní, ale Profondo mě fakt chytlo za nos. 
 

Teď jsem vzal Acqua di Parma a můj názor.

Arancia di Capri - vůně je to super, krásně ovocná, akorát výdrž na mě tak 7/10.

Fico di Amalfi - vůně jako taková spíš klasika, nic co by mě posadilo na zadek, výdrž zase slabota 6,5/10

Colonia Essenza - ještě ji nemám, ale asi to bude poslední AdP, které dám šanci a to jen proto, že jsme ji nechali v reálném výběru co se týče výdrže, tak uvidím.

Včera jsem si koupil Chanel Platinum Egoiste - klasika, ke které se rád vracím, ta má výdrž úplně super. Montblanc už je doma, moc díky za reálný tip, Prada L'Homme bude doplňovat Chanel Bleu na zimu.

Acqua di Parma v těch modrých flakónech vůbec neperformují, a za tu cenu je to ostuda, ale věř, že Colonia je jiná a využiješ ji nejen v létě. Nedávno ji měla protistrana na jednání a na začátku schůzky jsem se ani nesoustředila. :D Není to polívačka jako modré flakóny, zkus. 

Můžeš ještě zkusit Zadig Voltaire - This is him a Just rock for him, oba jsou podobné. Nemají je v Sephoře, ale najdeš je v Douglasu. 

Upraveno uživatelem sancerre
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Sphinxx napsal:

Tu Colonii Es. zkusím určitě ... díky za tip. 

Zkus ji na kůži, pokud máš možnost, celkem se to liší od papíru u této vůně. Mají ji i v některých Sephorách a určitě ji najdeš v Ingredients. Věřím, že zaujme. 

Jinak fajn je i Burberry - London for men. Je trochu retro (byl moderní před pár lety) do té míry, že je to cítit až jako něco nového. :D Na podzim určitě využiješ, ale už to asi má jen šedý trh - Notino a spol. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, sancerre napsal:

Zkus ji na kůži, pokud máš možnost, celkem se to liší od papíru u této vůně. Mají ji i v některých Sephorách a určitě ji najdeš v Ingredients. Věřím, že zaujme.

Měla jsi pravdu, zkusil jsem ji včera na kůži - na ruce i sebe a fakt se to liší od těch modrých. On už mi ji před časem dával vyzkoušet kamarád, dávali jsme to jen na papírek. Na té ruce se krásně rozležela a od počátku de facto úplně změnila, takže jasný tip na další nákup. Výdrž na té ruce cca 5-6 hodin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak nevím, kde plánuješ koupit, ale jestli v Sephoře, budou teď mít slevu 20 % na dny Marianne (kod "DM20"). Ale až od 18/9 během víkendu. Do obchodu bys musel mít kupony (a snad by ti tam dali i sadu miniatur, pokud koupíš něco od Acqua di Parma v objemu více než 50ml, ale popravdě ty ostatní vůně buď neperformují nebo jsou nezajímavé). Ingredients v tom není zapojeno. Douglas bude mít 25% slevu na vůně 50 ml a více, ale má obecně lehce vyšší ceny než Sephora a nemá Acqua di Parma. Douglas bude mít kód na eshopu "DM25". 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sancerre: děkuji za tip. Mám v Sephora kontakt a dostávám 25-30%, proto to beru primárně u nich. Velký výběr AdP je na Andělu, ale potřeboval bych zkusit něco ve Frangranze, takže je otázka, kde to nakonec koupím, ale díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

He, tak to gratuluji. 30 % dolů nedostávají ani členové "Sephora Gold" ve Francii. Já mám radost i za 20 %. A máme tam víceméně záruku, že parfém je fresh.

Jinak AdP mají i zajímavé interiérové difuzéry, těším se, že některý vyzkouším, ale oficiálně u nás nejsou vystavené.  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zdravím místní "voňavky" - Sphinxx (David), Kamil (Pepa), Laika, Sancerre a další, jak vidíte tyhle dva parfémy (pro a proti):

Chanel Allure Homme Edition Blanche EDP  vsChanel Allure Homme Sport EDT?!  Ten Sport mám a o tom Blanche uvažuji po Davidově tipu. Ten Extreme nechci.

 

Nezkoušel někdo - Gucci Oud Intense?

Davide, pokud se ti líbí ten Prada L'Homme, tak vyzkoušej i Amouage Reflection Man! Dneska mi přišel vzorek a je to jediný Amouage, který mi hned sedl a dost - takže je v pořadníku!

 

Díky za postřehy! Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Radek Cigi napsal:

Zdravím místní "voňavky" - Sphinxx (David), Kamil (Pepa), Laika, Sancerre a další, jak vidíte tyhle dva parfémy (pro a proti):

Chanel Allure Homme Edition Blanche EDP  vsChanel Allure Homme Sport EDT?!  Ten Sport mám a o tom Blanche uvažuji po Davidově tipu. Ten Extreme nechci.

Díky za postřehy! Radek

Radku, někdo tu psal, že ho Edition Blanche přestal bavit, já Ti za sebe mohu říct, že jsem měl EB již třikrát, respektive teď jej mám po třetí, zatím co Sport jsem měl jen jednou, EB je pro mě stálice a po Bleu je pro mě osobně jeden z TOP Chanel pro muže. A hlavně je to jeden z mála parfémů, kde mi nevadí vanilka (tady madagaskarská), je to tak krásně odladěná vůně s mými oblíbenými citrusy, že je mezi mými TOP.

A jinak za doporučení toho Reflection děkuji, ale já teď zase objevil vůni od mého oblíbeného Guerlain, ten bude na zimu a už se na něj těším. https://www.sephora.cz/p/lhomme-ideal---parfemova-voda-349983.html

Radku, když budeš chtít ten Chanel, nekupuj jej na Notinu, napiš mi, co a jaký objem a já Ti na něj uplatním dvacítku až třicítku u Sephory, protože na netu už se zbláznili a dorovnali Chanel na úroveň kamenných obchodů Sephora, Fann a podobně.

@sancerre: Mám tam dobrý kontakt, i proto nakupuji právě tam. Vyplatí se to na Chanel, Dior, Guerlain, Atelier Cologne, Hermes a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...