maisel Odesláno 18. června 2012 Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Obracím se s prosbou k těm co znají a ne jen tuší, tak jako já.V roce 2010 jsem koupil auto, které bylo prodané , jako 4 měsíce staré tedy uvedeno do provozu 2010, to že bylo vyrobeno 2008 je fakt a taky moje blbost, že jsem se na to nezeptal, mělo najeto 4000 km.To bych kousnul, ale teť když řeším záruku došlo k tomu, že vyšlo na jevo, že uvedeno do provozu bylo v prosonci 2009 a zaměstnanec autosalonu dle mého zfalšoval údaje, aby auto lépe jako předvaděčku prodal, už tram nepracuje.Servis, sice řeší nastalé problémy po rozhovoru s majitelkou docela vstřícně (před tím jsem nestačil zavřít dveře a skoro po mě hodili ten techničák, že je to nezajímá a důležité je co je v kartě od výrobce), ale to netuší, že auto má další nemalé problémy a předpokládam, že jim dojde trpělivost..., třeba jim křivdim, ale rád bych věděl, když budou nepříjemní, zda mam právo od smlouvy odstoupit a vrátit si oboustrané plnění, nebo alespoň žádat adekvátní slevu a plnou garanci, protože upřímě řečeno kdybych tušil, že je to rok 2009, tak za to ty prachy nedam a pod.Mám originál faktury s rokem 2010, techničák s rokem 2010, ale je zřejmé z karty auta, že správně je 2009.Díky za jakoukoliv radu a pokud by v budoucnu v případě soudního sporu i návrhu na mimosoudní vyrovnání, mě někdo chtěl zastupovat, budu vděčen za informac. Platba jak v tikající podobě nebo běžným způsobem:)Hezký den všem Marek
Jakubisko Odesláno 18. června 2012 Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Otec přesně tohle řešil se Superbem r.v. 2004, resp. o rok starší. Nedopomohl se ničeho, k soudu to ale nedal.
maisel Odesláno 19. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Otec přesně tohle řešil se Superbem r.v. 2004, resp. o rok starší. Nedopomohl se ničeho, k soudu to ale nedal. O TOM PRÁVĚ PŘEMÝŠLIM, FAKT MĚ NAŠTVALI...JEN NECHCI ZTRÁCET ČAS A POTŘEBOVAL BYCH VĚDĚT JAKÁ JE NADĚJE TO VYHRÁT...
koveras Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 (upraveno) Toto je úplne bežná prax, že autám, ktoré im rok dva ležia na sklade na nejaký fleet spúšťajú záruky, aby dostali podporu. Ako predvádzačky jazdia na manipulačných značkách (alebo ďalej stoja) a preto nie sú registrované. Predajca by ťa mal na toto upozorniť, výrobca sa bude držať toho, čo je uvedené v jeho dokladoch (teda pravdepodobne servisná knižka). Podviedli by ťa a ty by si mohol spor vyhrať, keby aj v serviske napísali dátum spustenia záruky dátum prvej registrácie. Takto budú tvrdiť, že si o tom vedel, že ťa ústne upozornili. Je to určite jednanie nemorálne a nekorektné, ale bohužiaľ, deje sa to. Teraz je otázka, či máš v zmluve uvedené že si kupoval nové alebo ojazdené auto? Ak to máš ako nové, mal by ti ten dátumový rozdiel v záruke držať predajca, u ktorého si to kúpil (v inom servise autorizovanom pre značku nie), pretože máš záruku na nové auto, teda 2 roky. Ak máš v zmluve auto ojeté, tak máš záruku iba od výrobcu. Toť môj názor. Upraveno 20. června 2012 uživatelem koveras
Peter78 Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 Zarucene vim, ze to, ze tam zamestnanec nepracuje, je irelevantni, plnou odpovednost nese prodejce dale. A myslim si: je uplne jedno, kdy bylo auto uvedeno do provozu, co kde a jak.. Zaruka na prodane zbozi se vztahuje ODE DNE NAKUPU. A ted ano, je rozdil, zda to bylo kupovane jako nove - coz asi teda ne, nebo jako jete. Podminky zaruky ti mely byt jinak sdeleny pri prodeji. Kazdopadne bych se poptal na obchodni inspekci - jsou tam od toho a radi se podivaj na nepoctive prodejce. A i poradi. Kdyz zacne byt salon neprijemnej, taky bych zminil inspekci. To kazdeho trochu zchladi
sibirnaya Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Odesláno 20. června 2012 (upraveno) ja kupoval skladovy, tzn rok stary, najeto asi 900km, nicmene sem si uhadal a vyslovne do smlouvy nechal napsat, ze zaruka plati dva roky od koupe. podle me je podstatny, co je v servisni knizce, a jak rikaj hosi, jestlis kupoval novy vuz nebo ojety papirove.. druha vec, ze u spousty znacek si muzes za drobnou uplatu prodlouzit zaruku, to by ti to mozna vyresilo.. Upraveno 20. června 2012 uživatelem sibirnaya
maisel Odesláno 22. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Děkuji za postřehy...ono to má ale dbva aspekty. 1) Auto je vyrobené 2008 na což jsem nebyl upozorněny a protože je to BMW, tak to na oknech nenajdeš a na kola jsem se nepodíval...měl jsem trochu mlhu, něco jako když čekaj hodinky na poště...tedy není to fér, ale je to můj problém. 2) Co je větší problém je to, že mě bylo řečeno, že uvedení do provozu je červenec 2010 a tento datum je ve velkym techničáku a taky na smlouvě. Což je dle mého zfalšované a byl jsem uveden v omyl při koupení autam, protože uvedení do provozu bylo 2009... a právě od této doby se počítala tovární záruky 2 roky. Prodejce si auto dle mého převzal 2008 měl ho jako předváděčku a neprodal ho a na nějáké značky ho postavil 2009 v Prosinci a pak někdo vykouzlil nový čistopis techničáku a vymyslel datum 22.7.2010, které nemá nikde žádné opodstastněníé a to je dle mého prokazatelný podvodV kupní smlouvě, která nemá číslo, ale místo něj uvedeno předváděcí vůz, to samé i na předávacím protokolu. Čísla mají pouze faktury.Asi se poptám na obchodní inspekci...Ještě jednou díkyM
jacob Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 (upraveno) Jsem laik, ale pokud je doložitelné, že auto bylo uvedeno do provozu v roce 2009 a potom následně o rok později, tak to nemůže být práce jednoho člověka. Nemyslím si, že "obyčejný" prodejce může manipulovat s TP a celkově stářím auta, aniž by o tom někdo věděl. Pokud jsi auto kupoval autorizovaného prodejce BMW a ke všemu co píšeš, máš nějaké rozumné podklady, tak se domnívám, že to budou chtít velice ochotně řešit. Pro ně by to mohla být veliká ostuda. ČOI to řeší jen s nima a v podstatě se to nikdo nedozví, ale pokud jim vysvětlíš, že o to má zájem například pořad Černé ovce, apod., tak to se jim líbit nebude. Upraveno 22. června 2012 uživatelem jacob
FrantisekH Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 no já bych možná ještě dřív než na černý ovce se obrátil na značku a obešel prodejce s podkladdy, zpravidla jsou ochotni lecos řešit
jacob Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Přesně tak. Jen jsem chtěl napsat, že podle mě jsou i efektivnější cesty, než ČOI. Maisel se může s podklady obrátit například na BMW Group Česká republika a tam toho mohou vyřešit mnohem více, jelikož na jednotlivé prodejce mají nezpochybnitelný vliv.
sibirnaya Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 tohle je podle me na regulerni zalobu, tak, jak si to ted pripodobnil. kazdopadne BMW umoznuje prodlouzit si zaruku az na 5 let, sice za penize, ale tvoje starosti by to vyresilo..
jirka404 Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Děkuji za postřehy...ono to má ale dbva aspekty. 1) Auto je vyrobené 2008 na což jsem nebyl upozorněny a protože je to BMW, tak to na oknech nenajdeš a na kola jsem se nepodíval...měl jsem trochu mlhu, něco jako když čekaj hodinky na poště...tedy není to fér, ale je to můj problém. 2) Co je větší problém je to, že mě bylo řečeno, že uvedení do provozu je červenec 2010 a tento datum je ve velkym techničáku a taky na smlouvě. Což je dle mého zfalšované a byl jsem uveden v omyl při koupení autam, protože uvedení do provozu bylo 2009... a právě od této doby se počítala tovární záruky 2 roky. Prodejce si auto dle mého převzal 2008 měl ho jako předváděčku a neprodal ho a na nějáké značky ho postavil 2009 v Prosinci a pak někdo vykouzlil nový čistopis techničáku a vymyslel datum 22.7.2010, které nemá nikde žádné opodstastněníé a to je dle mého prokazatelný podvod V kupní smlouvě, která nemá číslo, ale místo něj uvedeno předváděcí vůz, to samé i na předávacím protokolu. Čísla mají pouze faktury. Asi se poptám na obchodní inspekci... Ještě jednou díky M Hele ono to nebude tak horké. Něco jiného je rok výroby a něco jiného je datum uvedení do provozu. Záruka ti začíná běžet od datumu prodeje, který je na faktuře, takže servis je povinen záruční opravy provádět ! Pokud se jim do toho nechce stačí jen upozornit, že by to mohlo zajímat pány v Mnichově a vše se v dobré obrátí. Oni si teď bavoráci dost hlídají práci všech prodejců a tak by se taky mohlo stát, že by dotyčný prodejce mohl šmahem přijít o licenci, což by pro něj mělo dost neblahý konec, viz. BMW prodejce ve Vysokém Mýtě. Nesmíš se dát !
sibirnaya Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Hele ono to nebude tak horké. Něco jiného je rok výroby a něco jiného je datum uvedení do provozu. Záruka ti začíná běžet od datumu prodeje, který je na faktuře, takže servis je povinen záruční opravy provádět ! Pokud se jim do toho nechce stačí jen upozornit, že by to mohlo zajímat pány v Mnichově a vše se v dobré obrátí. Oni si teď bavoráci dost hlídají práci všech prodejců a tak by se taky mohlo stát, že by dotyčný prodejce mohl šmahem přijít o licenci, což by pro něj mělo dost neblahý konec, viz. BMW prodejce ve Vysokém Mýtě. Nesmíš se dát ! to bych zas nerekl - V roce 2010 jsem koupil auto, které bylo prodané , jako 4 měsíce staré tedy uvedeno do provozu 2010 tzn. jde o to, jestli kupoval novy auto, nebo predvadecku, v tom pripade je pak ale podstatny datum uvedeni do provozu ve velkym technicaku, ne?
jirka404 Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 (upraveno) to bych zas nerekl - V roce 2010 jsem koupil auto, které bylo prodané , jako 4 měsíce staré tedy uvedeno do provozu 2010 tzn. jde o to, jestli kupoval novy auto, nebo predvadecku, v tom pripade je pak ale podstatny datum uvedeni do provozu ve velkym technicaku, ne? Ano pro úřady je důležité datum v techničáku, ale já myslel, že tady jde o záruční opravy. Koukal jsem, že ještě dnes jsou u prodejce v nabídce některé modely z roku 2010 se slevou a záruka na ně samozřejmě je. Upraveno 22. června 2012 uživatelem jirka404
FrantisekH Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Nu, dle mojich znalostí a zkušeností z prodeje, je důležité, datum zakoupení výrobku v případě nového zboží, pokud je to zboží použité je to na dohodě mezi prodejcem a kupujícím, ze zákona však max 6 měsíců. Ale i vpřípadě, že servis zjistí, že výrobek má opotřebení větší než je obyvklé za dané období může záruku odmítnout... jak je to u aut to je otázka, dle mojeho pohledu by si měl prodejce dostát slova a poskytnout záruku 2 roky ode dne prodeje, není li uvedeno jinak v kupní smlouvě.. Každopádně, pokud auto existovalo, nebo bylo příhlášeno pře datem který je v TP, považoval bych to za jasné klamání spotřebitele..nebo možná pokus o podvod ze strany prodejce.. to je asi tak, jako když si u nás zákazník koupí TV která půl roku visela na stěně jako novou a za měsíc mu nefunguje.. zašle do servisu a servis mu odmítne opravit, protože televize má naběháno např. 1000 hod.
FrantisekH Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Ano pro úřady je důležité datum v techničáku, ale já myslel, že tady jde o záruční opravy. Koukal jsem, že ještě dnes jsou u prodejce v nabídce některé modely z roku 2010 se slevou a záruka na ně samozřejmě je. Pokud je to auto prodané jako nové standardně minimálně 24 měsíců, pokud jako použité minimálně 6 měsíců nebo dle dohody...
maisel Odesláno 22. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Opravdu děkuji všem za rady a za zájem ono je to snad i trochu poučné i pro Vás na co si dát pozor.Mám dilema v tom, že jsem opravdu naštvaný protože ty papíry nesedí a když to budu jednou prodávat, což u mě může být brzy, nová 3 je moc moc hezká, tak na to musím upozornit a ztrácím cenu. Navíc za tyhle prachy bych 2009 nekoupil. Takže uvažuji o tom, že půjdu za majitely autosalonu a popovídáme si o finanční kompenzaci, třeba vázené na prodej nového auta. Na druhou stranu přes počáteční neochotu, obrátili a vše se mnou řeší a stále jsou usměvý, ale ty kovové zvuky z motoru, když je studený....tedy rotzvoďák což je řetěz...se mě nelíbí a vyndat motor je na dva dny práce...a do toho se jim nechce a chvění šaltpáky na volnoběh je prý taky v normě....pro ilustraci rozkmit šaltpáky dosahuje hodnot značně ojeté volhy a to je naštěstí dosti krátká, tak nehrozí, že mě nafackuje...zkrátka asi si zajedu do jiného servisu, paradoxně znám osobně majitele jednoho z nich a zaplatím si kompletní prohlídku a necham si udělat doporučení a pak se vydám k prodejci a uvidíme zda se budeme všichni usmívat.Pro vysvětlenou to auto mě baví a druhé s performance kolama a brzdama + nějáké doplňky se moc nevidí je to bílá 123 - 3dvéřko na Prahu jak dělané.Zde jsem trošku hledal právní názor na celou záležitost a sice to, zda mám šanci u soudu vypovědět smlouvu a vrátit plnění. Je dobré znát i krajní meze, ale každopádně znova děkuji všem.Hezký denM
FrantisekH Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 Co se týče vypovězení smlouvy tak to asi bude dost ošidné, navíc ti 100% nevrátí to za co jsi ji koupil a strhnou si pořádnej balík za užívání atd atd atd.. takže možná na tom budeš hůř jak z bazaru...
jirka404 Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 (upraveno) Kolik to má najeto, že je vytahanej rozvoďák ? To chvění šaltpáky je způsobeno asi závadou na tom jejich slavným dvouhmotovým setrvačníku. To je na výměnu.Na výměnu rozvoďáku není třeba vyndávat motor (ale pro servis to je výhodnější) . Upraveno 22. června 2012 uživatelem jirka404
sibirnaya Odesláno 22. června 2012 Nahlásit Odesláno 22. června 2012 ja kupoval minulyho bafca jako predvadecku, posledniho jako skladovej. minulyho sem kupoval v 2009, provoz byl od 2008, tzn na nej byla standartni zaruka 2 roky od provozu 2008. nicmene ja se domluvil s prodejcem, ze proste zaruka bude na to dva roky jak na novy auto a nechal to napsat do smlouvy a zaruka tim padem byla dva roky. posledni, X5, sem kupoval v breznu skladovku a zaruku mam dva roky od data koupe, nebo 100tis. ted jsem si za priplatek 12 tis nechal prodlouzit zaruku na 3roky/100tis, da se to, musis to ale udelat do 24mes, pozdejs uz ne, no..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se