Přejít na obsah

Averzia proti nejakej znacke?


ivan_989

Doporučené příspěvky

Každopádně můj podpis neměl sloužit k tomu, aby vyvolával v někom averzi. Jednoho odpůrce bych neřešil, ale když vás je tolik, tak mi nezbývá než ty dvě minuty mého grafického snažení vyhodit do koše :D

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Značka LDH na mých hodinkách - lidové družstvo hodinářů. Mimochodem strojek z kapsáče furt šlape. ;)

LDH mi dost vizuálně připomínají LDN - léčebnu dlouhodobě nemocných. Kdysi jsem tam chodil za mým otcem.

Na ciferníku značka LDH není až tak moc vidět, takže mi to tak moc nevadí.

Upraveno uživatelem Drvoštěp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Absolutně veškeré fashion hodinky absolutně neuznávám a mám k nim averzi(snad krom DW a Rosefield od ženy). Pak klasika, Timex, Bentime, JVD, Q&Q, MPM. G-Shocky taky nemusím, moc plastové.

Z těch drahých Breitlingy - ne, že by se mi nelíbil design, třeba SO jsou nádherné, ale hlavně proto, že strašně moc lidí si nakoupilo fake Breitlingy a myslí si, jací jsou páni. Tak iracionálně mi to značku odpudilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

H.Moser, Zenith, Longines, Junghans, Meistersinger, Swatch, UNION, Vulcain... Pokud jsem dobře četl, tak tyhle značky nezazněly ani jednou, ale poznámky jsem si k tomu nedělal (proto u Swatch váhám a UNION, Junghans a Meistersinger píšu byť někdo měl averzi na všechny německé hodinky... averzí na všechny ruské bylo však znatelně víc). Gratuluju majitelům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je dobrý vlákno, musel bych moc přemýšlet nebo se víc soustředit, leccos mě sice nebere, ale že by to iritovalo?

Možná Q+Q, to je tak prapodivný název , že to snad na ruku ani vlastní babě nejde dát. Čímž baba má Seiko a je doma klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Modni / Cinske znacky asi nema cenu zminovat, tam je postoj nas vsech asi jasny, ale tak z toho serioznejsiho (a zacnu od toho nejjemnejsiho):

Nemuzu si pomoct, ale mam problem prijit na chut treba IWC. Nenazvu to primo averzi, ale nejak nevidim nebo nenachazim jediny duvod k porizeni, k lasce.

Dal pokud si osazenstvo myslelo, ze je s "rasistickou diskusi" konec tak chyba lavky :evil: ja ji sem zase trosku vtahnu a vtahnu ji k Breitlingu. Nemuzu si pomoct, ale tuhle znacku mam (klidne verim ze iracionalne) spojenou s papalasi (u nas ve vychodni evrope) a s arabama (v evrope zapadni), resp. aspon tema co nedosahnou na zlate pateky. Proste leskle blingbling hodinky co pritahuji jistou skupinu lidi. Ze clovek nechce byt davan do spojitosti s takovou skupinou lidi mi pak prijde jako prirozene.

No a predevsim mi vadi kopirovaci. Sam mam jedny Steiny (ne potapky), ale ikdyz prinasi skvely pomer cena/vykon tak ta nulova "vlastni prichut" u nekterych modelu, cti sproste vytezeni neceho co vymyslel nekdo jiny, se mi je jednoduse protivi stale vic a vic. Nevadi mi seika padi zelvy, protoze "i kdyz pepsi", tak jasne vlastni invence v X vecech a s rolex pepsi si to nesplete asi nikdo, ale steiny a dalsi... uff. A pritom je to skoda protoze jak uz tu zaznelo, vlastni modely maji snad bezkonkurencni pomer cena/vykon a tem se neda vytknout snad nic.

 

A pak mam par kandidatu:

Prestavam treba chapat Tagy, Monaco byli moje grail watch (nesedli mi na ruku), ale co za sve jine kousky dnes chteji... navic mi prijdou ze cim dal vic sklouzavaji k cirkusu a tak trochu opousti to byt seriozni znackou.

Trosku se mi zacina pricit i Omega, nekonecne "limitek", taky trochu cirkus v posledni dobe atd., ale moony opet jsou jedny z hodinek, ktere bych si jooo umel predstavit na sve ruce. Dokud je budou delat v manualu, stejne velikosti a haselitu tak se tu ode me Omega "na plnou hubu" asi neobjevi. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dlouho jsem přemýšlel, jestli to sem po letech napíšu nebo ne, ale poslední dobou Steinheart. Vím že se to tu probíralo milionkrát, ale mám nějakou nutkavou potřebu to napsat.

 

Vždycky jsem je bral jako super výrobce pilotek a titanových potápek, občas jako alternativu Rolex pro lidi co nemají/nechtějí na ruce nosit 200k, jasně, inspirace tam byla, stejně tak je u stovky dalších výrobců, ale tak přeci mají jiné pouzdro, jinou velikost... ale poslední dobou se mi to fakt ekluje.

 

Celá řada Ocean 39, Ocean Vintage, trapnomodely "Red" které kopírují i text na cifru, GMT které se najednou prodávají na jubilee (měsíc po ohlášení nových GMT od Rolexu), PN Daytony... prostě mi to přijde opravdu moc a Steinheart to v mých očích sráží na úroveň Alphy a Parnis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pominu číny, kopírky a fashion značky, z těch známějších pak...

 

*Breitling - protože Brněnský fake gang, to už je na tik do oka

 

*Tagy - kdysi strašně lákavá a dostupná značka, dneska absolutně s chladem přejdu jakýkoliv jejich model, zřejmě nějaká ambasadorská návaznost.

 

*Ch. Ward - já si nemůžu pomoct, oni dělají pěkný hodinky ale už jen to jméno ve mě evokuje ony umělý jména pro shit produkt, nevěřím "jim" a ten trident se mě nelíbí. Nejvíc bych je asi přirovnal ke Steinhartům. Vlastní modely stojí za prd a "homage" je homage.

 

*Laco - fakt nemusím psát proč, přitom super hodinky

 

*Německý hodinky obecně

 

*Steinhart - pro mě nejkontroverznější značka. Strašně dlouho jsem je chtěl jako tooly, nechápal ty řeči proti nim. Až do doby než jsem fakt ty 39ky prostě koupil na zkoušku. Tak bezduchou věc jsem na ruce ještě neměl. Přitom zpracování až na tu otřesně zpracovanou keramickou vložku lunety je pecka v týhle cenový relaci. Kvalitativně a cenou je to kup jak čapa přitom. Ale nějak mě prostě nesedí Papá co postavil prakticky všechno na homage a kolem toho nabalil jen pak z nutnosti pár nezajímavých modelů. Vím že lidi mají rádi Tritony aspol. Ale pro mě osobně Steinhart ochladl takovým způsobem že jsem prakticky přestal sledovat i jejich "novinky". A přitom je to vážně jen otázka toho jména na ciferníku a práci odvádějí dobrou.

*Prim - staré modely ano, srdcovka maximální když pominu ty common modely, ale politika, prezentace a modely, chybí tomu šťáva, šmrnc a i klasika může přinést přece ne nudu ale i svěžest. Je to vidět dnes a denně u ostatních značek. Neznám model u kterýho by nebylo "ale" a nevzbudozavali nějakou kontroverzi. A popravdě pro mě je Prim už jen hezká vzpomínka a možnost renovace. A přitom bych tak rád aby mě posadili na židli, já zbalil šrajtofli a utíkal si jedny koupit. Protože bych to jim, i nám, prostě přál.

 

*Orient - pěkný hodinky s debilním názvem a ještě debilnějším logem.

 

Obecně vzato ale je to spíš o lidech a přesto co jsem psal respektuju borca s pěknýma Orientama než fešáka s fake Breitlingama nebo půlmetrovýma fashion nádražníma "hodinkama" na ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...