Přejít na obsah

Invicta


enslow

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...

Kdosi tady psal že to jsou předražené krámy - myslím že jsou všechno, jen ne předražené - ale nesmíte je kupovat u nás, kde se z nich snažili udělat exkluzivní zboží. 

Je jich obrovské modelové množství - ale normálně vypadá tak 5% - max 10%, 

Zbytek vypadá jak obrovské cirkusáky pro černochy (nemyslím to nějak antirasově), ale hodí se k těm velikým hochům s tlustýma zlatýma řetězama z filmů a pokud ještě vynechám quarzky a různé opravdu prapodivné kreace.

Měl jsem 2x s automatikou miyotou a šly dobře,

Škoda že některé typy dělají jen s baterkou a hlavně chybí safír. 

Nicméně jsem přešel na hodinky jiné kategorie.

Vůbec bych ale Invictu nezavrhoval - třeba typ submariner dělá dnes spoustu firem a nikterak se za to nestydí.

Snaží se nabízet i rúzné typy se švýcarskou automatikou - ale to už jsou za tu cenu lepší asi jiné značky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale nejlepsi je je nekupovat vubec. Jestli chci neco jako suby, tak pujdu ke steinhartu ci davose. A jestli do vody, tak k seiku.

Drtiva vetsina modelu je i hnus vkusu. Jestli je nosit chces, prosim, v tom ti nikdo nebrani, ale obhajoba je zcestna.

Levne jsou k sehnani pouze jete.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

No ,jak to vidím,jsou  tu samé negativní názory,myslím že jsou i horší hodinky.Já ,mimo jiné mám Invicty 17046 v quartzu,a od poslední změny času dělají plus mínus 2 vteřiny,což je na tak opovrhované hodiny docela pěkný,můj názor.Jsou to tyhle...

post-34527-0-83125500-1498665231_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tyto Invicty mám - Subjektivně fajn toolky za 3800,- . 


V současné době dělají max do +5s/den. Což od kalibru NH35a je mlaskavá facka pro Stenhart Titanium 500 s ETA 2892-2 TOP, které by podle specifikací měly dělat max. +/-4 s/d, ale dělají  +7 až +16s/d. Podle tlaku vduchu, rosného bodu a postavení planet asi    :mad:


Tah je ze solidních dílků, kvalitněji zpracovaný než u mnoha hodinek stejné cenové kategorie a i dražších, zamrzí jen piny, ale za ty peníze je to ok.


Lumi je v mém případě super rychle nasvítilená, bohužel i super rychle slábnoucí. 


Luneta je relativně tuhá + tvar hrany lunety dobrému uchopení moc nepomáhá. Na mých Invictách s vůlí do stran kolem každého minutového indexu do půl minuty.


Nápis INVICTA na těle hodinek mi nevadí, ale pro mnoho lidí je to silné mínus. 


 


 


Co mi na nich vyloženě vadí je ta kolotočářská blýštivost a to hlavně středu oyster tahu, kýč. Ale mají to i dražší hodinky -  žít se s tím dá.


Mohly by být nižší.


Další věc je, že jsou menší, raději mám těch 42mm. 


Velmi pěkná recenze je na youtube  


 


Několikrát mi byly spontánně pochváleny, to se jen v duchu usmívám, kdyby tušili jak jsou tyto hodinky brány v kruzích a kroužcích hodinkomilovných   :lol2:


 


 


Hezký den   :)

Upraveno uživatelem Michael Psy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tyhle nemas, Tobiska ma kvarc, ty mas 8926 s automatem od Seika taky jsem mel a taky na ne nemuzu rict kriveho slova. Ale proste casem prijdes na to, ze to neni jen o tom, kolik ty hodinky staly a kdo ti je pochvalil. Jsem rad, ze jsem je mel a jsem rad, ze jsou fuc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně tak je holý nesmysl srovnávat dvoje mechanické hodinky podle přesnosti a myslet si, že když je konkrétní kus jedné značky přesnější než konkrétní kus druhé značky, je daná značka lepší. Nechci ti bárt iluze, ale moje pětistovky by těm tvým Invictám daly co do přesnosti slušně na p**el.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko mi můžete brát iluze, které nemám.   ;)  Nikde nepíšu a ani mezi řádky, že na základě srovnání dvou kusů hodinek a jejich rozdílné přesnosti je Invicta jediná správná a kvalitní značka.

Já srovnával přesnost hodinek, které mám stejně dlouho, jsou stejně nošeny - mají stejné podmínky. Zatímco jedny se chlubí ETA v top Grade ( viz info tabulka), druhé mají bežný japonský strojek, nic extra.

Tím pádem si nemyslím že je nesmysl srovnávat dvoje mech. hodinky, když důvod byl jen poukázání na toto. Pokud bych to vzal do detailu, tak se u mých Steinhart dost liší výsledek odchylky v závislosti na polohování - což taky neodpovídá udávaným informacím (viz tabulka ).

 

Jistě by vaše 500 nakopaly cokoliv komukoliv a ano mým Invictám nakopou v přesnosti a nakopou jim i tisíce hodinek jiných, když ty Invicty dělají +5s/d. Tátovi jsme kupovali ca. měsíc zpět skx007 k narozeninám. Z krabičky +4s/d  , Po 3 týdnech dělají ca. +0,5 až +1,2 s/d. Každý 4tý den stačí dát na noc korunkou vzhůru a jdou zase na vteřinu přesně.Říkám že jsou tátova seika a celá značka SEIKO lepší a kvalitnější než Invicta nebo Steinhart ? Ne, jen konstatuji že jdou přesněji.  To je celé. Nehledal bych všude nějaký skrytý smysl. 

Nejsem fanboyem žádné značky.

 

Hezký den  :)

 

infotabulka :                                Odkaz Seiko kalibr Invicta :    http://calibercorner.com/seiko-caliber-nh35a/

 

ETA2824-2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....takže si to zhrnme na invictach je v danej cenovej kategorii dobry akorat ten strojček od seika 4r36 ktory sa dodava pod obchodnym značenim NH 35

 

........mam ho tiež v microbrande ale porovnavat s dobre naladenou Etou by som si ho netrufol aj ked robi možno 2-4s v pluse ale je silne nachylny na polohy v odkladany a silu natahu

 

........aby bolo jasne ja proti Invicte nič nemam,každy nech si kupi hodinky ake sa mu pačia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsíci...

 

 

Ja mam tieto Invicta Reserve Bolt ZEUS Swiss Sellita SW500 Automatic a som s nimi spokojny...

Ja mam tieto Invicta Reserve Bolt ZEUS Swiss Sellita SW500 Automatic a som s nimi spokojny...

Upraveno uživatelem Legenda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...