Přejít na obsah

Multifunkční kleště


African

Doporučené příspěvky

No úplnej mazlik. Ja bych se bál ztráty černění, takže bych na něj jen zbožně koukal.

Čím bude starší, tím bude hezčí :-) Těším se až děti odpadnou a půjdu se s ním učit, ty moji krakeni jak načuchnou novou tatínkovi hračku, tak je konec....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho skeletonového pouzdra se černění neošoupe, to je nějaký komaxit, ale nástroje jsou černěné brynýrem a tam vzniká patina velmi rychle, zpočátku to i trochu černí ruce, to ale záhy ustane a přibývá jen patina nástrojů, ale také ne nějak dramaticky rychle, používám třeba dost často OHT a poslední rok mi přijde stále víceméně stejný. Jsou 2 tábory uživatelů - jedni to vítají, multitool stárne s nimi, druhým to vadí.

 

Signal je pěkný, cool, sexy atd. multitool, podobně jako MUT, ten vypadá ještě drsněji, ale ani jeden z nich není univerzálním multitoolem, takže nemají tolik nástrojů jako třeba Wave nebo Charge. Signal má třeba zase kladívko, karabinu, píšťalku nebo křesadlo, což třeba ocení někdo na treku v divočině, výborný masivní nůž, byť s kombinovanou čepelí, což někdo nemusí, naštěstí má i bitholder, skvělé šídlo, příčný 1/4" šestihranný otvor, do kterého pasují bity nebo adaptér na oříšky a vyvine se poměrně velká síla, prostě ho mám rád, o čemž svědčí i to, že kromě standardní verze mám i black/khaki provedení...:-). A ještě si neodpustím zlomyslnou poznámku - když už má někdo Signal, nutně potřebuje i jeho bonzají verzi, Style CS, čímž vyřeší i absenci nůžek, pinzety atd., skvěle se nosí na klíčích nebo poutku opasku a když někde v hospodě oba vytáhnete, je úspěch zaručen.  

post-3283-0-72928900-1580466976_thumb.jpg

post-3283-0-15479300-1580466990_thumb.jpg

post-3283-0-87374600-1580467041_thumb.jpg

post-3283-0-24336900-1580467066_thumb.jpg

post-3283-0-53993200-1580467087_thumb.jpg

post-3283-0-58630000-1580467101_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ivane, ty jsi borec, díky za recenzi :-) Už jsme s klukem v lese a testujeme, probod jsem si prst a málem propálil kalhoty, je to na dobré cestě :-) To křesadlo je drsný, věřím že v létě za sucha v klidu opečeme buřty :-) Pěkný kombo to tvoří s černými Tissotkami....Z.Paule,ten musíš mít, je super! :-)

post-364-0-24093200-1580478844_thumb.jpg

post-364-0-08107500-1580478852_thumb.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsme ho s klukem zaběhli, odčernili a už se těším na další výlet :-) Všechno maká dle mých představ, a co se mi hodně líbí je nositelnost. Karabina, pouzdro, klip za opasek maji perfektní využití a celková váha i velikost Signálu pohodová. Všimnul jsem si v recenzích, že při využití křesadla hřbetem nože nebo pilky se dělají černé opálené fleky na klasické verzi, což u černé nehrozí, jen takový malý postřeh :-)

post-364-0-71570400-1580488404_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny postižené jak hodinkami tak kleštěmi a měl bych malý dotaz. Jelikož jsem postižen navíc i levorukostí chtěl bych se zeptat jak je to s použitelností signálu pro leváky. v obchodě jsem jej před lety zkoušel, ale některé věci vylezou na povrch až při dlouhodobém používání. dříve jsem měl sidekicka a toho jsem právě kvůli tomuto dal o dům dál. rukojeti byly dělané tak,  aby při použití byly drženy v pravé ruce a při práci v levé ruce se mi zařezávaly okraje do dlaně protože tam je hrana což bylo nic moc. následně jsem koupil wejva, který je symetrický a ještě mám charge tti k saku :-D. po signálu pokukuji docela dlouho a nemůžu se rozhoupat právě po zkušenosti se sidekickem. jinak jsem nahlodán jít do free p4 protože zubatá čepel je otvíratelná levou rukou, u těchto kleští mě ale odrazuje česká cena a to že nemá vyměné bity jako wave což mi přijde jako krok zpět. v pouzdře nosím s kleštěmi i bit kit a jsem schopen dotáhonut/rozložit skoro cokoli :-D. taky se chci zeptat, že při použití signálu musí být kleště otevřeny? např. při šroubování nejdou zavřít? u wejva najdu nástroj a kleště opět zavřu a používám. taky jsem zjistil, že při zavření kleští nejde nástrojem otvírák otevřít pivo. chybí tam tak 1mm délky, asi mají v americe jiné sklenice. u sidekicku to jde,protože má jednu rukojeť kratší/zešikmenou. budu rád za odpověď nějakého majitele. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobnej reklamní multihnůj mám v autě, jednou jedinkrát jsem to potřeboval chytit pevně na kleště a plakal jsem bolesti, jak se zaryl do ruky.

Edit: to bylo na Nikon.

 

Echt levorukej je můj Swiss Tool Spirit, ten má fakt levoruký nůžky. Jsou poskládaný naopak, že pravák nevidí do střihu.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Lukáš: Hlavní nůž mám rád, když v případě nouze otevřu jak levou tak pravou. Signál je dělaný na pravý palec, ale stejně tak ho nemám problém otevřít levou a stejně tak přes pojistku zavřít. A to jsem na levou sakra levej :-) Jinak při použití ostatních funkcí já kleště už nezavírám, ale jde to s určitým omezením kladívka. Vnitřní otvírák necháš na konzervy, na pivko použiješ právě kladívko a pak šup s ním za karabinu na poutko u gatí, bezvadná věc :-)

post-364-0-70318700-1580509131_thumb.jpg

post-364-0-39652700-1580509149_thumb.jpg

post-364-0-01404800-1580509155_thumb.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@African: Nevím jak dnes, ale dle slov samotného Tima Leathermana na Discovery bral předlisky na kleště z Mexika a pilníky+bity z "overseas" (což v USA znamená jediné).

 

Jinak nechci kazit radost z nové hračky, na rozdíl od většího MUT/EOD nejde o úplně pitomej multitool. Ale znovu a dobře se podívej na obě své první fotky, než to fancy "kladívko" při své nátuře začneš skutečně intenzivně používat jako kladívko, kleště jako kleště a nebo šroubovák k silovému šroubování. Protože notorických nedomyšleností s potenciálem "pokousat" (např. kvůli nekrytému hřbetu pilky, což je pro nekritické "influencery" designový detail nehodný zmínky) časem Ty i další "Ivanem čerstvě nakažení" objevíte víc...  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@African: Nevím jak dnes, ale dle slov samotného Tima Leathermana na Discovery bral předlisky na kleště z Mexika a pilníky+bity z "overseas" (což v USA znamená jediné).

 

Jinak nechci kazit radost z nové hračky, na rozdíl od většího MUT/EOD nejde o úplně pitomej multitool. Ale znovu a dobře se podívej na obě své první fotky, než to fancy "kladívko" při své nátuře začneš skutečně intenzivně používat jako kladívko, kleště jako kleště a nebo šroubovák k silovému šroubování. Protože notorických nedomyšleností s potenciálem "pokousat" (např. kvůli nekrytému hřbetu pilky, což je pro nekritické "influencery" designový detail nehodný zmínky) časem Ty i další "Ivanem čerstvě nakažení" objevíte víc... ;)

Jasný, a celková montáž jako taková asi tedy probíhá v USA tedy když je na krabici nápis Made in USA. Nevím jak tam zákon mají nastavený. Doufám že ne jako u nás, kde dovezou kuře z Polska, fólii z Německa, u nás zabalí a napíšou České kuře :-)

Co vydrží Signál, ukáže až čas, u kladívka je mi jasné že na žádné velké zatloukání hřebíků to nebude, každopádně prášit ve sklepě se na něj taky nebude :-) Kousání jsem nějak včera nezaznamenal, bylo to tedy prvním seznamování, ale hřbet pilky je krytý výborně jako pilka celá, takže přesně ani nevím jak to myslíš. Ale až kousne, tak to třeba zjistím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chodte doprdele, ale hned! Bol som presvedceny ze Charge TTi a SOG Paratool mi uplne staci, kazdy ma svoje specifika. Vobec mi nechybal Signal. To je na maslu toto forum!

To je prostě úděl tady toho fóra :-) Musíš ho mít, dneska další odpoledne se mnou na treku, kámoš vyndal ořechy, tak jsem mu je kladívkem rozsekal, pak zapískal na srnku, no prostě machrindex jako sviňa, co ti budu povídat :-) :-) :-)

post-364-0-92381200-1580582118_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...