Přejít na obsah

Multifunkční kleště


African

Doporučené příspěvky

Můj nejoblíbenější je Wave. Měl jsem 1 a pak 2. Pak jsem samozřejmě chtěl větší kudlu tak surge. Ale nakonec stejně vyhrává Wave. Jelikož jsem líný chodit do garáže, tak s ním dělám veškeré domácí pridelej, dotahni, odvzdusni radiátory, sestav ikea skříňku.

Ale co považuji za majstrstyk, tak jednou rozborka hodinek na dovolené po koupání zapařeni sklíčka. Kleště fungovaly jako luxusní otevírač šroubovacího dýnka a minisroubovacek dodělal zbytek. Rozebrání, vysušení, sesazeno = spokojenost.

A mozna ještě lepší akce zase z druhého spektra. Vloni na Šumavě kámoš mym wavem vyměnil brzdové destičky na svém intruderu. Úplně v pohodě = velká spokojenost. Po akci říká, to je Leatherman? Jo. Hm, už jsem o něm slyšel. Pak ze zahrádky u piva objednal.

Edit: Po všech těch letech experimentu jsem dospěl k dvojici Wave a Opinel No.10, víc nepotřebuji.

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

km.kmk - s názorem na Wave naprosto souhlasím. Sice mu už nedopřávám tolik pozornosti, kolik by zasloužil, mám Leathermanů ve sbírce skoro 60, ale kdybych si mohl vybrat jen jediný, byl by to rozhodně Wave. Už to tu jistě zaznělo, Wave je nejprodávanějším multitoolem v historii firmy. Díky možnosti výběru nosím různé Leathermany pro různé příležitosti. Super Tool 300 na domácí práce, Surge nikdy nechybí na cestách v kufru motorky nebo v kaslíku našeho youngtimera, US vana. Na cestách po Německu atd. je na opasku legální Juice. Na běžné nošení do práce je v kapse Free P2. Do éra i na jeho servisní prohlídky používám jednoruční OHT, podpořený prckem Free T4 v kapse. Wave mám sebou při různých servisních akcích našich zařízení. Při formálnějších příležitostech mám sebou obvykle některý z mých Skeletoolů, jsou minimalistické, lehké, v kapse nejsou cítit ani vidět. No a vždy, opravdu vždy mám na klíčích Micru a v denní tašce nebo brašně Raptora.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

African, OLine - v Německu, pokud vím, je to o jednoručním otevírání nože a délce čepele. Jakýkoliv otvírací nůž nesmí mít čepel delší než tuším 8,5 cm (neberte mne doslova, nevím, jestli nedošlo k novelizaci) a nesmí jít otevřít jednou rukou. Třeba aktuální model Juice má čepel ještě o malinko kratší čepel než starší model, údajně kvůli legislativě v některých zemích. Ještě jsem to neměřil, ale údajně by měl sítem německé legislativy projít i Rebar. Němci jsou prý k multitoolům shovívavější, ale nechci riskovat, když tam jezdím cca každý týden.

Americkej - ani ne tak oblekovej, to mi stačí tenoučký a lehoučký nůž Deejo, ale občas i tam, kde není žádoucí mít na opasku nebo v kapse bouli. Na to Skeletool (třeba můj oblíbený CX s hladkou čepelí) stačí, má nůž, adaptér na bity, menší, ale výborné kleště, víc v podstatě nepotřebuji a protože mám na klíčích nebo v kapse i malinkatou Micru, mám tím pádem i nůžky, pinzetu i manikůrní pilníček.. A navíc, třeba ten horní Skeletool White Cerakote vypadá až skoro formálně..:-)

post-3283-0-26158500-1580825776_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor Ivane, podle novelizovaného Waffengesetz je tam už nelegální mít u sebe jakýkoliv "zavírací nůž umožňující otevření a zajištění čepele jednou rukou" (bez dřívější tolerance délky viditelné části čepelky na výšku policajtovy krabičky cigaret, s čímž měly extra problém i flippery) "bez kvalifikovaného důvodu" (neboli pracovní nástroj/lov/výstava/folklór) "mimo samostatně uzamčené zavazadlo". Tedy i perořízek typu Skeletoolu v kapse - při namátkové a nebo cílené kontrole konfiskace+flastr. Teda pokud nejseš Afghánec, Turek, Arab nebo cikán v rámci dostatečně velké tlupy - pak jde o národní a kulturní specifikum = folklór - a sluníškoví policajti půjdou radši zbuzerovat nějakou nezahalenou babu za špatné přecházení a za to že u ní byl při namátkové kontrole v kabelce nalezen kasr...

 

Takže z použitelných Leathermanů do Německa už "oficiálně" jenom Juice, nebo nějaký starý model bez pojistky - a větší jen v zamykatelné nářaďové brašně vedle montérek, s vysvětlením že tam jedeš na fušku...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neuvěřitelný ty Němci :-) Já ho tam mám u sebe tak nějak furt, když tam sem nebo projíždíme a ani jsem to nevěděl. Budu dělat nadále že ani nevím, protože to je chujovina.

Ještě se zeptám, registroval jsem Signál pro prodlouženou záruku, ale do emailu nic nepřišlo jak slibovali. Na email nebo dotazník na stránkách dovozce nikdo nereaguje, klasika, takže nemáte někdo telefon na ně nebo na koho se obrátit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím osadenstvo.. Mňa stál Crkt m21 14 SF štyri hodiny na kontrole. 80 eur pokuta. Mal som ho v ruksaku pri náhodnej kontrole auta. Bol to krásne strávený čas na holo v unimobunke pri asistencií plne ozbrojených policajtov.

 

Ordnung muss sein

Maj to v krvi, s rozumem to nemá nic společného, škoda...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak boli sme štyria v aute. Auto odstavili a začala kontrola. Každému prehľadali veci.Volali si každého po jednom. Musel som sa vyzliecť do naha a to bol február. Citlivejšia povaha by to nerozchodila.Medzi tým celý čas na mňa dával pozor policajt so sapikom. Super zážitok. Zlatí Nemci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radek124 - tak jsem to myslel, otvírání jednou rukou a délka čepele jsou 2 podmínky a platí i každá zvlášť, takže i krátká čepel otvíraná jednou rukou je nelegální. Myšleno je, že takový nůž nesmí mít člověk u sebe, ale třeba v kaslíku nebo tašce ano. Přesnou formulaci neznám, ale nesmí být prý připraven k okamžitému nahmátnutí a použití. Přitom pevné nože mají i povolenu i delší čepel, nějak kolem 12 cm.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...