Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

38 je pro mně málo, věř mi :) Co se týká velikosti tak jste tady vyrobili společenské hodinky linea l.e. o velikosti 40 mm a sportovní hodinky by měly být menší?

ale vážně, mně se ty hodinky celkově velmi zamlouvají, pokud bych dělal nějaké úpravy designu, tak bych lehce pozměnil design indexů, a jemně i podobu otočného kroužku. Osobně, pokud by bylo jen na mně, tak bych se zvětšováním diametru zvětšoval především plochu číselníku, šířku otočného kroužku bych neměnil uměrně zvětšení diametru, ale zvětšoval bych jí o něco méně...

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nemyslím si, že malá velikost sportovních hodinek je jejich vada, spíše naopak. Měřil jsem je dnes ráno, otočná luneta je 38mm, pouzdro o malinko menší, možná nemám orig. korunku, s ní je to 41,5mm. Ale 38mm není málo....

Na ruku padnou výborně, velikost je adekvátní, všechny proporce vyvážené. Prostě jedny z nejhezčích Primek vůbec.

Odesláno

Jistě, i já je považuji za jedny z nejhezčích Primek vůbec... :-) O tom není sporu :D

k té velikosti: Mám prostě radši velké hodinky. Začalo to Laco s diametrem 40 a tak jsem zjistil, že mi vyhovují větší stroje :) Ať je to pěkně na ruce vidět! :)

proto i reálně uvažuju o remake sport II. (soudek) ... tam to bude alespoň těch 42 mm. Záleží samozřejmě jak se povedou, ale mnohem více by se mi líbil remake právě Sport I. generace... ten design je prostě "in" :D

Odesláno

To Steel: dno bude šroubovací a vodotěsnost bude 5ATM, a ta cena repase je stejná, jako v CH.L.E. Je to repase strojku!

To JJ: na Sport II je skutečně mnoho dílů ještě skladem. Například skla i plastové kroužky. Kroužek je u Sportů I nerezový a vykládaný plexi. Tyto díly je třeba nově vyrobit, stejně jako plastové sklo pro Sport I. Navíc Sport I jsme připravili ve dvou provedeních:

1) S plastovým sklem - věrná replika

2) S minerálním / případně i safírovým sklem (jiný zámek skla)

Navíc cena pouzdra a cena stavby hodinek nebo kopletní renovace je rozdíl.

To cigi: kdyby byly Sport I tak masově rozšířené, neměli by mnozí z vás problém je po bazarech sehnat. Moc se jich nevyrobilo. Už proto, že i na tehdejší poměry šlo o výrobně drahé hodinky. Oproti ostatním měly šroubovací dno, jiné sklo a vodotěsnou konstrukci. Rovněž řešení otočného kroužku nebylo zadarmo.

Přiznám se, že jsem k těmto hodinkám nikdy neměl výrazný vztah, ale tak nějak začínám jejich kouzlu propadat.:)

Tak to bylo i se Spartakem, nadšený jsem z něj byl teprve tehdy, kdy jsem ho poprvé uviděl naživo.

Já jsem ve firmě zastáncem spíše pokrokového designu, ale retro má něco do sebe. Já jen vím, že jenom z minulosti dlouho žít nemůžeme, a tak hledám nové cestičky.

Co se týče velikosti, tak krásu hodinek dělají především jejich proporce! Na to by se nemělo zapomínat!:)

Odesláno
Tak to bylo i se Spartakem, nadšený jsem z něj byl teprve tehdy, kdy jsem ho poprvé uviděl naživo.

Ano, to mohu potvrdit. Nejen Spartak, ale i Orlík vypadají na obrázku tak nějak "no jo, slušné hodinky, to dnes dělá kde kdo", ale naživo je to úplně něco jiného. I když tedy svůj názor na současnou podobu loga jsem si porovnáním Spartaků l.e. a o.e. jen potvrdil ;-) (Vím, že to není Vaše vina.)

Zajímavé je, že u některých modelů jiných firem (Omega nebo Fortis) se občas setkávám s přesně opačným jevem - hodinky vypadají nádherně na fotce, ale v reálu mě zklamou.

Odesláno

To cigi: já mám samozřejmě radost z jakékoliv tvořivosti. Pokud jde o mne, tak klidně udělám i 45mm hodinky Sport I, ale nejsem o tom přesvědčen, že by to vypadalo dobře. Už jen proto, že je nemůžu prostě proporčně zvětšit. Výška hodinek zůstane stejná, stejně jako se moc neprodlouží nožky. Hodinky pak budou taková placka.

Už tohle by mne varovalo.

Jak už jsem několikrát napsal, individuální výroba pouzder je možná, ale to co se nám zdá jako rozumné a atraktivní bude vždy levnější, než projekt, o kterém přesvědčeni nejsme.

Má to i logické důvody. Takové nestandardní projekty se většinou rodí výrazně déle a komplikovaněji. Nelze na ně použít žádný ze standardních komponentů ani byť pouhou část technologicko konstrukční přípravy. Většinou se pak zákazník obloukem blíží k tomu, co bychom mu doporučili už na počátku. I kdyby se vás na projekt SPORT Igen 45mm přihlásilo 20, stejně se cena nedostane pod 25-30 tisíc. Všechno by muselo být jiné. U CH.L.E. jsem mohl například použít alespoň závitové dýnko z modelu Spartak, a to je hned slušná úspora.

Takto je nutné se na tu individuální výrobu dívat.:)

Jen tak mimochodem, rozšiřuje se paleta našich technologických možností. Kdyby tu někdo projevil zájem o primky posázené brilianty nebo jiným drahým kamením, tak vězte, že už to umíme. :)

Pro naší kolekci s tím ale nepočítám. Maximálně něco decentního na číselník.:)

To JJ: Problém těch fotek na zahraničních webech je v tom, že více času strávily na retuších než ve fotoateliéru. My se snažíme hodinky nepřikrášlovat. Je ale fakt, že se focení stále ještě učíme. Za poslední rok jsme už však přeci jen pokrok udělali, což už je vidět na posledních fotkách, zveřejněných na www.prim.cz

Konec konců je to i vaše zásluha, protože jste mi na špatnou kvalitu fotek soustavně upozorňovali.:)

To steel: tak v tomto ohledu bych vyhověl rád.:) Nízká cena za repasi strojku a některé další drobné renovační zákroky, je tam však z toho důvodu, protože nám záleží na tom, aby si renovaci mohli dopřát i méně majetní zákazníci. Filozofie je v tom, že nechceme vzít lidem, kteří z minulosti naše hodinky mají, možnost vlastnit primky dál.

Naše nové hodinky už jsou pro značnou část této klientely mimo jejich finanční možnosti (především pro důchodce, kteří je ještě ve vysokém počtu užívají) a my na ně nechceme zapomenout. Vždycky u nás bude vlastník našich hodinek ve výhodě oproti novým zákazníkům.

Jak jsem již řekl, slovo sleva je v naší firmě sprostým slovem, a tak to řešíme tím, že ceny renovací (těch, u kterých zůstává původní materiál a pouze se uvádí do stavu blízkého novým hodinkám) jsou již programově dotovány. Pokud si přinesete vlastní strojek, měl byste u nás být vždy ve výhodě.

Pochopitelně jsou v tom i praktické důvody, protože potřebujeme rozproudit obousměrný tok originálních kalibrů mezi továrnou a zákazníky. Alespoň do doby, kdy budeme mít dostatek financí na návrat k výrobě a vývoji nových strojků.

To je náš způsob jak si udržet zákazníky. Možná není dokonalý, ale budeme ho dále pilovat.:)

Odesláno

Je to možná OT, ale myslím, že by stálo za to (možná i za článek na Chronomag) napsat, co vlastně výroba vlastních kalibrů obnáší a proč teď není, když před 13(?) lety byla... To není žádně rejpalství, opravdu by mne to zajímalo, protože mám za to, že strojek je přece jenom srdce hodinek a tam se ukazuje to pravé hodinářské mistrovství...

Odesláno

Jak jsem se vyjadril uz driv, ja chci renovaci strasiho kousku, kdyz ho teda konecne sezenu. Vymenu ciferniku neplanuju. Ze si nekdy v budoucnu necham udelat i novy kousek z jinym cifernikem nevylucuju, ale spis se soustredim na hledani cervene i cerne varianty Sport I, coz bude ukol zcela jiste nelehky ;)

Odesláno

to cigi :ja nechci vetsi hodinky (cti poradne) chtel bych vsak safir, plexi sklicko nic nevydrzi a hlavne se velmi ale velmi rychle poskrabe a promin ja jsem liny blbnout nekde s nejakou pastou, zatesneni nechci kvuli plavani, ale kvuli odolnosti hodinek jako celku a otocny krouzek bych asi plastovy taky neakceptoval:

tedy, chci sport I. gen s ocel. pouzdrem, se safirem, s puvodnim kalibrem ( a vtom pripade pruhledne dynko) a chci vedet z ceho bude ten otocny krouzek a jaka bude cena, s upravou ciselniku a rucek nepocitam v zadnem pripade nebot jsou dokonale

Odesláno

To steel :Safírové cylindrické sklo se do tohoto typu hodinek nehodí.Je křehké a hodně drahé.Prim tu psal,že do těch Prim Diplomat stojí 41 tisíc korun.Plastové je nejvhodnější.

to cigi:když změna barvy číselníku tak bych zkusil oranžovou

Odesláno

To steel:do tohoto pouzdra asi jiné nepůjde.Jenom plastové nebo to drahé.Orlíky(tyto www.prim.cz/kolekce/orlik )podle obrázku mají jinou konstrukci než Prim Sport 1.

Odesláno

prim safir nebo mineral nekde vepredu navrhoval, takze tam prekazku nevidim, a predpokladam, ze do hodinek za cca 12.000 nechce davat sklo za cca 40.000.

k tomu otocnemu krozku - na puvodnich rozhodne neni plastove, ze?

Odesláno

to steel..

Zaklad krouzku je kov jak ve starych tak v novych. Tim plastem se mysli pruhledna vypln krouzku, ktera prekryva tisk. Tento plast byl jak ve stare verzi s chromovanym pouzdrem, tak v nove vyrobenem nerez pouzdre.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...