Přejít na obsah

Pračka


zid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 525
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Take se podelim o zkusenost. Mel jsem ted Whirlpool (cena v dobe porizeni cca 6,5k) a lozisko na bubnu odeslo po 2,5 letech. Jelikoz zbytek pracky funguje, zkusim vyndat buben az budu mit cas a poslu ho na cely na opravu (http://www.loziskapracky.cz/). Kdyz uz to budu mit rozdelane, podivam i na uhliky v motoru, pracka dost piskala.

 

Na koupi nove pracky jsem vyhradil budget 10k a hledal neco s motorem bez komutatoru (motor+invertor), nemam rad uhliky. Bohuzel houfne opevovane AEG nema v teto cenove relaci zadny takovy model, takze jsem nakonec vzal Bosch s "EcoSilence Drive" a zatim jsem spokojen. Pracka je velmi ticha a ma take zaruku 10let na motor.

 

Motor vyrabi tovarna BSH Michalovce. Hlavni komponenty se delaji in-house, pripadne z Evropy. BSH se snazilo do motoru kvalifikovat 2 nebo 3 nejlepsi cinske vyrobce lozisek, ale cinan stale nema dostatecne know-how. BSH ma velmi detailni metody (kvuli zaruce 10let) a cinan nezvlada dlouhodobe testy. Stejne tak mi bylo potvrzeno, ze delaji reverse engineering konkurence a zatim se nikdo nechyta.

 

Bohuzel nemam zadne informace z vyroby pracky (BSH Polsko), docela by me zajimalo vedet vic o lozisku na buben a elektronice. Nema nekdo zdejsi informace?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry ze sa mi to nezda no vies povedat z akeho zdroja mas potvrdeny ten "reverse engineering". Pride mi to dost pritiahnute za vlasy u spotrebaku za par eur.

 

Reverse engineering konkurence si dela kazdy vyrobce, at uz pracek, aut, televizi, klimatizaci. Nejedna se o zadny spotrebak za par eur. Byl jsem v te fabrice uz nekolikrat a bavil se s lidmi z vyvoje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Bohuzel nemam zadne informace z vyroby pracky (BSH Polsko), docela by me zajimalo vedet vic o lozisku na buben a elektronice. Nema nekdo zdejsi informace?

Do BSH v Lodzi občas jezdím, ale informace si docela hlídají. NDA mají pomalu přísnější než automotive firmy. Je mazec vidět logistiku na vstupu, to je dobrý mraveniště.

Hned vedle je fabrika Indesit, dnes pod vedením Whirlpoolu a tam je vše takový pozvolnější. Němci to fakt mají zmáklý dokonale.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, máte někdo osobní zkušenosti s pračkami, sušičkami Samsung? Co servis, zkušenosti?

Popřípadě konkrétně s těmito modely:

 - pračka Samsung WF 80F5E5U2W

 - sušička Samsung DV 80F5E5HGW

 

Díky

 

Osobní zkušenost ne, ale dělám to tak že mrknu na recenze na Heurece : http://pracky.heureka.cz/samsung-wf-80f5e5u2w/recenze/#sectionhttp://susicky.heureka.cz/samsung-dv-80f5e5hgw/recenze/#section a k tomu na nějaký obecný tipy na co si dát při výběru pračky pozor:  https://www.dtest.cz/clanek-4332/test-pracek-2015https://www.covybrat.cz/nejlepsi-pracky/ nebo http://www.goodhousekeeping.com/appliances/washer-reviews/a21964/washing-machine-buying-guide-2014/ . Beru radši data z více zdrojů a když se na něčem shodují tak kupuji. A většinou to funguje dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měli jsme Samsung pračku 16 let a bez problémů. Asi po 15 letech jsem měnil motorek čerpadla cca za 3kila. Kdyby jsme jí po přestavbě kuchyně neodhulili tak jí máme ještě teď. Za mě můžu jen doporučit.

Novou jsem koupil LG,chtěl jsem opět Samsung,ale rozměrově jsem nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pánové, nemáte někdo zkušenosti s pračkou kombinovanou se sušičkou?

Je to do studentského bytu, stačí na 5 kg prádla, bude v kuchyni (z prostorových důvodů) a samostatná sušička se tam již nevejde. Ideálně s tepelným čerpadlem, ale to bych asi chtěl po té kombinaci moc. Cena není rozhodující, ale přes 20 000 bych nechtěl jít.

Bude instalovaná v Rakousku, takže klidně i něco, co se u nás neprodává, koupím to na místě.

Nemá někdo kontakt na Františka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bosch/Siemens dělá kombinaci, která nechladí vodou a tudíž nemá velkou spotřebu vody, což by se v Rakousku určitě prodražilo.

Dnes Black Friday, a první klik jsem našel totok: za 16,5 tis.: http://www.okay.cz/bosch-wvh-30542eu/#nopop?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Elektro-Nakupy

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potrebuju novou pracku, chteli jsme dat tak deset, ale premyslim, ze bychom sli do miele 111 wda. Ma to jako entry level smysl?

 

Podle mě to smysl má.

Máme Miele už přes 10 let bez jediné závady, pere perfektně.

Tím pádem vlastně neznám AEG a ostatní značky :-)

Vlastně je ani poznat netoužím... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vono když se neřeší kačky, tak bych taky Milele koupil, ale z pohledu finančního, komu se nechce dávat cirka 10 navíc, tak to z pohledu finančního je prakticky zbytečné, ale jinak souhlasím, že Miele je kvalita, i když určitě ne bezchybná, stejně tak jako všechny značky:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

 

 

16,5k je to bez DPH, tedy s DPH 20k stejně jako všude jinde na netu. Ten Black Friday (stejně jako cokoliv v Okay) nemá smysl brát nějak vážně. Chvilku jsem tam pracoval a cca 2 týdny před akcí se pomalu všechno zdražuje. V důsledku je to po slevách o pár stovek (občas tisíc) levnější, ale většinou se to dá na webu jinde najít levněji (není výjimkou televize v okayi za 26k a na heurece za 16k). Co se týče Okaye tak vpravo dole na cenovce jsou písmena, je to kód pro prodavače ... znamenají KLAGENFURT = 1234567890 ... tedy např text ALGE = 3215 ... to jsou body pro prodavače (v přímém poměru k jeho výplatě, hodnota bodů se měsíčně upravuje, např. na Vánoce je nejnižší, aby prodavač hodně prodal (což udělá i když nechce) a tak z toho neměl tolik peněz). Obecně je největší marže na zelených cenovkách (doporučujeme) a nejnižší na červených (akce) ... většinou třeba LG pračky mají 10k bodů, zatímco Bosch pračky třeba 1-3k ... proto lidem doporučujou LG, jelikož je na tom cca 5x větší marže. Lidi samozřejmě budou říkat že nejlepší je to co mají doma a vzhledem k tomu, že 80% se v krámu nechá přesvědčit tak nejlepší bude (naštěstí pro obchodníka) vždy to na čem je největší marže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...