Přejít na obsah

Baker

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Ahoj Viktore, měl bych takový kulantní problém - říkejme tomu třeba výzva, ale daleko víc je to prosba:  nahradit tah za řemen a sponu u autorizovaného dealera Jeanrichard v ČR je totální finanční nesmysl (a nějak jsem si nevšiml, že by švýcarský frank byl za pětačtyřicet), takže bych potřeboval:

 

- zahnuté stěžejky 25mm / a nebo rovné 26mm, ze kterých snad ty zahnuté nějak vyrobím

- řemen šířky 26mm, který se na ně pokusím napasovat - černý s černým prošitím, jako vhodné kandidáty jsem našel Hirsch Duke, Hirsch Highlands

- černou motýlovou nebo překlápěcí sponu, která půjde na ten řemen nasadit (což je další trabl, protože 26mm se většinou zužují na 24mm)

 

Umíš pomoci? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Vláďo,

stěžejky 26mm nemáme, ale objednáme, v tom není problém, zahneš je doma sám dle zakřivení pouzdra, je to lepší řešení, než shánět zahnuté.

Co se týče řemenu, Hirsch Highland nebo Hirsch Duke jsou cesta, ovšem černá motýlovka v rozměru 24mm bude problém, nerezovou dokážeme objednat, ale černou asi ne, zjistíme.

 

Napadá mě jiná varianta, která zároveň nebude tak masivní, podívej se na Rios Milano, kde je možné objednat variantu 26>22mm a k tomu černou Hirsch Deployment sponu v šíři 22mm.

Osobně bych volil tuto variantu, zůžení bude vypadat lépe a řemen nebude celkově půdobit na ruce jako "potítko" ;) Jen musíme vyzkoušet, zda půjde spona na řemen nasadit z hlediska jeho tloušťky.

 

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky. Nevypadá to špatně - otázkou je ta tloušťka. Ty hodinky mají extrémně krátké nožky. Nicméně tenčí řemen z hověziny jsem tam napral i s rovnou stěžejkou. Takže by to mělo projít, pokud tam nebude potřeba nacpat víc, jak cca 2 milimetry materiálu.

 

Ale u spony píšeš na webu, že zavře max tloušťku 3mm, takže se spíš bojím toho, aby tam šel protáhnout konec?  Jinak jsem pro, navíc ta klasická deployment spona mi sedí víc, než motýlová...

 

Ještě jednou díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se zdá, že ta tloušťka je tak akorát na hraně - většinu cca 4mm řemenů jsem do té spony nějak uspokojivě prostrčil, a plus mínus i zavřel, aby to drželo. U tlustších to bylo jak který (víceméně tuhost materiálu), od cca 4.8mm výš už úplněbez šance. Tj. bude to záležitostí konkrétního kusu. A teď babo raď...

 

Každopádně ty stěžejky určitě, alespoň čtyři, protože jsem nemehlo, budu potřebovat i nějaké další řemeny, tam už mám víceméně jasno, tak bych to k tomu potom přisypal. Operaci "tlustý řemen do tenké spony" nechám zatím na tom, co se podaří zjistit Tobě.

 

Díky.

Upraveno uživatelem mmako
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...