Přejít na obsah

Chronomag posilovna


Doporučené příspěvky

Myslíš dřevěný? Do těch jsem to nedával, mám o ně strach. Nejspíš by nepraskly, ale nechci si je odrbat - přemýšlím teď o něčem jiném, jak tady padlo výše, chtěl bych širší úchop, co se ve futrech nedá udělat. Zatím pomalu rozmísťujeme nábytek, tak koukám, kam bych eventuálně mohl nacpat hrazdu na zeď nebo na strop...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 520
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já koupil do předsíně žebřiny a na tom mám pověšenou pěknou profi hrazdu. V běžném módu slouží žebřiny jako věšák (jsou na nich háčky), na cvičení pověšené bundy sundám. Hrazda by šla pochopitelně i navrtat přímo do zdi, ale tohle mi přišlo tak nějak lepší.

 

Hrazdu do futer jsem zamítl. S mou vahou je to o hubu, navíc je nízká a úzká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, když nad tím tak přemýšlím, nejlepší bude věšet se na větev stromu za barákem...

Podle me je ten prubehovy cas zbytecny, kdyz se to povede tak se povesis jednou a je pokoj. Ale jestli je to kvuli zensky, tak to za to nestoji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se podělím.  Pro ty dříve narozené a taky ty,  co četli rychlé pípy, si dělám.  Tak byl, anebo nebyl bobřík síli, relativně jednoduchý.   Deset zhybů bez dopomoci.

Přiznám se, taky jsem posilovnu navštívil.  Nemnoho bobulí sežral.  Ale::::  deset zhybů... je deset zhybů.  Dobrej test i dneska.  Aktuálně vepřík dá tak čtyři.

Mám lehce přes metrák.

No kluk jak buk.   Jo a pro škarohlídy jsem šťastně ženatej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte někdo zkušenost se samovzpěrnými hrazdami do dveří? Nedorubou se tím ty futra?

 

zkušenost ano; na futrech to samozřejmě jde trochu vidět (barva); moje zkušenost s používáním je taková, že není nad klasiku. Tohle je takové šidítko, nevyhovovalo mi, jak je to úzké, že je ta hrazda v podstatě nízko atp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jo, hrazda do futer, do jakých, drevenejch? Tam to asi je dost velika blbost... Ale jakkoli, das to tam jednou, musíš to poradne utáhnout, pak to sundávat nebudes, zbytecne ti to omezuje pohyb, navíc, je to uzky na nejaky poradnejsi cviceni... navrhovat navrtavani nejake obludy do bytu nebudu, pac je to stejne hnusny, pokud nemas samostatnou mistnost na posilovani, tudíž, jako naprosto plnohodnotna a smysluplna moznost se mi zda, skocit ven a zacvicit si, nejen na hrazde... Myslim, ze 90% prazaku ma jednu takovou venkovni posilku v 5-10 minutovy dobehovy vzdalenosti...

To je napad, clovece. Asi jako v poradnich vlaknech co si mam koupit za pade..prihod kilo a kup si rlx.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
  • Po roku...

Já bych to tu trochu oživil...

Z hodinek jsem si nechal jen SKX, Vostoky, Primky a Gčka (zkrátka finančně nenáročné kusy) a splnil si jiný sen...

Domácí posilovnu jsem výhledově v nových prostorách plánoval už před covidem. Ten do toho trochu hodil vidle, a to jak do těch nových prostor, tak i do té posilovny.. Na druhou stranu jsem rád, že jsem si nekoupil to, co jsem měl v plánu před dvěma lety a že jsem si počkal, víc toho prostudoval a taky trochu připlatil...

Klec s kladkou jsem chytil před Vánoci, podlahu v lednu, chlapa s kotoučema jsem uháněl měsíc, na lavici a osu jsem čekal do včerejška. Ale vyplatilo se, teď je to doma komplet 🙂

Po 14 měsících improvizace v pokoji s jednoručkami, krátkou osou, gumami a dalšími ptákovinami...

 

ZtS1mTB.jpg

hNV9N0D.jpg

NlwlaDr.jpg

SOToDX6.jpg

 

Ještě budou nějaké dodělávky - světlo, police nebo skříňka na adaptéry a příslušenství. Plus několik věcí na fotce není - trap bar, nějaké kotouče, EZ, šlapadlo a další (zatím nepřesunuto z pokoje)..

Skoro se to bojím říct, ale takovouhle radost by mi asi žádné hodinky neudělaly 🙂

 

Kdyby to někoho zajímalo:

Klec s kladkou je ATX Power Rack 650, k tomu zarážky (vnitřní i přední), bradla a jammery (koupeno na 360GlobalFitness). Od ATX mám ještě hex/trap bar.

Polohovací lavice, osa a kruhy jsou značky Bear Foot (koupeno na Fit Pro Czech)

Adaptéry jsem sháněl všemožně z 360GlobalFitness, InsportLine, Fitham.

Na Fithamu jsem taky vloni den před uzavřením posiloven (tušil jsem to :-)) koupil nakládací jednoručky a krátkou osu s kotouči (později v létě jsem jich ještě pár přikoupil), hromadu gum, expandérů, kolečko na břicho, stálky na kliky a X dalších blbostí.

Olympijské kotouče mám od pana Zdeňka z Bazoše, kterého jsem sice musel uhánět měsíc, ale nakonec se zadařilo - kvalita za super cenu.

Podlaha od firmy REPLAST, varianta interiérová 115. Používá se do skladů, autodílen, stájí, kotců, stadionů atd. Tahle podlaha vydrží asi opravdu téměř všechno. A je zámková, takže se nerozjede. Na druhou stranu je nutné počítat s tím, že se musí řezat kotoučovou pilou a že jedna deska váží 20kg, takže pokládka je náročnější než u měkké 8mm gumy, kterou si člověk uřízne kobercákem. Jo a taky to není žádná nádhera... Původně jsem zvažoval gumovou podlahu z Obi (250 za kus 120x80cm s 8mm tloušťkou), ale nakonec zvítězila tato..

 

No nic, tak jsem se pochlubil a jedeme dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dotaz na stavare - jaky vliv na zatizeni stropu muze takovyhle stroj mit? treba kdyz clovek nechtic to zavazi trochu pusti?

kamaradi mi radili postavit si malou posilovnu v podkrovi, ale prave ze zatizeni a dynamickych narazu bych mel strach, ikdyz mam celou konstrukci drevenou/pruznou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda... Jsem si onehdy říkal, že když se na Chronomagu probírají mmj. sušičky na prádlo nebo hipsterský kaťata, tak posilování a spol. by tu mohlo bejt taky. Ale zakládat vlákno jsem si netroufal... Tak třeba se to tu trochu rozjede.

Když jsem bydlel v bytě v centru (a měl mraky času neboť nebylo potomstvo), chodil jsem do fitka, teď improvizuju doma ve sklepě, zatím lavice na bench vč. Scottovky a jednoručky, s tím se dá odcvičit vše podstatné.

@Mr. Igelit S tou podlahou jsi netroškařil 👍 Já teď hlavně potřebuju 20kg kotouče kvůli benchpressu a mrtvole a EZ-osu, pak se uvidí kam dál...

sklep.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posilování mi vůbec nic neříká, ale protože se svou postavou ve tvaru "A" nemám takové úspěchy u žen jako kamarád s postavou do "V", plánuju letos taky něco pořídit. Po dlouhým bádání mi jako jediná přijatelná varianta připadá veslařskej trenažér cca za dvacku - čuměl bych při tom na filmy. Otázka na zkušenější: je "veslování" fakt tak komplexní cvik, jak všude píšou? Nejde mi vůbec o nějaký objemy, bicáky a pekáče buchet, spíš o zformování postavy a posílení zádovejch svalů (jako podpora stárnoucí páteři...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky tedy něco přihodím :) 

Fitku jsem propadl před pár lety cca ve 30ti, do té doby jsem nikdy v podstatě nesportoval a nic nedělal :) 

Cvičím 4x týdne a 3x týdně běhám, první lockdown jsem přežil na nějakých malých jednoručkám a gumách, na druhý lockdown už jsem to nechtěl opakovat a tak jsem uspíšil svůj plán o pár let a začal jsem si budovat fitko.. 

Jelikož máme celý dům podsklepený, tak jsem si jednu část místnosti vzal na fitko :) 

V podstatě jsem nakoupil nějaké minimum a hlavně co bylo skladem :) Jsem limitovaný 2m stropem, jinak bych měl klec jako kolega výše, do budoucna ji stejně plánuji, jen 195cm vysokou .. 

Kotoučů mám 135kg + olymp tyč, na mrtvoly už je to jen tak tak, ale stačí.. Podlaha je 2cm guma 2x1m tři kusy, ještě plánuji nějakou sadu jednoruček aspoň do 40kg, počkám jestli budou lidi vyprodávat, když už otevřeli fitka :) 

Zatím návrat do fitka neplánuji, na to moje plácání 4x týdne mi toto stačí :D 

Dávám fotky té samé místnosti před malým refreshem i po :) Má dcera mi celou dobu byla zdatně nápomocna :D 

 

2344402E-E11C-418B-9605-7A8C6A7AFEE0.JPG

IMG_7395.jpg

IMG_7396.jpg

IMG_7398.jpg

IMG_7420.jpg

IMG_7494.jpg

IMG_7570.jpg

IMG_7571.jpg

IMG_8569.jpg

IMG_8835.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...