Přejít na obsah

Rada ohledně možnosti opravy poškrábané lunety


Pokinator

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny chronomagy, stal jsem se novým majitelem lehce použitých Chrono ceramic diver od Zena, mám je zatím dva dny na ruce a už se mi stala menší nepříjemnost v podobě poškrábaní lunety, nevím jak je to možné, když jsem celou dobu o nic nezavadil a hodinky jsou většiny zakryté přes mikinu, ale na to už nepřijdu, i když vím, že se to může stát kdykoliv, jelikož hodinky se nosí a mají právo se poškrábat, zajímá mě jestli je nějaká možnost jak škrábance odstranit, nevím jestli použít modelářskou barvičku, nebo existuje nějaký jiný způsob a nebo se na to vykašlat, jelikož jsem pintlich na detaily zajímá mě to i do budoucna protože škrábanec určitě přijde i v budoucnu....díky Všem za rady a přeji pekný den

 

Na fotu jsem se snažil zachytit škrábance, ovšem bohužel fotoaparát nedosahuje nějakých extra kvalit...

post-24003-091100400 1349785688.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Napiš Paní Vláhové já tak řešil poškrábané sklíčko, které nechávám vyměnit za safírové. Je to sice docela pálka ( 5000 což je 1/4 ceny hodinek, ale ty škrábance mě celkem štvou tak do toho půjdu) Poradí Ti jestli je možné lunetu byměnit za odolnější připadně cenu. Co se týče zabarvení tak to Ti nepomůžu. Když tak bych skočil k hodináři a zeptal se jestli se to dá něčím zakrtýt, pak dej vědět výsledek :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Jak říká, GSIA79, poškrábání už dnes neřeším, bylo by to o nervy. Permanentní fix sice vše krásně zakryl, ale účinek byl krátkodobý. Filo-boxer správně uvádí, že luneta se postupně loupe a dnes při bližším pohledu to už není moc hezký pohled, ale jinak s hodinkami spokojenost :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při bližším pohledu, se i ta nejkrásnější věc, jeví jako vskutku hnusná... Odhoď lupu a dívej se s nadhledem. Jedny Fortisky mám v PVD a jsou taky vomletý.. Technologie PVD mi není jasná, ale připomíná mi klasickou práškovou barvu, která postupně povoluje. DLC je oproti tomu držák, neodře se, nepoškrabe, jen se loupne... a je to taky konečná, oprava nelze( řečeno mnohokrát prodejcem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Jak pisi kolegove vyse.Opravdu to neresit,skrabance k hodinkam patri a clovek to musi brat jako jejich patinu.Vyjimka plati snad jen pro sklicko,tam je to opravdu adekvatni.Jeden cas jsem byl takovej blazen,ze jsem se neustale dival na hodinky pod hodinarskou lupou i kdyz normalne nebylo prakticky nic videt.Kdyz me pritelkyne rekla,ze bych mel zajit k specialistovi na hlavu,tak jsem toho zanechal...Je to jako se vsim..Novou vec clovek hlida a z kazdyho tukance je spatnej,uplyne par tydnu a uz to neresi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Zdravím opět po delší době. Bohužel se u mě projevil nový problém, který poškrábanou lunetu odsouvá do kategorie na malicherný problém. Podařilo se mi přimotat od jedné potyčky, při které mi ruply osičky a hodinky letěli na asfalt. Po zkontrolování jsem si oddychl, když jsem zjistil, že přibyl jen další malý škrábanec na lunetě. Hodinky jsem poté 14 dní nepoužíval, než jsem nasadil druhý řemínek, a hodinky dal na ruku. Po celodenním nošení se pak večer s údivem dívám, že odpadl kus z lunety. Jsem na sebe dost naštvaný, proto bych se Vás rád dotázal, zda-li nevíte na kolik by vyšla nová luneta, jestli se oprava vyplatí, a jestli vůbec někdo v ČR výměnu provádí, nebo se mám zkusit dotázat přímo výrobce. Budu Vám vděčný za rady a všem přeji pěkný den.

Jedná se o tento model: http://www.zeno-watch.ch/en/collection/sport/diver-ceramic/6492-5030Q-bk-a1-5.html

550b6b4192.jpg

69d6b69c4f.jpg


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...