Přejít na obsah

Závada u Primek


Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
  • Odpovědi 300
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Takže se Ti protáčí šroubek stavěcí páky? Co drží natahovačku s korunkou?  Nebo se Ti protáčí závit natahovací hřídele s korunkou?  Oboje je prakticky na výměnu nových jiných dílů.

U toho závitu natahovačky a korunky by se dal použít Locttite na závity, ale záleží na tom, jak je to navzájem  moc opotřebené. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zdravím mám uplně stejnej problém s natahovací hřídelkou u Prim polštářek. Nejde docvaknout na doraz hřídelka s korunkou a mám pocit že vycvakávací čudlík hřídelky nevyskočí zpět nahoru hřídelka je v pořádku zkoušel jsem to i z jinou hřídelkou ze stejného typu strojku.Můj hodinář je teđ dlouhodobě nemocnej po bouračce tak bych to chtěl dát taky do kupy,ale ještě jsem se neodvážil sundavat ručky a zpět nandat.Jdou sundat i něčím jiným než speciální hodinářskou pinzetou a nasazovač ruček? Základní hodinařskou sadu mám ale bez těchto dvouch věcí tj.(snímač a nasazovač ruček) Nebo musím pořídit tyto dvě věci a bez nich to prostě nejde.Jde to i bez tohoto nářadí poradí mi prosím někdo.Děkuju předem za tipy.:-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Zdravím,

Jsem čerstvým majitelem Prim Orlík 2. Přinesl je Ježíšek a pak že neexistuje :)) Když si hodinky chci seřídit (mají už šroubovací korunku) tak vždy po uvolnění a vytažení korunky (hacking) tak se vteřinová ručka ihned nezastaví a ještě cca 2 - 5 vteřin má doběh. Je to normální nebo se jedná o závadu? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
před 4 hodinami, orol napsal:

Na výměnu setrvačky stačí vyšroubovat jeden šroub ( z můstku ) a povolit druhý šroub ( u špalíku vláslu).

Takže jenom dva šrouby. ;)

Super. Vies, prosim, poslat dake foto z coho to budem vediet realne urobit. Pouzijem dobre diely z ineho

 strojceka. Kaliber 68. Vopred dik.:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ked je zavada prasknute pero (Zavada sa prejavuje tak, ze hodinky sa pri natahovani daju donekonecna natahovat a je locust potom take presmyknutie a idu iba par hodin, potom zastanu). Je jednoducha vymena celeho perovnika? Kaliber 68. Viete dat niekto navod na vymenu aj s fotkami? Dikes. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, návody nebo alespoň fotky zde jsou. Stačí si projít vlákna, např rozborka kal. 68 atd. Jsou tam i fotky jednotlivých kroků při montáži. Jinak na výměnu perovnika stačí demontovat ozubené kolo pérovníka, dále můstek a pak se dá pérovník vyjmout a vložit nový. Strojek je při tom lepší mít ven z pouzdra. 

Pokud budeš měnit setrvačku, tak stačí povolit jen můstek a vyměnit celou kompletku. Tj setrvačka i s můstkem. Jde to jednodušeji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...