Přejít na obsah

Mühle Glashüte


Cyril

Doporučené příspěvky

Hmm, z toho bazmegu mám po cca dvoch mesiacoch nosenia trochu zmiešané pocity. Gumový remeň je blízko puzdra dosť tuhý a moc sa neohýba. Kĺb mu samozrejme neodporuje, takže guma od puzdra neprechádza do oblúka, ale zalomí sa v kĺbe. Je to vidieť aj na Cyrilových fotkách. Som zvykutý nosiť hodinky relatívne voľné, takže majú tendenciu zdvíhať sa na tej tuhej gume nad ruku a vzápätí sa snažiť otočiť. Mám obvod ruky 19 cm a dosť rozmýšľam, že kúpim kovový ťah. Na väčšej ruke to chovanie môže byť samozrejme iné.

 

Neviem porovnať s inými hodinkami na gume, doteraz som mal väčšinu hodiniek na koži. Aj ten môj popis vyznieva dosť negatívne, ale v praxi to nie je až také hrozné, nosia sa dobre. Inak sú to krásne hodinky s osobitým dizajnom, výborným spracovaním a perfektnou čitateľnosťou skoro za každých okolností. Chystám sa napísať recenziu, alebo dať pár fotiek, ale nejak sa k tomu neviem dohrabať. Ak je záujem, bude ma to motivovať :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čitateľnosť absolútna, veľmi sa mi páčia.

 

Jeden malý a zrejme nepodstatný dotaz: ako na vás pôsobí po dlhšom čase vzťah kovové ručky vs. natisknuté lumi číslice, indexy bez kovovej obruby? Nejako som sa prikláňal k štýlu kov-kov (Omega PO), alebo všetko matné (Sinn U1, U2 a im podobné).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, doteraz mi ani len nenapadlo, že by ciferník mal vyzerať inak, o kovových rantlíkoch ani nehovorím. Mňa pri prvotnom výbere podľa fotiek skôr odradzovali lesklé ručičky, pôsobili na mňa lacným plechovým dojmom, ako keby boli pridané z núdze a nepatrili tam. Možno aj preto som pôvodne zamýšľal kúpiť Marinus Silber, na ktorých ma ale mrzelo, že nemajú GMT. Keď som ale videl oboje naživo, tak sa zase poradie zmenilo. Lesklé ručičky sú perfektne viditeľné prakticky za každých svetelných podmienok. Keď nie je svetlo na odraz, zmatnejú a vystúpi na nich potlač z luminovy. Pre mňa je to dôležité, zrak mám už dosť nanič a trpím zlozvykom stále kontrolovať čas. Marinus Silber sú ešte čitatelnejšie, tie som videl už z druhej strany cesty, že sú vo výklade :). Krásne hodinky, ale veľmi nápadné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mňa by bolo poradie rovnaké: 1. GMT verzia, 2. Marinus Silber (resp.Rescue S.A.R), práve preto som tu spomenul poznámku použitých materiálov ručky vs. indexy. Jednoducho, lesklé ručky nemajú byť k čomu dopasované - puzdro je brúsené. Ale berte to s rezervou, len tak šprtám v detailoch, naživo som ich nevidel :).

 

Čakáme na dojmy, lebo, ak sa nemýlim, si tu ich prvý majiteľ.

Edit: ešte keby bola lumi aj na sekundovke...

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je vypuklá, presne tak ako na obrázku. Pri určitom uhle a osvetlení môže na fotke pôsobiť plochým dojmom, v skutočnosti nie.

 

Sekundovka bez luminovy u GMT ma tiež trochu mrzí, aj u GMT ručičky ju nejek mohli vymyslieť, ale dá sa bez toho žiť. Písal som v tomto duchu aj do fabriky, odpísali slušný email v zmysle, že sú vďační za podobné pripomienky a zvažujú ich pri ďalšej produkcii. Každopádne nepísali, že tú sekundovku zajtra začnú máčať vo fosfore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Fakt pěkné, v červnu jsem se o ně zajímal. Vyjednával jsem s jednou drážďanskou firmou o ceně, bohužel jsme se neshodli, mé představy byly o kousek jinde.

 

Mühle Glashütte je jediná německá firma, o kterou se mohu zajímat. Některé jsou pro mě příliš drahé, k nim patří k mé obrovské lítosti Hanhart. Jiné mě nezajímají vůbec.

 

Usnul jsem ve starých dobrých časech, takže mi k absolutnímu štěstí stačí obyčejné ocelové pouzdro. Jediné co od něj vyžaduji, aby bylo přesně provedené. Nepotřebuji plech z ponorky ani žádné kosmické materiály, které se nanáší nebo bůhví jak dostávají na pouzdro, aby i po desítkách let vypadalo stále jako nové. Líbí se mi, jak se mnou hodinky stárnou, první šrám mě sice notně vyvede z míry ovšem ty další mě už zachovavají ledově chladným.

Nepotřebuji strojek vybavený křemíkovým vláskem a dalšími a dalšími úpravami, jsem prosťáček. Spokojím se v milionových sériích vyrobenou ETOU, nejvíce mi vyhovuje Valjoux 7750. Strojek úžasně přesný, u kterého se neudává kdovíjaká rezerva chodu, ale nikdy mě nenechal na holičkách ani při mém životě, v kterém se leckdy sotva propracuji z postele v ložnici do obýváku k TV a PC. Pravda, máme velký byt, ale zase po něm nenachodím stovky metrů máchajíc levou rukou.

Proto mě tedy na 100% dokáže uspokojit malá manufaktura v Glashütte děděná z otce na syna, v které se vyrábějí hodinky s láskou a je to na nich vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledná veta je jedným z dôvodov, prečo Mühle Glashütte patrí k mojim favoritom. Páči sa mi, že firma fungovala už v časoch, keď moji prarodičia boli ešte v plienkach a že to rodine vydržalo dodnes.

 

post-24186-051065700 1350855057.jpg

 

K recenzii som sa zatiaľ nedohrabal, pridávam aspoň jeden večerný cvak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...