Přejít na obsah

automaty nebo Eco Drive?


Doporučené příspěvky

Podobné téma se tedy řešilo mockrát. Projdi si starší témata. Obecně bych to viděl asi takto: Pokud budeš používat hodinky čistě jen na to, abys věděl, kolik je hodin, tak bych ti doporučil eco-drive. Je to oproti mechanikám levnější řešení, méně náchylné na poškození a přesněji měří čas. Pokud máš od hodinek jiné očekávání, taky bys to opravdu musel blíže specifikovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeším,zdali jít do Citizen BN0016 Eco Drive nebo do Citizen NY0040 automatic Nejedná se mi tolik o přesnost,ale o spolehlivost.Mám za to,že ty Ecodrive časem odejdou.Musí v nich být akumulátor,který nemůže být věčný-pouze doměnka?????:crying_anim02: Kdežto ty automatiky jsem si myslel,že by mohly vydržet dýl:crying_anim02: ????????????????????????????????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Táta má Citizen eco drive asi 12 let a kolega v práci má Casia se solárním pohonem taky asi 10 let a obojí pořád fungují. Možná, že jednou za 20 let u nich musíš vyměnit akumulátor, ale spíš si mezitím koupíš nové hodinky. To bych neřešil jako nějaký zásadní problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citizen = Eco drive. Áno, akumulácia energie časom klesá, to je normálne. O životnosť by som ale rozhodne obavy nemal. Za 5 rokov už budeš chcieť iné hodinky a nie riešiť, čo bude po 10 rokoch...teda...ak sa tu "nenakazíš" chronomagorstvom :) . Takže kľudne ECOdrive.

 

Ja som mal jedné z rady Promaster, chrochkal si, ako ich budem mať nastálo, vymalováno, a po dvoch, či koľkých rokoch ich pustil ďalej. Ale Ecodrive ma za ten kratší čas nikdy nesklamal, žiaden problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jde o primární hodinky, pokud jsi na hodinky zvyklý a nosíš je denně, pak raději automaty. Jestliže jde o hodinky sekundární a výše, které nebudou na ruce denně, nebo se budou nosit příležitostně, pak vynikne právě systém Ecodrive.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za příspěvek,půjdu tedy opět do Ecodrive a to do Citizen BN0016 "Orca".Dávám všem za pravdu,že tak dlouho mi stejně nevydrží:evil: Nevěděl jsem,že má Eco Drive už takovou historii:eek:Líbí se mi i hodinky Seiko např.Monster Scuba,ale ty Orca mám za dobrou cenu.:santa:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak brácha má ty Ecodrive a fungují, ale po deseti letech naznal, že se k němu už nehodí a koupil si automaty.

Jinak ten akumulátor, nebo jak se to řekne zpočátku stál asi 1500,- teď tuším klesl někam k 800,- no a pro srovnání výměna baterie vyjde na 50,- a vydrží asi 2 roky, což je po deseti letech cca 200 - 300,-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně mám radši automaty, ale na svoje: Citizen Promaster Eco-Drive AV0020-55H nenechám dopustit.

Dle mého skromného názoru absolutně nejuniverzálnější hodinky. Titan, safír, 200m, budík, dobíjené světlem.

Mám je 7 let a kromě toho, že mám ocelovou lunetu obouchanou od futer jsem neměl jediný problém.

 

post-10679-000409900 1353529597.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...