Přejít na obsah

Powermatic 80


Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • Po letech...

Když už tu toto zapomenuté vlákno existuje, tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte nebo neumíte zjistit, kolikrát je potřeba otočit korunkou do úplného natažení... Když chci mít jistotu natažených hodinek, točím jak blbec, ale nemá to konce :-)

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Co je lepší, když mám automaty, které vezmu třeba jen 3x-4x do roka na ruku? Nechat je ležet a před nasazením je trochu natáhnout a nebo je preventivně občas lehce natáhnout, protože nečinnost mechanikám škodí, neboť se průběžně nepromazávají? Nad koupí vrtiče neuvažuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si vůbec celkově myslíte o těch strojcích Powermatic 80? Nedávno jsem navštívil jednoho hodináře a přišla řeč na tento typ strojku a říkal, že by to nedoporučoval, údajně u dílů dochází k poměrně rychlému opotřebení a výměna dílů není možná samostatně, musí se prý měnit nějak celek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě měl na mysli syntetické krokové ústrojí.
Variant tohoto strojku je více, stejně tak jako jeho označení:

 

 

Tissot a Certina - Powermatic 80

Hamilton - H10, H30, H40

Mido ? Caliber 80

 

Osazuje se jak klasické krokové ústrojí ocel kámen, tak syntetické. Dříve to bylo tak, že syntetické osazoval Tissot a Certina a klasiku Mido a Hamilton. Teď je v tom větší zmatek, protože i Tissot a asi i Certna začali osazovat klasiku. 

 

Více prozradí varianta strojku:

 

C07.1x1 = 23 jewels, syntetické krokové ústrojí

C07.6x1 = 25 jewels, klasické krokové ústrojí
C07.8x1 = 25 jewels, klasické krokové ústrojí, silikonový vlásek

 

 

 

Pokud je tedy klasické krokové ústrojí, není asi potřeba se bát krátké životnosti některých dílů, U sytntetiky asi ano, nicméně od té doby co je na trhu (tuším, že od 2013) s tím žádné problémy nejsou. Ano je to poměrně krátká doba, ale zda problémy budou ukáže až delší čas.Zdá se, že 10 let vydrží a pak se krokové ústrojí při pravidelném servisu vymění. Moc nevěřím, že by si kazili jméno a neprodávali ho jako náhradní díl a bylo potřeba měnit celý strojek. Přeci jen je to (byl) nejrozšířenější kalibr Swatch Group. 

Upraveno uživatelem Ghislain Lambert
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

80 hodinová rezerva chodu je silně návyková - já se na Powermaticu (25 kamenů s klasickým vláskem) rozmlsal. Mám ho ve verzi chronometer (i když bez COSC certifikátu) a dělá mi cca +3 s za den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...