Přejít na obsah

Zodiac Ocenaire ZO8011


exBURN

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Rád bych zde představil hodinky firmy Zodiac. Dlouho jsem řešil, že pilotky na léto nejsou úplně to pravé ořechové a Orienty s koženým páskem nechci vláčet do vody. Rozhodl jsem se toto tvrdé dilema vyřešit jak jinak než koupi dalších hodinek. Takže volba byla jasná . potápky. Od Seika se mi Monstry moc nelíbili a pořád jsem po koutku oka pomrkával po Ocenairech. Jenže v ČR k dostání nic moc a na ebay cena vycházela přes 500 dolarů. Naštěstí jeden den se na mě usmálo štěstí a vyskytly se jedny modrásky za polovic. Tak jsem nelenil, koupil a za 5 dní byly z USA doma. DPH se mi nevyhnulo, ale i tak byla cena velmi příznivá.

 

Takže při prvním rozbalení zavládlo nadšení - zpracování je v této cenové třídě nadprůměrné. Luneta nemá žádnou vůli a její chod je brutální. Ciferník čistý a hodně plastický. Safír bez poskvrny a je poměrně tlustý. Velice zajímavý je vnitřní AR, který je sice málo výrazný (mám archimede s 2xAR a rozdíl je značný), ale má modro až fialový nádech.

 

Samostatnou kapitolou je korunka - vynikající zpracování - 3 polohy. V první lze dotahovat, v druhé se nastavuje datum a u třetí čas, kdy se automaticky blokne sekundová ručička.. Chod je jemný, jen poloha 2 a 3 je dosti blízko sebe. Korunka je šroubovací a šroubuje se poměrně hluboko do těla.

 

Luminiscence je klasická - po silném nasvícení si jde s hodinkama posvítit (velké plochy) a přes noc není problém odečítat datum. Velice se mi líbí že je lumi použita i na složité logo výrobce, které je velice hezké.

 

Kalibr je hodně propíraný CL888 což je inhouse s čínským rodokmenem což mu hodně lidí vytýká. Kalibr splňuje swiss made označení, takže to aspoň Švýcarskem projede vlakem či co. Upřímně je mě to u něčeho - vteřinovka jde hladce (ne tak jak u ETY, ale pořád hladce), kalibr umí hacking, dotahování korunkou a když je dám sem tam na ruku tak se nezastavuje. Navíc za TÝDEN udělají 10 sekund do plusu (to mi dělá TOP Unitas za 12 hodin), takže ať kalibr skládal třeba křovák, svou práci odvedl výborně.

 

Jinak celkový vzhled se mi líbí, nemusí sednout každému, ale mechanicky a funkčně se jim nedá upřít nic. Na ruce sedí perfektně díky skvěle propracované gumě, která stále voní po vanilce. Malý bonus byl v tom, že tahle modrá verze je jakási limitka 250 kusů a mám číslo 247, což jsem zjistil až z dýnka :-).

post-13539-072316600 1354212072.jpg

post-13539-019988100 1354212079.jpg

post-13539-064660000 1354212087.jpg

post-13539-005443600 1354212094.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gratulujem, su to paradne hodinky :cheers: ja mam ZO8001 a ten antireflex je podla mna dost brutalny :) kazdopadne ja som mal trosku smolu, ze sa nejakym zazrakom strojcek rozladil v tom najnevhodnejsom okamihu a robili tak +10 minut za noc - uz su u Mechana, takze budu zase za chvilku v poriadku..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten AR je brutální tím, že je v barvě hodinek a jen v extrému přechází ve fialový, ale prostě nefunguje jako AR - odlesky pořád prostě jsou. U Archymedií vidím na ciferník jasně bez odlesku skoro z jakéhokoliv úhlu. Ale to hodinkám nevyčítám - beru je jako tool watch a tam by se venkovní AR odíral.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem asi koukal po přesně tyhle, nakonec mě odradila jejich cesta z USA a koupil nakonec v GB zodiac sea dragon chrono jako záplatu. Teď , když koukám na tvá fota, tak lituju a jdu shánět to, co jsem chtěl původně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...