Přejít na obsah

Junghans Mega 1000


Radek124

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Obávám se že cenu co by nebyla zbytečně vysoká ještě nikdo nevyrobil - ale na druhou stranu, třeba u Fortisu stojí podobné prochy jenom holá guma bez spony (ať se nehádáme o desetikačky, i MarvinX umí slevy). A spadnout ze židle po shlédnutí úchylných cen jetých galošů na béčka/rolády/IWC je občas možné i po shlédnutí zdejší inzerce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po třech dnech s megama na kaučuku musím říct, že příjemnější "gumák" jsem ještě na ruce neměl - a že napiglovaný ocelový panzer na něm překvapivě nevypadá o nic míň seriózně než na původním ocelovém páse. Pamatuju že ještě v zimě byly ty řemínky snad o 20% levnější (že by si je teď mladej Honza nechával vulkanizovat ve Švajcu?) - ale při pohledu na digitálky perfektně sedící na ruce konfrontované s původním brutálním "obojkem" nelituju ani korunu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radek124: Ten kaučukový řemínek má něco do sebe, že? :) Co se týká ceny, tak byly řemínky o cca 10% levnější. Junghans držel 4 roky ceny náhradních dílů stejné, ale letos podražili a Euro už taky není za 24,50, takže to bohužel vedlo ke zvýšení ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Zde jsem narazil (s odvoláním na Marvina) na hlášku o zaříznutí produkce Mega1000, bez nástupce v nejbližších letech  :death:

 

Marvine, nemáš k tomu prosím nějaké bližší informace? Rozhodně nemám nic proti inovacím, ale dát si v dnešní době 2 roky(!) na vynalezení nových digitálek, to zní s prominutím skoro stejně děsivě jako kdyby prohlásili "Získali jsme grant EU na vývoj a novou fabriku k výrobě konkurenceschopných Junghans Watch"...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Zase krásne a hranaté hodinky, škoda, že Casio nerobí niečo také hranaté, samozrejme, nie rovnaké, ale niečo hranaté, v rámci sérií G-Shock, či ProTrek. Sorry za moju opovážlivosť voči ostatným, skúsenejším členom fóra, ale ja mám slabosť na značku Casio.

Upraveno uživatelem quattroRS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

...cena je vysoka -to je relativni, mne se treba za ty mnou koupene↓ nejevi jako moc. A joo jsou super dnes bych dal i vic...
Mnel jsem na ebay nastavene sledovani a pokud je nekdo chce a nespecha tak se daji po case "vysedet".
Komplete baleni , prodejce si dle mne snizil mozny okruh kupujicich -jen bankovni prevod bez moznosti karta/paypal a lokaci.

134.png.83fd00a8be11d38179c5ff628c8a364f.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Já ty svoje “pozitivní ocelové” (viz @Honza.manta) taky svého času neprodal moc draho, na to že k nim byly přibalené i zánovní řemínky (kůže+kaučuk). Ale na férovku, důvody proč jsem je nakonec pustil dál byly následující:

  1. Nutnost častého vyměňování poměrně atypických baterek, kdy už po cca 5 měsících nezbývalo dost šťávy na synchronizaci (neustálé rozborky/sborky chcíplých digošek s rizikem ztráty šroubků+pružinek byly prostě voser)
  2. Problematická synchronizace, funkční snad jen na dvou místech v bytě (Jižní Morava, barák v hlubokém údolí s většinou pokojů orientovaných na Východ), přičemž hodinky v té chvíli musely být několik minut v klidu, jinak to nedoběhlo.
  3. Ne zrovna přesný quartz strojek na hranici tolerance, tj. i některé mechaniky mi ukazovaly po pár dnech přesnější čas než tenhle “radiocontrolled” etalon přesnosti (viz výše, jeden se skoro bál dotknout tlačítka pro podsvícení).

Nicméně co se týče designu a UI, za mě šlo jednoznačně o vrchol toho co kdy dokázaly klasické LCD digitálky nabídnout, ke kterému se v kombinaci “funkčnosti a stylu” konkurence nikdy ani nepřiblížila “na dostřel”. O to víc dnes zamrzí že namísto evolučního dotažení k dokonalosti (optimalizace spotřeby, lepší čitelnost, neexistence některých kombinací materiál/displej, postupem času možná doplnění úplně elementárních ABC + smart funkcí) tuhle unikátní řadu germán prostě zaříznul - a lidi dnes místo toho tahají ožužlané hnusy á la Eplwoč a nebo “šijajomí”, s výdrží směšných pár dní... -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Dal jsem sice uz sem, ale puvodem si zaslouzi to bejt i zde...

.

před 2 minutami, akai napsal:

Asi by si tato info zaslouzila dat nekam centralneji... ví li nekdo kam , necht tak ucini. (at se pripadna diskuse rozvine jinde)
Takze, narazil jsem zde na info., ze existuje uz oficialne umistena apka pro os android (a jo i pro ten druhy system).
Zminene vlakno je ↑↑↑ na informace zajimave cele...
Nekde jsem psal o jap.? apk ktera toto mnela umet, -no mne nefungovalo a jeste se ziskavala "pokoutne". 
Toto uz funguje. /uspesne test probehl  na Citizen 9415 + Seiko S760/
...ted budu zkouset casia a jsem zvedav na only japan verze radia.

Junghans.png.17476a083c534f4b43906a5214993fbb.png

 

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...