Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak už tady proběhlo na cestě mám vydražené nekompletní Primky TADY

Chystám se je opětovně zařadit k tikajícím strojům.První co mě napadlo je nahradit nekomletní stroj kalibru 72 původním Prim kalibrem 96. Ale nejspíše nebude pasovat číselník . Tak jsem tedy logicky uvažoval o koupi kalibru Miyota 8215. Problém je v tom , že podle fotek je v hodinkách instalovaný nejspíše číňan DG2813. Což se mi zdá dost nepravděpodobné . Že by v PRIMU zašli tak daleko a používali kopii levného japonského strojku??

Tak mám tedy opravdu dilema .

1.Vybavit hodinky etou 2824-2 (za nemalý peníz) s tím , že pokud budou pasovat číselník ručky .... a budu mít sice kvalitní ale bastl.

2.Použít strojek Miyota 8215 je levnější , měl by pasovat , pouze se neshoduje s fotkou a není tedy jisté zda opravdu bude číselník ručky...sedět

3.Koupit číňana DG2813 který je nejspíš na fotce a tudíž by měl pásnout. Ale pořád se mi nechce věřit , že tam byl v originále. (zas mi nejde na rozum , že by někdo instaloval strojek jen o pár korun levnější než miyotu)

Všechny strojky můžete porovnat na stránkách Mavexu

Tak a teď babo raď. Obracím se na znalce a obdivovatele značky Prim s žádostí o radu jak to udělat ,,košer,,

Odesláno

Dobrej postřeh. Mně tam nesedělo datum proti okénku - myslel jsem si, že je nedoposunuté, ale tohohle jsem si nevšiml. Jinak mám pocit, že se tyhle modely dělaly snad s oběma kalibry - ETA a i miyota a lišily se cenou. O číně jsem nikdy neslyšel. A když, tak se do pár sportů 2 dával ZJS v automatu. Takže se obávám, že máš možná číselník bez nožiček. :wheelchair:

Odesláno (upraveno)

Posunutý čílelník mi také přišel divný, uvidíme až dorazí . Poznámka 21 jewels je také více než logická. Pak tedy zbývá objednat Miyotu 8215. A udělat z hodinek Standard jak se původně jmenovaly viz tady.

Upraveno uživatelem 17jewels
Odesláno (upraveno)
  • po 3 týdnech...
Odesláno

TaK, už je to vše vyjasněno . Je to Prim s Japoncem. (Tak jak bylo jistou dobu u Primu zvykem). Hodinky opět tikají a z výše uvedených alternativ jsem vybral podle mě tu nejsprávnější . Toho ohlodaného číňana DG2813 ,který se z nějakých neznámých důvodů chtěl zabydlet v primkách v minulosti jsem odstranil . Hodinky dostaly do svého nového tikajícího období Miyotu 8215 a musím říct že jim to po opravě a vyleštění sekne. Jo JO hodinky s příběhem to je hned jiný pokoukání (aspoň Pro mě). přikládám pár neumělých fotek.

post-2997-078411800 1356188416.jpg

post-2997-000908500 1356188431.jpg

post-2997-000407600 1356188540.jpg

post-2997-080937100 1356188549.jpg

Odesláno

Gratuluju, je krásné dotahovat věci do konce!

To píšu, protože tohle se mi posední dobou moc nedaří.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...